Criteriul National

Multiculturalismul dobrogean – un concept câștigător !

noiembrie 23
22:34 2015

12247689_1179405818742639_2068677941069360970_o

În perioada 6-7 noiembrie anul curent a avut loc la București a treia ediție a Târgului Întreprinderilor Simulate organizat în cadrul proiectului POSDRU – SIMPRACT -Tranziția de la școală la viața activă prin practică și crearea de întreprinderi simulate.

Întreprinderea simulată, ca metodă interactivă de învățare, oferă studenților ocazia de a pune în aplicare cunoștințele teoretice dobândite și de a replica procesele care se desfășoară în cadrul unei întreprinderi reale.

Utilitatea acestei metode de învățare rezidă în faptul că micșorează distanța dintre teorie și practică; studenții activează în diverse departamente ale unei firme și desfășoară activități specifice, simulând procese, operațiuni economice și relații de piață care au loc într-o firmă reală și în interacțiunile acesteia cu alte organizații.

În cadrul Universității”Ovidius” din Constanțasunt active în prezent trei întreprinderi simulate, înființate și conduse de studențiiFacultății de Științe Economice -IS EUXIN INSURANCE SRL, IS INTERCOM SRL și IS SEASTAR MANAGEMENT SRL.

La această ediție a Târgului Întreprinderilor Simulate, studenții economiști din cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța, reprezentând cele trei întreprinderi menționate anterior, au concurat cu 22 de întreprinderi simulate conduse de studenți din 7 centre universitare din România – Academia de Studii Economice din București (ASE), Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea ”Valahia” din Târgoviște, Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.

12240249_1179407575409130_6701223853347213699_o

Imaginându-și un hotel virtual și promovând Dobrogea multietnică, IS SEASTAR MANAGEMENT SRL și-a adjudecat marele premiu. Ei au impresionat juriul realizând un spot publicitar în care au prezentat cele mai importante repere turistice dobrogene, purtând amprenta multiculturalismului zonei. Ca element de originalitate, studenții au purtat costume tradiționale ale celor mai reprezentative etnii dobrogene.

Determinarea și eforturile depuse de studenți, dublate de creativitate și inspirație, i-au propulsat pe locul întâi, impresionând și primind felicitările juriului și ale celorlalți participanți.

Ei nu se vor opri aici! Câștigând acest premiu, studenții economiști vor reprezenta Universitatea ”Ovidius” la un târg internațional de profil.

Sursa foto – https://www.facebook.com/ovidius.fse/?fref=ts

Redacția ziarului Criteriul Național felicită pe absolut toți merituoșii participanții și promite pe viitor susținerea și promovarea acestor valori!

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo