Criteriul National

Multimetrul digital de laborator Fluke 8846, in oferta companiei Ronexprim

Multimetrul digital de laborator Fluke 8846, in oferta companiei Ronexprim
august 17
10:42 2019

Desi in prezent toti marii producatori de instrumente de masura se intrec in a realiza modele de multimetru digital cat mai reduse in dimensiuni si portabile, aparatele de masa sau de laborator inca sunt foarte apreciate. Este si cazul modelului Fluke 8846, provenit de la brandul american cu acelasi nume si care se regaseste in oferta companiei romanesti Ronexprim, lider de peste 25 de ani pe piata autohtona.

Acest multimetru digital se remarca prin afisarea grafica a rezultatelor masurarii, functiile TrendPlot, Histogram si MIN / MAX / MED / StdDv. Totodata, este dotat cu Ethernet, ceas in timp real si poate masura doi parametri diferiti ai aceluiasi semnal. Daca alegi sa cumperi modelul Fluke 8846 de la Ronexprim, vei primi, pe langa aparatul propriu-zis, si urmatoarele: cabluri de alimentare, cabluri de masurare FLK-TL71, siguranta de rezerva si software-ul FlukeView Forms Basic FLK-FVF-BASIC.

Fluke 8846, un multimetru digital de masa performant

Multimetrul digital 8846 de la Fluke are patru tipuri de interfata – Ethernet, IEEE-448, RS232 si USB si cinci subtipuri de mufe de iesire – RJ45 soclu, soclu GPIB, soclu mama D-Sub, soclu tata D-Sub si USB A soclu. Aparatul cantareste 4.432,4 grame si este acoperit de o garantie de nu mai putin de 36 de Luni. Iata in continuare care sunt principalele sale caracteristici tehnice:

- masoara capacitanta (pana la 100 mF), curentul alternativ (10 A), curentul continuu (10 A), frecventa (1 MHz), rezistenta (1 GΩ), temperatura (600 de grade Celsius), tensiunea curentului alternativ (1.000 V) si tensiunea curentului direct (1.000 V);

- este conform cu normele EN 61010 1.000 V CAT I si EN 61010 600 V CAT II;

- utilizeaza un subtip afisaj 2x VDF, 6,5 cifre;

- rata de prelevare mostre este de 1.000 x/s.

Acest multimetru digital are o interfata formata din afisajul LCD (L), butonul selector al domeniului / intrerupatorul de alimentare (W), bornele cablurilor de masurare (Z), capacul bateriei (K) si clestele de masurare (C).

Cum se foloseste in siguranta acest multimetru?

Iata, in continuare, cum se utilizeaza acest multimetru digital de la producatorul american Fluke:

1. Se conecteaza cablurile de masurare si/sau de alimentare la bornele corespunzatoare ale instrumentului, daca este necesara folosirea lor;

2. Se fixeaza butonul selector al functiei/domeniului in pozitia dorita. Daca valoarea semnalului masurat este necunoscuta, trebuie ales cel mai mare domeniu de masurare;

3. Se aplica sondele de masurare sau se apasa butonul corespunzator efectuarii masuratorii;

4. Se citeste si noteaza valoarea semnalului de intrare;

5. In cazul depasirii domeniului, pe ecranul multimetrului digital va fi afisat simbolul corespunzator. Dupa aparitia acestuia, trebuie eliminata cauza depasirii domeniului si comutat in domeniul superior. Daca deja se lucreaza in cel mai mare domeniu, masuratoarea trebuie intrerupta imediat. In timpul masurarii rezistentei, depasirea domeniului este echivalenta cu o intrerupere in circuit sau o rezistenta prea mare;

6. Pentru inlocuirea bateriilor, capacul bateriilor trebuie deschis prin desfacerea suruburilor de fixare ori slabirea clinchetului. Dupa inlocuirea bateriilor, capacul trebuie inchis la loc.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei