Criteriul National

Muzeul Municipiului: Intrare liberă la toate expoziţiile, sâmbătă şi duminică, cu ocazia Zilelor Bucureştiului – Cultura

Muzeul Municipiului: Intrare liberă la toate expoziţiile, sâmbătă şi duminică, cu ocazia Zilelor Bucureştiului – Cultura
septembrie 19
07:30 2020
Muzeul Municipiului oferă, cu ocazia Zilelor Bucureştiului, intrare liberă la toate expoziţiile deschise în muzeele din componenţa sa, sâmbătă şi duminică, de la ora 10,00 până la ora 18,00 (ultima intrare 17,30), scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MMB, anul acesta prezintă o serie de noutăţi expoziţionale. Astfel, Muzeul ‘Victor Babeş’ reintră chiar sâmbătă în circuitul muzeal, după ce o scurtă perioadă a fost închis pentru reamenajare şi punerea în valoare a realizărilor savantului român într-un spaţiu modernizat, prin intermediul unei logistici de expunere muzeală la standard european.

Expoziţia permanentă găzduită în Corpul Lapidarium de Casa Filipescu-Cesianu – intitulată „În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani” – a fost extinsă şi redeschisă, de asemenea, zilele trecute. Muzeul Municipiului Bucureşti invită publicul să descopere noile fragmente de frescă expuse aici.

O noutate aduce în lumea artei şi expoziţia-medalion de la Colecţia de artă „Ligia şi Pompiliu Macovei”, care prezintă legătura specială dintre două mari artiste, sub genericul „Cecilia Cuţescu Storck şi Ligia Macovei, o relaţie inedită maestru-discipol”.

Expoziţiile care pot fi vizitate gratuit în această sâmbătă şi duminică sunt:

Palatul Suţu (Bd. I.C. Brătianu nr. 2):

* „Timpul Oraşului”
* „Natură moartă, natură vie – Capodopere din Colecţia Pinacotecii Municipiului Bucureşti”
* „Bucureştiul medieval al familiei Mavrocordat”
* „Tattarescu – Studii de perspectivă”
* „Muzeul Simu şi Pinacoteca Bucureşti”

Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei nr. 151):

* „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”
* „În apropierea sfinţilor. Frescele de la Mănăstirea Văcăreşti după 40 de ani”
* „Bijuterii Străvechi şi Mesaje Relevate”

Muzeul Theodor Aman (Str. C.A. Rosetti nr. 8):

- Capodopere de secol XIX semnate de Aman, pictură murală cu scene istorice şi piese de mobilier sculptat pot fi admirate în prima locuinţă-atelier din Bucureşti, construită chiar după planurile maestrului. Tehnologia modernă permite întâlnirea cu însuşi artistul şi imortalizarea momentului într-o fotografie.
* „VITAGEN NAMA-AMAN NEGATIV” – Plăcile de Gravură ale Muzeului Theodor Aman.

Muzeul George Severeanu (Str. Henri Coandă nr. 26):

* „Pe urmele trecutului. Colecţia Maria şi dr. George Severeanu” oferă o selecţie dintre cele 3.000 de obiecte arheologice şi peste 9.000 de monede din colecţia doctorului, alături de obiecte de mobilier şi obiecte personale, care adaugă proiectului o extensie memorială.

Muzeul Nicolae Minovici (Str. Dr. Nicolae Minovici nr. 1):

* „Vila Dr. Nicolae Minovici – Restitutio” cuprinde obiectele de artă populară din colecţia Doctorului Nicolae Minovici, prima colecţie de acest gen din spaţiul românesc, în care erau reprezentate toate regiunile ţării.
* Obiectul lunii la Muzeul Dr. Nicolae Minovici: „Ştergarul”

Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu Storck (Str. Vasile Alecsandri nr. 16):

* „Carol Popp de Szathmari, desenator şi acuarelist”.

Muzeul Victor Babeş (Strada Poet Andrei Mureşanu 14A):

* „Victor Babeş (1854-1926). Principii, valori, moşteniri”.

Colecţia de Artă Ligia şi Pompiliu Macovei (Str. 11 iunie nr. 36-38):

* Tablouri semnate de mari pictori români, precum Pallady, Maxy şi Ţuculescu şi lucrări ale Ligiei Macovei, alături de obiecte de sticlărie şi diverse artefacte din toate colţurile lumii.

* „Cecilia Cuţescu Storck şi Ligia Macovei, o relaţie inedită: maestru-discipol”.

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” (Bd. Lascăr Catargiu nr. 21):

* „Descoperim împreună Universul”.
Program Observator: sâmbătă, 14,00-22,00, duminică, 10,00-18,00

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul