Criteriul National

NASA va avea un nou director în administrația Biden – Spatiul

NASA va avea un nou director în administrația Biden – Spatiul
noiembrie 10
20:05 2020
NASA va avea un nou director după ce președintele ales Joe Biden va prelua frâiele în Casa Albă, anunță CNN.

Jm Bridenstine, Actualul administrator al agenției spațiale, Jim Bridenstine, numit de Trump în 2018, intenționează să-și părăsească postul chiar dacă i se va cere să rămână, deoarece NASA va „avea nevoie de cineva în care administrația să aibă încredere”, a declarat acesta pentru Aviation Week .

O sursă familiară cu planurile sale a confirmat informația pentru CNN Business.

Știrea vine ca o surpriză pentru comunitatea spațială, deoarece mulți făceau presiuni asupra taberei Biden pentru a-l menține pe Bridenstine în fruntea agenției spațiale americane.

Însă comentariile făcute pentru Aviation Week i-au confirmat dorința de a părăsi funcția chiar dacă i se cere să rămână. Bridenstine și-a motivat decizia ca una care să servească interesele NASA.

„Aveți nevoie este de cineva care are o relație strânsă cu președintele Statelor Unite. Aveți nevoie de cineva în care administrația are încredere…inclusiv OMB [Biroul pentru Management și Buget], Consiliul Național Spațial și Consiliul Național de Securitate și cred că nu aș fi persoana potrivită pentru asta într-o nouă administrație „, a precizat Bridenstine.

Deși marea majoritate a angajaților NASA au cariere pe termen lung în cadrul agenției spațiale, este o practică obișnuită ca președinții să numească o nouă conducere la începerea mandatului.

Decizia președintelui Donald Trump de a-l numi pe Bridenstine, un fost congresman republican din Oklahoma, a fost întâmpinată inițial cu o reticență largă în Congresul american.

Agenția spațială este în mod obișnuit condusă de un om de știință, un fost astronaut sau o figură publică apolitică, iar mulți legiuitori americani s-au temut că numirea lui Bridenstine ar putea politiciza irevocabil NASA și eforturile acesteia de a întoarce oamenii pe Lună și de a efectua cercetări climatice.

De asemenea, Bridenstine își exprimase anterior numirii sale îndoieli cu privire la rolul pe care l-au avut activitățile umane în schimbările climatice.

Însă în timpul audierilor sale de confirmare în Senat și în evenimentele ulterioare organizate de NASA, Bridenstine a arătat clar că s-a răzgândit și că a acceptat pe deplin consensul științific, exprimându-și sprijinul pentru eforturile de cercetare climatică ale NASA.

El a câștigat sprijin bipartizan și o mulțime de susținători în sectorul privat pentru gestionarea Programului Commercial Crew al NASA, un efort din epoca Obama de a returna Statelor Unite capacitatea de a lansa astronauți în spațiu pe cont propriu.

Programul Commercial Crew a atins punctul culminant mai devreme în cursul acestui an când nava spațială Crew Dragon a SpaceX a transportat doi astronauți NASA la Stația Spațială Internațională și înapoi.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul