Criteriul National

Natație: Americanul Conor Dwyer, dublu medaliat olimpic, suspendat 20 de luni pentru dopaj – Alte sporturi

Natație: Americanul Conor Dwyer, dublu medaliat olimpic, suspendat 20 de luni pentru dopaj – Alte sporturi
octombrie 12
15:10 2019

Înotătorul american Conor Dwyer, dublu campion olimpic, a fost suspendat 20 de luni pentru dopaj, după descoperirea unei concentraţii ridicate de testosteron în organismul său, a anunţat, vineri, Agenţia antidopaj a Statelor Unite (USADA), citată de AFP.

La scurt timp după anunţul USADA, Dwyer a publicat pe Instagram un comunicat în care şi-a anunţat retragerea din activitate.

USADA reclamasa iniţial o suspendare de patru ani după ce Dwyer a fost testat pozitiv la controale antidoping efectuate în afara competiţiei, pe 15 şi 27 noiembrie şi 20 decembrie 2018.

Dar un juriu de trei judecători ai comisiei de arbitraj a apreciat că o suspendare de 20 de luni este mult mai potrivită în măsura în care înotătorul nu a făcut altceva decât să urmeze un tratament prescris de medici.

Comisia a considerat că sportivul a „fost credibil în mărturia sa atunci când a afirmat că a crezut ce i s-a spus” legat de tratamentul său psihologic, care nu ar fi avut urmări asupra performanţelor sale sportive.

Suspendarea lui Dwyer, care a cucerit medaliile de aur în proba de ştafetă la JO de la Londra din 2012 şi la JO 2016 de la Rio, precum şi bronzul la 200 m liber la Rio, datează din 21 decembrie 2018, dată la care o suspendare provozorie i-a fost impusă în aşteptarea arbitrajului comisiei.

Conor Dwyer s-a retras din echipa SUA pentru CM 2019 şi nu va putea participa la concursurile de calificare pentru JO de la Tokyo din 2020, în măsura în care suspendarea sa va lua sfârşit la finele lui august anul viitor, scrie Agerpres.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei