Criteriul National

NATO și România – aniversare cu fast

NATO și România – aniversare cu fast
aprilie 05
15:46 2015

Astăzi, Alianța Nord Atlantică și-a sărbătorit astăzi, cea de-a 66-a aniversare. Pe 4 aprilie 1949, la numai4 ani după finalizarea celui de-al Doilea Război Mondial, a luat ființă Organizația tratatului Atlanticului de Nord. De la fondare și până astăzi, NATO a ajuns să numere 28 de membri, dar este în continuă extindere.

Un astfel de eveniment nu putea fi trecut cu vederea de către autoritățile române, astăzi organizându-se un amplu eveniment la sediul Ministerului Apărării Naționale, ce a culminat cu Ziua Porților Deschise. România este membră NATO din 29 martie 2004. Ministrul MApN, Mircea Dușa a fost prezent la eveniment, unde a asistat la ceremonia militară organizată și la expoziția de armament și tehnică militară folosită de NATO în zonele de conflict, de-a lungul timpului. De asemenea, la eveniment au luat parte și  Şeful Statului Major General, general-locotenent Nicolae Ciucă şi reprezentanţi ai Armatei. Lor li s-au alăturat câteva sute de persoane dornice să asiste la festivități. Cei prezenți au asistat la un exerciţiu de mânuire a armamentului executat de militarii Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”. În cadrul expoziţiilor au fost prezentate diplomele şi decoraţiile primite de-a lungul timpului de Armată, pentru participarea în misiuni în afara graniţelor, armamentul folosit de militari, precum şi drapelele de identificare ale unităţilor participante la misiuni în teatrele de operaţii.

De acest moment festiv a luat act și Premierul României, Victor Ponta, care a ținut să sublinieze cât de mult a însemnat această aderare pentru țara noastră. „Aderarea noastră la NATO este una dintre marile realizări ale perioadei post-Revoluție, un act istoric de voință democratică ce stă la baza securității noastre naționale. Ne vom face în continuare datoria față de aliații noștri și vom face tot ce putem pentru a ne sprijini militarii, care au cucerit prin curaj respectul întregii lumi!”, a precizat acesta pe pagina sa de pe contul de  Facebook.

Comentarii

Comentarii

Tags

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo