Criteriul National

NATO și România – aniversare cu fast

NATO și România – aniversare cu fast
aprilie 05
15:46 2015

Astăzi, Alianța Nord Atlantică și-a sărbătorit astăzi, cea de-a 66-a aniversare. Pe 4 aprilie 1949, la numai4 ani după finalizarea celui de-al Doilea Război Mondial, a luat ființă Organizația tratatului Atlanticului de Nord. De la fondare și până astăzi, NATO a ajuns să numere 28 de membri, dar este în continuă extindere.

Un astfel de eveniment nu putea fi trecut cu vederea de către autoritățile române, astăzi organizându-se un amplu eveniment la sediul Ministerului Apărării Naționale, ce a culminat cu Ziua Porților Deschise. România este membră NATO din 29 martie 2004. Ministrul MApN, Mircea Dușa a fost prezent la eveniment, unde a asistat la ceremonia militară organizată și la expoziția de armament și tehnică militară folosită de NATO în zonele de conflict, de-a lungul timpului. De asemenea, la eveniment au luat parte și  Şeful Statului Major General, general-locotenent Nicolae Ciucă şi reprezentanţi ai Armatei. Lor li s-au alăturat câteva sute de persoane dornice să asiste la festivități. Cei prezenți au asistat la un exerciţiu de mânuire a armamentului executat de militarii Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”. În cadrul expoziţiilor au fost prezentate diplomele şi decoraţiile primite de-a lungul timpului de Armată, pentru participarea în misiuni în afara graniţelor, armamentul folosit de militari, precum şi drapelele de identificare ale unităţilor participante la misiuni în teatrele de operaţii.

De acest moment festiv a luat act și Premierul României, Victor Ponta, care a ținut să sublinieze cât de mult a însemnat această aderare pentru țara noastră. „Aderarea noastră la NATO este una dintre marile realizări ale perioadei post-Revoluție, un act istoric de voință democratică ce stă la baza securității noastre naționale. Ne vom face în continuare datoria față de aliații noștri și vom face tot ce putem pentru a ne sprijini militarii, care au cucerit prin curaj respectul întregii lumi!”, a precizat acesta pe pagina sa de pe contul de  Facebook.

Comentarii

Comentarii

Tags

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro