Criteriul National

NATO și România – exerciții militare pentru securitatea regională

NATO și România – exerciții militare pentru securitatea regională
aprilie 17
04:01 2015

România este pentru două săptămâni gazda unor exerciții militare, intitulate generic ” Wind Spring 15”. La antrenamente iau parte peste 2200 de soldați ce reprezintă România, Republica Moldova, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

La doi pași de teritoriul ucrainean, România găzduiește antrenamente speciale ale forțelor armate. Poligonul din Smârdan, județul Galați, dar și Centrul Administrativ Mihail Kogălniceanu sunt, pentru perioada 16-30 aprilie, gazdele exercițiilor militare inițiate de NATO. Scopul acestui exercițiu de amploare, susțin reprezentanții NATO, este acela ca, statele membre, dar și cele partenere să se antreneze pentru mai buna coordonare și menținere a criteriilor impuse de Organizație. La aceste exerciții participă atât  militari cât și tehnică de luptă specifică unităților de infanterie mecanizată, tancuri, artilerie antiaeriană, aeronave, precum și subunități ale vânătorilor de munte. Acestora li se alătură și echipe special antrenate în relaționarea civili-militari.

Oficialii români, prin vocea ministrului Apărării Naționale, Mircea Dușa, susțin că nu este nimic neobișnuit în aceste exerciții cu partenerii din NATO și UE, ba chiar anul acesta s-au găsit resursele financiare pentru susținerea unui număr mult mai mare de exerciții militare. „Anul acesta avem resurse şi am planificat peste 340 de exerciţii militare, parte din ele cu partenerii NATO şi UE, altele organizate de unităţile noastre militare. Militarii români participă şi la exerciţii din Europa – în prezent o parte din ei sunt în Germania, alţii în Bulgaria, sunt şi alte misiuni planificate pentru viitor. Sunt foarte importante pentru realizarea de cereri comune, pentru a realiza interoperabilitatea cu NATO şi alte state, iar o armată bine instruită se realizează prin exerciţii de pregătire, iar printre aceste exerciţii sunt şi cele de alarmare, când testezi în timpii planificaţi şi capacitatea de reacţie a unităţilor noastre”, a precizat ministrul Dușa. Scopul acestor exerciții este acela de a pregăti militarii pentru o eventuală destabilizare a securității regionale pe flancul de est al NATO.

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo