Criteriul National

Ne dorim cu totii o cariera de succes?

Ne dorim cu totii o cariera de succes?
decembrie 13
10:51 2017

Cine isi doreste sa aiba succes in cariera? Probabil cel mai important lucru din viata noastra…sau poate nu. Nu exista nicio argumentare, insa cu siguranta este o parte semnificativa a acesteia. Ne petrecem cel putin 40 de ore in fiecare saptamana la locul de munca. Da, este destul de mult timp din viata noastra.

Alegerea ocupatiei cu atentie
Inainte de a va decide sa incepeti o cariera, puneti-va urmatoarea intrebare: „Ma vad facand asta toata ziua, in fiecare zi, mai multi ani?” Viata este prea scurta ca sa-ti doresti sa faci altceva decat ceea ce ai ales.

Nu permiteti nimanui sa va spuna care este cea mai buna alegere
Ignorati pe cei care spun: „Alegeti acest domeniu pentru ca are foarte multe oportunitati acum”, „Veti face o gramada de bani, ca sa nu conteze daca va urati slujba” si „Imi place aceasta cariera si, prin urmare, iti va placea si tie. ” Relatia dintre castiguri si satisfactia locului de munca este minima, de aceea trebuie sa luati propriile decizii cu privire la ceea ce veti lucra pe mai departe. Gandurile si parerile celorlalti sunt lucruri cu care ne vom intalnii mai tot timpul, cu toate ca desea nu sunt solicitate.

Masurati-va propriul succes
Cum definiti succesul? Este vorba de marimea salariului sau a biroului in care lucrai? Este sentimentul pe care il primesti atunci cand stii ca ai facut o treaba excelenta pe un proiect sau cea pe care o primesti cand stii ca ai ajutat pe cineva? Deoarece toata lumea masoara succesul in mod diferit, numai tu poti determina ce inseamna pentru tine. Satisfactia dvs. cu privire la cariera este strans legata de modul in care va simtiti.

Nu va temeti sa cereti ajutor
Este absolut normal sa nu stim totul. Exista oameni care au mai multa experienta decat noi si putem solicita ajutorul acestora, urmand sa invatam ceva din acele ganduri impartasite. Reteaua de cunostinte trebuie sa fie cat mai diversificata, de la colegii de munca la persoanele care pot contribuii in mod benefic la dezvoltarea noastra profesionala.
Contactele mai experimentate va pot ajuta cu lucruri cum ar fi invatarea mai mult despre o ocupatie pe care o aveti in vedere sau rezolvarea unei probleme la locul de munca.

Renuntati la atitudinea negativa

Pentru unele persoane, fiecare lucru pe care il vor face va avea rezultate negative si vor vedea intodeauna latura neplacuta a lucrurilor. Trebuie sa invatam sa gandim cat mai optimist prin inlaturarea energiei negative a propriei persoane sau a celor din jurul nostru.

Toate aceste lucruri va vor ajuta sa luati cele mai bune decizii despre felul in care va evolua cariera dumneavoastra.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu