Criteriul National

Ne dorim cu totii o cariera de succes?

Ne dorim cu totii o cariera de succes?
decembrie 13
10:51 2017

Cine isi doreste sa aiba succes in cariera? Probabil cel mai important lucru din viata noastra…sau poate nu. Nu exista nicio argumentare, insa cu siguranta este o parte semnificativa a acesteia. Ne petrecem cel putin 40 de ore in fiecare saptamana la locul de munca. Da, este destul de mult timp din viata noastra.

Alegerea ocupatiei cu atentie
Inainte de a va decide sa incepeti o cariera, puneti-va urmatoarea intrebare: „Ma vad facand asta toata ziua, in fiecare zi, mai multi ani?” Viata este prea scurta ca sa-ti doresti sa faci altceva decat ceea ce ai ales.

Nu permiteti nimanui sa va spuna care este cea mai buna alegere
Ignorati pe cei care spun: „Alegeti acest domeniu pentru ca are foarte multe oportunitati acum”, „Veti face o gramada de bani, ca sa nu conteze daca va urati slujba” si „Imi place aceasta cariera si, prin urmare, iti va placea si tie. ” Relatia dintre castiguri si satisfactia locului de munca este minima, de aceea trebuie sa luati propriile decizii cu privire la ceea ce veti lucra pe mai departe. Gandurile si parerile celorlalti sunt lucruri cu care ne vom intalnii mai tot timpul, cu toate ca desea nu sunt solicitate.

Masurati-va propriul succes
Cum definiti succesul? Este vorba de marimea salariului sau a biroului in care lucrai? Este sentimentul pe care il primesti atunci cand stii ca ai facut o treaba excelenta pe un proiect sau cea pe care o primesti cand stii ca ai ajutat pe cineva? Deoarece toata lumea masoara succesul in mod diferit, numai tu poti determina ce inseamna pentru tine. Satisfactia dvs. cu privire la cariera este strans legata de modul in care va simtiti.

Nu va temeti sa cereti ajutor
Este absolut normal sa nu stim totul. Exista oameni care au mai multa experienta decat noi si putem solicita ajutorul acestora, urmand sa invatam ceva din acele ganduri impartasite. Reteaua de cunostinte trebuie sa fie cat mai diversificata, de la colegii de munca la persoanele care pot contribuii in mod benefic la dezvoltarea noastra profesionala.
Contactele mai experimentate va pot ajuta cu lucruri cum ar fi invatarea mai mult despre o ocupatie pe care o aveti in vedere sau rezolvarea unei probleme la locul de munca.

Renuntati la atitudinea negativa

Pentru unele persoane, fiecare lucru pe care il vor face va avea rezultate negative si vor vedea intodeauna latura neplacuta a lucrurilor. Trebuie sa invatam sa gandim cat mai optimist prin inlaturarea energiei negative a propriei persoane sau a celor din jurul nostru.

Toate aceste lucruri va vor ajuta sa luati cele mai bune decizii despre felul in care va evolua cariera dumneavoastra.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro