Criteriul National

Ne închinăm la baltă, sau pupăm moaşte?

Ne închinăm la baltă, sau pupăm moaşte?
aprilie 22
14:47 2017

imag_articol

Mare sărbătoare la Constanța…

De puțin timp a fost repusă în funcțiune fântâna răposaților comuniști și ne luptăm din răsputeri să contrazicem vorbele urmașilor lor. Hai-hai…Uite, hei-rup hei-rup, am reușit să vopsim 2% din ce au construit comuniștii.

Șocați de marea ispravă albastră a companiei care vinde apă cetățenilor cât se poate de scump, mulți localnici s-au adunat la urletele și trâmbițele fanfarei sa vada a IX-a minune a Constanţei.

Cum să vă spunem noi,așa mai direct și…semi-elegant.”Minunea” este practic o baltă comunistă de lux,care a fost igienizată, fapt ce ar face invidioși până și pe arhitecții piramidelor egiptene. Orașul-o cocină cu aspect romantic- şi-a primit cireașa, iar mulți cetățeni, politicieni și jurnaliști salivau cu ochii cruciți la minunăția din parcul central. Pentru cine „saliveşte”, nu „dileşte și citește”…

Încheiem „evocarea minunii” cu o informație adevărată, care se piate proba. Constanța ocupă onorantul loc zece din zece candidate în topul orașelor mari din România… Și,fără să blasfemiem putem spune,un pic mai sarcastic- ce ne sunt babele care merg în genunchi la moaşte, ce ne sunt fermecații de la marginea bălții…

Sursa foto : Arhiva presa locală

 

Departamentul Pamflet Criteriul

autobuz

 

cazinou

lac-tabacarie-2

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Pamflet Criteriul

Pamflet Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo