Criteriul National

Ne închinăm la baltă, sau pupăm moaşte?

Ne închinăm la baltă, sau pupăm moaşte?
aprilie 22
14:47 2017

imag_articol

Mare sărbătoare la Constanța…

De puțin timp a fost repusă în funcțiune fântâna răposaților comuniști și ne luptăm din răsputeri să contrazicem vorbele urmașilor lor. Hai-hai…Uite, hei-rup hei-rup, am reușit să vopsim 2% din ce au construit comuniștii.

Șocați de marea ispravă albastră a companiei care vinde apă cetățenilor cât se poate de scump, mulți localnici s-au adunat la urletele și trâmbițele fanfarei sa vada a IX-a minune a Constanţei.

Cum să vă spunem noi,așa mai direct și…semi-elegant.”Minunea” este practic o baltă comunistă de lux,care a fost igienizată, fapt ce ar face invidioși până și pe arhitecții piramidelor egiptene. Orașul-o cocină cu aspect romantic- şi-a primit cireașa, iar mulți cetățeni, politicieni și jurnaliști salivau cu ochii cruciți la minunăția din parcul central. Pentru cine „saliveşte”, nu „dileşte și citește”…

Încheiem „evocarea minunii” cu o informație adevărată, care se piate proba. Constanța ocupă onorantul loc zece din zece candidate în topul orașelor mari din România… Și,fără să blasfemiem putem spune,un pic mai sarcastic- ce ne sunt babele care merg în genunchi la moaşte, ce ne sunt fermecații de la marginea bălții…

Sursa foto : Arhiva presa locală

 

Departamentul Pamflet Criteriul

autobuz

 

cazinou

lac-tabacarie-2

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro