Criteriul National

Ne mutam: cui sa ii cerem ajutorul

Ne mutam: cui sa ii cerem ajutorul
iulie 11
15:34 2020

Avem nevoie de ajutor în multe situații. Iar când îl cerem cuiva, să știm sigur cui ne adresăm, ca să nu regretăm după aceea.

Spre exemplu, atunci când ne mutăm este mai bine să cerem ajutorul unei firme care prestează servicii de mutări de mobilă în București, cu care să simțim că terminăm totul parcă înainte să înceapă. Alternativa este să ne cocoșăm spatele, să lovim pereții, să ne blestemăm zilele și să apelăm la rude, vecini, prieteni cărora să le rămânem datori mult timp de acum înainte.

Adevărul e că nu le putem face singuri pe toate

Fie că este vorba de mutarea de mobilier, de instalarea electrocasnicelor sau de stropit curtea în efortul de dezinsecție, să solicităm ajutorul e un lucru mai înțelept decât să ne chinuim mult timp pentru o treabă de mântuială.

Mai ales în București, a pierde timp și energie făcând totul singur este neconvenabil. Iar cum toată lumea din jur e ocupată, este dificil să se adune un număr considerabil de oameni pentru a reuși împreună într-un proiect, oricare ar fi acela dacă e imposibil de realizat online, de la distanță.

Așa că o firmă de mutări mobilă din București, pe numele ei Relocat, are pregătită oricând o echipă operativă de cărăuși, care lucrează în mod inteligent, atât cu mușchii, cât și cu mintea din dotare, folosind chingi, proceduri și coordonare. Și materiale de protecție. Și autovehicul încăpător. Experiență mare și resurse suficiente.

E necesar să ne punem întrebarea: merită să ne complicăm într-o asemenea măsură sau să lăsăm pe altcineva să facă totul fără ca măcar să considere că se complică, deoarece face acest lucru zi de zi?

Iată un exemplu edificator: te muți doar cu ajutoare

Întrebarea de mai sus este mai mult retorică, fiindcă răspunsul e simplu. Mergând pe același exemplu al mutării de mobilier – fie prin casă dacă e vorba de mobilier greu precum piane sau cufere, fie dintr-o casă în alta, bineînțeles că mai bine vin câțiva băieți musculoși și pregătiți cu absolut tot ce le trebuie ca să ne scape pe noi de necaz.

Dar cum pe băieți îi plătim pentru munca efectuată, mai rămâne întrebarea: merită și din punct de vedere financiar? O mutare în regie proprie, cu ajutorul rudelor, prietenilor, vecinilor, pare gratuită, dar nu este. Și oamenii cunoscuți trebuie plătiți – dacă nu cu bani, măcar cu ajutorul care întors și care tot în bani se traduce (timpul costă bani).

Avem nevoie de materiale de protecție – folii, mânuși, cartoane, cutii – le vom cumpăra, nu ni le va da nimeni pe gratis. O mașină de transport, o dubiță – motorina costă, închirierea acesteia sau plata șoferului, la fel. Înregistrăm costuri inclusiv dacă ne mutăm fără să apelăm la serviciul de mutare mobilier.

Așa că inclusiv din punct de vedere financiar, este mai bine să apelăm la profesioniști care să facă anumite lucruri în locul nostru atunci când ne displac ori nu avem timp pentru ele. Tot pe principiul acesta lucrează și firmele de menaj – proprietarii dedicați vieții profesionale uneori nu mai au timp și energie nici măcar pentru a șterge praful…

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul National

Criteriul National

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul