Criteriul National

Necunoaşterea şi nerespectarea valorilor supreme ale umanităţii şi transformarea în criminali… ridicoli

Necunoaşterea şi nerespectarea valorilor supreme ale umanităţii şi transformarea în criminali… ridicoli
aprilie 08
08:12 2017

CE ÎNSEAMNĂ SĂ NU CUNOȘTI, DAR MAI ALES SĂ NU RESPECȚI VALORILE SUPREME ALE UMANITĂȚII, NU NUMAI CĂ DEVI RIDICOL, DAR TE TRANSFORMI ȘI ÎN CRIMINAL

n

 

Când am aflat sentința definitivă de condamnare a presupușilor vinovați în cazul morții crude a bebelușilor în incendiul de la maternitatea Giulești din capitală, eveniment nefast care s-a petrecut în anul 2010, am fost cuprins de scârbă și apoi de multă mâhnire.

Pentru moartea din culpa statului român a 6 bebeluși, vinovatul principal a fost găsită o amărâtă de asistentă medicală care a primit 2 ani și două luni de pușcărie cu executare, adică cam 4 luni de pușcărie pentru moartea fiecărui nou născut, bașca niște bani pe care trebuie să-i plătească.

Restul persoanelor implicate și mai ales cu răspunderi clare în bunul mers al acestei maternități (managerul spitalului și electricianul de serviciu) au primit pușcărie cu suspendare, adică nimic.

Justiția noastră se vede că nu cunoaște că cel mai de preț lucru îl reprezintă dreptul fiecărei ființe umane la viață, la sănătate, apoi că autoritățile statului trebuie conform prevederilor din Constituția României să asigure aceste drepturi, iar când se constată că sunt încălcate aceste drepturi, atunci trebuie să aplice pedepse crâncene.

Dar nimeni din rândul autorităților statului român, în frunte cu fostul premier Emil Boc și fostul Președinte Traian Băsescu (garantul prevederilor din Constituție) nu a fost sancționat, cu toate că ei se fac vinovați de această odioasă crimă prin dezorganizarea sistemului sanitar din România.

Măi ce justiție avem, sau mai bine zis ce justiție nu avem. Ce rol educativ are această sentință definitivă, sau ce poate înțelege omul de rând: Dacă omori 6 suflete nevinovate din vina autorităților care au sabotat bunul mers al spitalelor din România nu primești cam nici o pedeapsă majoră și nici măcar o sancțiune similară cu furtul a 20 de lalele.

Deci autoritățile responsabile ale statului român pot și în continuare să-și bată joc de cetățean pentru că justiția nu îl pedepsește cu nimic, ea pedepsește doar pe acarul Păun care are cea mai mică vină, adică pe nefericita aceia de asistentă medicală.

Lipsa de educație, de respect pentru valorile supreme ale omului, iată că ne transformă în adevărate bestii umane dacă nu vom lua măsuri, noi cei din societate civilă educată. Noi trebuie să impunem că lipsa de profesionalism să nu mai să se perpetueze nici în justiție, nici la nivel guvernamental sau la autoritățile cu responsabilități majore în stat, noi trebuie să dezavuăm asemenea sentințe și să facem temporar ceea ce ar trebui să facă autoritățile de resort, adică să-i BLAMĂM PUBLIC PE ACEȘTI INDIVIZI, CĂCI NU PUTEM NOI SĂ-I DESTITUIM SAU SĂ-I TRAGEM LA RĂSPUNDERE PE CEI VINOVAȚI.

Tăcerea și acceptarea producerii unor asemenea fapte ne fac complici la proasta guvernare a țări, la crimă și nepăsare asupra rostului nostru în acestă țară.

emotie

Sursa foto Cuvantul Ortodox,Stiri
Prof. Univ. Dr. Mircea Vintilescu, senior-editor al ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Mircea Vintilescu

Mircea Vintilescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul