Criteriul National

Necunoaşterea şi nerespectarea valorilor supreme ale umanităţii şi transformarea în criminali… ridicoli

Necunoaşterea şi nerespectarea valorilor supreme ale umanităţii şi transformarea în criminali… ridicoli
aprilie 08
08:12 2017

CE ÎNSEAMNĂ SĂ NU CUNOȘTI, DAR MAI ALES SĂ NU RESPECȚI VALORILE SUPREME ALE UMANITĂȚII, NU NUMAI CĂ DEVI RIDICOL, DAR TE TRANSFORMI ȘI ÎN CRIMINAL

n

 

Când am aflat sentința definitivă de condamnare a presupușilor vinovați în cazul morții crude a bebelușilor în incendiul de la maternitatea Giulești din capitală, eveniment nefast care s-a petrecut în anul 2010, am fost cuprins de scârbă și apoi de multă mâhnire.

Pentru moartea din culpa statului român a 6 bebeluși, vinovatul principal a fost găsită o amărâtă de asistentă medicală care a primit 2 ani și două luni de pușcărie cu executare, adică cam 4 luni de pușcărie pentru moartea fiecărui nou născut, bașca niște bani pe care trebuie să-i plătească.

Restul persoanelor implicate și mai ales cu răspunderi clare în bunul mers al acestei maternități (managerul spitalului și electricianul de serviciu) au primit pușcărie cu suspendare, adică nimic.

Justiția noastră se vede că nu cunoaște că cel mai de preț lucru îl reprezintă dreptul fiecărei ființe umane la viață, la sănătate, apoi că autoritățile statului trebuie conform prevederilor din Constituția României să asigure aceste drepturi, iar când se constată că sunt încălcate aceste drepturi, atunci trebuie să aplice pedepse crâncene.

Dar nimeni din rândul autorităților statului român, în frunte cu fostul premier Emil Boc și fostul Președinte Traian Băsescu (garantul prevederilor din Constituție) nu a fost sancționat, cu toate că ei se fac vinovați de această odioasă crimă prin dezorganizarea sistemului sanitar din România.

Măi ce justiție avem, sau mai bine zis ce justiție nu avem. Ce rol educativ are această sentință definitivă, sau ce poate înțelege omul de rând: Dacă omori 6 suflete nevinovate din vina autorităților care au sabotat bunul mers al spitalelor din România nu primești cam nici o pedeapsă majoră și nici măcar o sancțiune similară cu furtul a 20 de lalele.

Deci autoritățile responsabile ale statului român pot și în continuare să-și bată joc de cetățean pentru că justiția nu îl pedepsește cu nimic, ea pedepsește doar pe acarul Păun care are cea mai mică vină, adică pe nefericita aceia de asistentă medicală.

Lipsa de educație, de respect pentru valorile supreme ale omului, iată că ne transformă în adevărate bestii umane dacă nu vom lua măsuri, noi cei din societate civilă educată. Noi trebuie să impunem că lipsa de profesionalism să nu mai să se perpetueze nici în justiție, nici la nivel guvernamental sau la autoritățile cu responsabilități majore în stat, noi trebuie să dezavuăm asemenea sentințe și să facem temporar ceea ce ar trebui să facă autoritățile de resort, adică să-i BLAMĂM PUBLIC PE ACEȘTI INDIVIZI, CĂCI NU PUTEM NOI SĂ-I DESTITUIM SAU SĂ-I TRAGEM LA RĂSPUNDERE PE CEI VINOVAȚI.

Tăcerea și acceptarea producerii unor asemenea fapte ne fac complici la proasta guvernare a țări, la crimă și nepăsare asupra rostului nostru în acestă țară.

emotie

Sursa foto Cuvantul Ortodox,Stiri
Prof. Univ. Dr. Mircea Vintilescu, senior-editor al ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Mircea Vintilescu

Mircea Vintilescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo