Criteriul National

Necunoaşterea şi nerespectarea valorilor supreme ale umanităţii şi transformarea în criminali… ridicoli

Necunoaşterea şi nerespectarea valorilor supreme ale umanităţii şi transformarea în criminali… ridicoli
aprilie 08
08:12 2017

CE ÎNSEAMNĂ SĂ NU CUNOȘTI, DAR MAI ALES SĂ NU RESPECȚI VALORILE SUPREME ALE UMANITĂȚII, NU NUMAI CĂ DEVI RIDICOL, DAR TE TRANSFORMI ȘI ÎN CRIMINAL

n

 

Când am aflat sentința definitivă de condamnare a presupușilor vinovați în cazul morții crude a bebelușilor în incendiul de la maternitatea Giulești din capitală, eveniment nefast care s-a petrecut în anul 2010, am fost cuprins de scârbă și apoi de multă mâhnire.

Pentru moartea din culpa statului român a 6 bebeluși, vinovatul principal a fost găsită o amărâtă de asistentă medicală care a primit 2 ani și două luni de pușcărie cu executare, adică cam 4 luni de pușcărie pentru moartea fiecărui nou născut, bașca niște bani pe care trebuie să-i plătească.

Restul persoanelor implicate și mai ales cu răspunderi clare în bunul mers al acestei maternități (managerul spitalului și electricianul de serviciu) au primit pușcărie cu suspendare, adică nimic.

Justiția noastră se vede că nu cunoaște că cel mai de preț lucru îl reprezintă dreptul fiecărei ființe umane la viață, la sănătate, apoi că autoritățile statului trebuie conform prevederilor din Constituția României să asigure aceste drepturi, iar când se constată că sunt încălcate aceste drepturi, atunci trebuie să aplice pedepse crâncene.

Dar nimeni din rândul autorităților statului român, în frunte cu fostul premier Emil Boc și fostul Președinte Traian Băsescu (garantul prevederilor din Constituție) nu a fost sancționat, cu toate că ei se fac vinovați de această odioasă crimă prin dezorganizarea sistemului sanitar din România.

Măi ce justiție avem, sau mai bine zis ce justiție nu avem. Ce rol educativ are această sentință definitivă, sau ce poate înțelege omul de rând: Dacă omori 6 suflete nevinovate din vina autorităților care au sabotat bunul mers al spitalelor din România nu primești cam nici o pedeapsă majoră și nici măcar o sancțiune similară cu furtul a 20 de lalele.

Deci autoritățile responsabile ale statului român pot și în continuare să-și bată joc de cetățean pentru că justiția nu îl pedepsește cu nimic, ea pedepsește doar pe acarul Păun care are cea mai mică vină, adică pe nefericita aceia de asistentă medicală.

Lipsa de educație, de respect pentru valorile supreme ale omului, iată că ne transformă în adevărate bestii umane dacă nu vom lua măsuri, noi cei din societate civilă educată. Noi trebuie să impunem că lipsa de profesionalism să nu mai să se perpetueze nici în justiție, nici la nivel guvernamental sau la autoritățile cu responsabilități majore în stat, noi trebuie să dezavuăm asemenea sentințe și să facem temporar ceea ce ar trebui să facă autoritățile de resort, adică să-i BLAMĂM PUBLIC PE ACEȘTI INDIVIZI, CĂCI NU PUTEM NOI SĂ-I DESTITUIM SAU SĂ-I TRAGEM LA RĂSPUNDERE PE CEI VINOVAȚI.

Tăcerea și acceptarea producerii unor asemenea fapte ne fac complici la proasta guvernare a țări, la crimă și nepăsare asupra rostului nostru în acestă țară.

emotie

Sursa foto Cuvantul Ortodox,Stiri
Prof. Univ. Dr. Mircea Vintilescu, senior-editor al ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Mircea Vintilescu

Mircea Vintilescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo