Criteriul National

Need For Speed: Despre brand-ul format in jurul jocurilor cu masini

Need For Speed: Despre brand-ul format in jurul jocurilor cu masini
noiembrie 16
23:50 2017

Inca 2 ani si creatia celor de la Electronic Arts, Need For Speed, va implini 20 de ani de la lansarea. Din 1994 (atunci cand a fost lansat primul joc Need For Speed) si pana acum, seria de jocuri NFS a atras milioane de fani in juru-le, pe buna dreptate de altfel, intrucat jocul a continuat sa evolueze de la o versiune la alta, devenind mai bun si mai bun.

In principiu, atunci cand vorbim de NFS, vorbim automat de jocuri de curse, de regula cu masini de lux, puternice, capabile sa scape de urmarirea politiei, precum si de urmarirea celorlalti competitori. Chiar daca in primele versiuni setarile masinii nu puteau fi schimbate in niciun fel, incepand cu anul 2003, atunci cand a fost lansat NFS Underground, cursele au inceput sa fie usor diferite, intrucat masinile puteau fi customizate dupa bunul plac. De altfel, incepand cu jocul de mai sus, pana si background-ul jocului s-a schimbat destul de mult: de la trasee lungi care strabateau tinuturi pustii, jocul acesta a fost mutat in orase, la periferii, acolo unde participantii luau parte la curse ilegale de masini. Acest detaliu s-a pastrat de la versiunea de mai sus si pana la versiunile din 2012 (dovada ca si NFS Most Wanted are la baza aceleasi principii) chiar daca posibilitatile de conducere si de upgrade ale masinilor au fost in continuu imbunatatite.

Astazi, franciza Need For Speed este detinuta de cei de la Criterion Games, care au achizitionat in proportie de 100% brand-ul NFS de la EA Sports. Conform declaratiilor celor de la Criterion, planurile pentru NFS au la baza readucerea jocurilor cat mai aproape de versiunile initiale, nerenuntandu-se insa la posibilitatile de upgrade si la toate celelalte avantaje. De altfel, decaderea acestui joc sub administrarea celor de la Electronic Arts a avut la baza criticile fanilor care spuneau ca trend-ul actual nu mai seamana nici pe departe cu principiile initiale ale jocului si ca nu e cu nimic diferit fata de un joc de curse obisnuit.

Tocmai de aceea, pentru a-si castiga fanii de partea lor, cei de la Criterion au lansat in perioada imediat urmatoare un joc care respecta indeaproape cerintele fanilor. Cum este acesta? Cert e ca fanii Need For Speed asteapta cu nerabdare fiecare versiune noua a jocului, insa doar in conditiile in care acesta va fi facut dupa cerintele lor si va semana cu primele jocuri NFS.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo