Criteriul National

Need For Speed: Despre brand-ul format in jurul jocurilor cu masini

Need For Speed: Despre brand-ul format in jurul jocurilor cu masini
noiembrie 16
23:50 2017

Inca 2 ani si creatia celor de la Electronic Arts, Need For Speed, va implini 20 de ani de la lansarea. Din 1994 (atunci cand a fost lansat primul joc Need For Speed) si pana acum, seria de jocuri NFS a atras milioane de fani in juru-le, pe buna dreptate de altfel, intrucat jocul a continuat sa evolueze de la o versiune la alta, devenind mai bun si mai bun.

In principiu, atunci cand vorbim de NFS, vorbim automat de jocuri de curse, de regula cu masini de lux, puternice, capabile sa scape de urmarirea politiei, precum si de urmarirea celorlalti competitori. Chiar daca in primele versiuni setarile masinii nu puteau fi schimbate in niciun fel, incepand cu anul 2003, atunci cand a fost lansat NFS Underground, cursele au inceput sa fie usor diferite, intrucat masinile puteau fi customizate dupa bunul plac. De altfel, incepand cu jocul de mai sus, pana si background-ul jocului s-a schimbat destul de mult: de la trasee lungi care strabateau tinuturi pustii, jocul acesta a fost mutat in orase, la periferii, acolo unde participantii luau parte la curse ilegale de masini. Acest detaliu s-a pastrat de la versiunea de mai sus si pana la versiunile din 2012 (dovada ca si NFS Most Wanted are la baza aceleasi principii) chiar daca posibilitatile de conducere si de upgrade ale masinilor au fost in continuu imbunatatite.

Astazi, franciza Need For Speed este detinuta de cei de la Criterion Games, care au achizitionat in proportie de 100% brand-ul NFS de la EA Sports. Conform declaratiilor celor de la Criterion, planurile pentru NFS au la baza readucerea jocurilor cat mai aproape de versiunile initiale, nerenuntandu-se insa la posibilitatile de upgrade si la toate celelalte avantaje. De altfel, decaderea acestui joc sub administrarea celor de la Electronic Arts a avut la baza criticile fanilor care spuneau ca trend-ul actual nu mai seamana nici pe departe cu principiile initiale ale jocului si ca nu e cu nimic diferit fata de un joc de curse obisnuit.

Tocmai de aceea, pentru a-si castiga fanii de partea lor, cei de la Criterion au lansat in perioada imediat urmatoare un joc care respecta indeaproape cerintele fanilor. Cum este acesta? Cert e ca fanii Need For Speed asteapta cu nerabdare fiecare versiune noua a jocului, insa doar in conditiile in care acesta va fi facut dupa cerintele lor si va semana cu primele jocuri NFS.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro