Criteriul National

NEJUSTIFICAT SI INOPORTUN! Preşedintele Parlamentului ungar e îngrijorat de viitorul maghiarilor din România!

mai 18
15:26 2015

 

 Mai mult decat atat, domnia sa isi permite si chiar critică UE privind dreptul la autodeterminare.

Laszlo-Kover

In opinia sa viitorul maghiarilor din Romania provoacă „îngrijorări grave”. Aceasta presupusa si total nejustificata grija ii apartine preşedintelui parlamentului ungar Laszlo Kover.Domnia sa dimpreuna cu Guvernul Orban vrea să se asigure că Europa nu aude doar vocea celor care recurg la forţă pentru aplicarea „drepturilor constituţionale la autodeterminare”, relatează agentia de stiri  citata de MTI.

In aceeasi tip de retorica deosebit de sovina si periculoasa domnia sa a continuat.

El consideră că nivelul relaţiilor dintre Ungaria şi România se situeaza la un nivel atât de scăzut, încât viitorul comunităţilor maghiare din Transilvania este necesar să fie văzut cu „îngrijorare gravă”.

În afară de o „susţinere substanţială”, Guvernul de la Budapesta încearcă să construiască relaţii economice care să ajute comunitatea româno-maghiară, a spus Kover duminică într-un interviu pentru postul public Kossuth Radio.

Executivul condus de Viktor Orban vrea să se asigure că Europa nu aude doar vocea celor care recurg la forţă pentru aplicarea „drepturilor constituţionale la autodeterminare”, ci şi pe cea a celor care încearcă să folosească mijloace paşnice pentru a atinge acelaşi scop, a declarat preşedintele Parlamentului ungar.

În opinia sa, atitudinea Uniunii Europene faţă de drepturile omului este „un pic distorsionată”, întrucât conducătorii blocului european sunt mai preocupaţi de „igiena mentală a puilor hibrizi de găină şi porcilor îngrăşaţi” decât de protecţia drepturilor comunităţilor la „autodeterminare” educaţională şi culturală.

Tot în ceea ce priveşte „comunităţile ungureşti din vecinătatea apropiată”, Kover a lăudat ţări vecine ca Slovenia şi Croaţia pentru protejarea drepturilor comunităţilor maghiare. În Serbia, situaţia se îmbunătăţeşte oarecum, a apreciat el.

Însă preşedintele Legislativului de la Budapesta a criticat Slovacia pentru că autorităţile consideră comunitatea maghiară drept un „risc la adresa securităţii naţionale”.

Capacitatea de reprezentare a intereselor Ungariei este mai „proastă”, în multe privinţe, decât oricând altcândva în ultimii 25 ani, din cauză că Guvernul Orban a ales un drum către relansarea economică care a afectat interesele ţării în străinătate, recunoaşte Kover.

Reamintesc faptul ca primul Guvern Fidesz din perioada 1998-2002 a fost în măsură să reprezinte interesele Ungariei cu „greutatea adecvată” în forumurile internaţionale.Dar, în ultimii patru ani, Cabinetul Orban a ales o cale prin care să pună ţara pe picioare – în urma „falimentării” Ungariei pe care Kover o atribuie fostului premier socialist Ferenc Gyurcsany – care a afectat anumite interese internaţionale.

Totodata aceste declaratii neprincipiale si totodata invaluite intr-un dur si nemilos cinism nu aduc cinste vecinilor de la Budapesta!

Din punctul nostru de vedere si in special al meu consider ca total neprincipial, nejustificat si totodata inportun faptul ca acest demnitar, uzand de functia sa a creat dizarmonie si a aruncat cu noroi si pietre, la figurat in diplomatii si implicit tara noastra!

Totodata, daca stam bine si analizam putem observa si alt aspect. Oare ce anume intelegeti Dumneavoastra prin „drepturilor constituţionale la autodeterminare”? Nu cumva este sinonim cu faptul ca se da „la liber” ca  politicienii de etnie magiara sa fure nestingheriti?

Si, daca veti considera ca as exagera vin cu o multime de exemple!

De pilda, deputatul Marko Attila condamnat un an cu suspendare si acum cercetat in dosarul ANRP este fugit in Ungaria iar primarul din Miercurea Ciuc, Robert-Kalman Raduly, și viceprimarul Domokos Szoke acuzati de abuz in seviciu au fost arestati in prima faza apoi s-a decis masura arestarii la domiciliu. In ambele cazul UDMR a iesit la rampa si a declarat sus si tare ca sunt solidari cu infractorii si ca justitia face un abuz. UDMR vrea sa stabileasca un precedent periculos sustinind pur si simplu ca „POLITICIENII ROMANI DE ETNIE MAGHIARA NU FURA”.

De aceea autonomia este tocmai mijlocul prin care acestia vor sa-si continue jaful in zona de influenta nedând socoteală nimanui atunci cand , fara pic de constiinta  ei continua sa taie padurile sau folosesc banii publici in interes propriu…

Eh, si acest lucru ar trebui sa-l stopam definitiv, deoarece precedentul acesta este deosebit de periculos!!!

Sursa foto : www.frontpress.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro