Criteriul National

NEJUSTIFICAT SI INOPORTUN! Preşedintele Parlamentului ungar e îngrijorat de viitorul maghiarilor din România!

mai 18
15:26 2015

 

 Mai mult decat atat, domnia sa isi permite si chiar critică UE privind dreptul la autodeterminare.

Laszlo-Kover

In opinia sa viitorul maghiarilor din Romania provoacă „îngrijorări grave”. Aceasta presupusa si total nejustificata grija ii apartine preşedintelui parlamentului ungar Laszlo Kover.Domnia sa dimpreuna cu Guvernul Orban vrea să se asigure că Europa nu aude doar vocea celor care recurg la forţă pentru aplicarea „drepturilor constituţionale la autodeterminare”, relatează agentia de stiri  citata de MTI.

In aceeasi tip de retorica deosebit de sovina si periculoasa domnia sa a continuat.

El consideră că nivelul relaţiilor dintre Ungaria şi România se situeaza la un nivel atât de scăzut, încât viitorul comunităţilor maghiare din Transilvania este necesar să fie văzut cu „îngrijorare gravă”.

În afară de o „susţinere substanţială”, Guvernul de la Budapesta încearcă să construiască relaţii economice care să ajute comunitatea româno-maghiară, a spus Kover duminică într-un interviu pentru postul public Kossuth Radio.

Executivul condus de Viktor Orban vrea să se asigure că Europa nu aude doar vocea celor care recurg la forţă pentru aplicarea „drepturilor constituţionale la autodeterminare”, ci şi pe cea a celor care încearcă să folosească mijloace paşnice pentru a atinge acelaşi scop, a declarat preşedintele Parlamentului ungar.

În opinia sa, atitudinea Uniunii Europene faţă de drepturile omului este „un pic distorsionată”, întrucât conducătorii blocului european sunt mai preocupaţi de „igiena mentală a puilor hibrizi de găină şi porcilor îngrăşaţi” decât de protecţia drepturilor comunităţilor la „autodeterminare” educaţională şi culturală.

Tot în ceea ce priveşte „comunităţile ungureşti din vecinătatea apropiată”, Kover a lăudat ţări vecine ca Slovenia şi Croaţia pentru protejarea drepturilor comunităţilor maghiare. În Serbia, situaţia se îmbunătăţeşte oarecum, a apreciat el.

Însă preşedintele Legislativului de la Budapesta a criticat Slovacia pentru că autorităţile consideră comunitatea maghiară drept un „risc la adresa securităţii naţionale”.

Capacitatea de reprezentare a intereselor Ungariei este mai „proastă”, în multe privinţe, decât oricând altcândva în ultimii 25 ani, din cauză că Guvernul Orban a ales un drum către relansarea economică care a afectat interesele ţării în străinătate, recunoaşte Kover.

Reamintesc faptul ca primul Guvern Fidesz din perioada 1998-2002 a fost în măsură să reprezinte interesele Ungariei cu „greutatea adecvată” în forumurile internaţionale.Dar, în ultimii patru ani, Cabinetul Orban a ales o cale prin care să pună ţara pe picioare – în urma „falimentării” Ungariei pe care Kover o atribuie fostului premier socialist Ferenc Gyurcsany – care a afectat anumite interese internaţionale.

Totodata aceste declaratii neprincipiale si totodata invaluite intr-un dur si nemilos cinism nu aduc cinste vecinilor de la Budapesta!

Din punctul nostru de vedere si in special al meu consider ca total neprincipial, nejustificat si totodata inportun faptul ca acest demnitar, uzand de functia sa a creat dizarmonie si a aruncat cu noroi si pietre, la figurat in diplomatii si implicit tara noastra!

Totodata, daca stam bine si analizam putem observa si alt aspect. Oare ce anume intelegeti Dumneavoastra prin „drepturilor constituţionale la autodeterminare”? Nu cumva este sinonim cu faptul ca se da „la liber” ca  politicienii de etnie magiara sa fure nestingheriti?

Si, daca veti considera ca as exagera vin cu o multime de exemple!

De pilda, deputatul Marko Attila condamnat un an cu suspendare si acum cercetat in dosarul ANRP este fugit in Ungaria iar primarul din Miercurea Ciuc, Robert-Kalman Raduly, și viceprimarul Domokos Szoke acuzati de abuz in seviciu au fost arestati in prima faza apoi s-a decis masura arestarii la domiciliu. In ambele cazul UDMR a iesit la rampa si a declarat sus si tare ca sunt solidari cu infractorii si ca justitia face un abuz. UDMR vrea sa stabileasca un precedent periculos sustinind pur si simplu ca „POLITICIENII ROMANI DE ETNIE MAGHIARA NU FURA”.

De aceea autonomia este tocmai mijlocul prin care acestia vor sa-si continue jaful in zona de influenta nedând socoteală nimanui atunci cand , fara pic de constiinta  ei continua sa taie padurile sau folosesc banii publici in interes propriu…

Eh, si acest lucru ar trebui sa-l stopam definitiv, deoarece precedentul acesta este deosebit de periculos!!!

Sursa foto : www.frontpress.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo