Criteriul National

Nevoia -un profesor emerit…

Nevoia -un profesor emerit…
noiembrie 10
13:40 2018

cover
Motto : ” Gandul se naste din staruinta unui neajuns . ” Emil Cioran

Fiecare om a avut in viata momente de ” cumpana ” cand a trebuit sa ia imediat o decizie, pentru salvarea lui sau a altuia. Multi dintre noi au avut parte de un gand salvator, insa putini au fost cei care l-au si pus in opera.
Sa retinem ! Ne trec prin minte in fractiuni de secunda mii de ganduri , insa acestea sunt doar caramizile din care judecata noastra poate construi ceea ce avem nevoie, decizie urmata obligatoriu de actiune. Nevoile, ca de altfel si gandurile, sunt „personalizate” , fiindca fiecare OM cu propria lui individualitate, oricat de mult s-ar forta omogenizarea societatii umane.
Sa luam un exemplu : Programe de guvernare prezinta in alegeri fiecare partid care vrea sa ajunga sa conduca tara. Daca aceste „ganduri” din Program ,insiruite frumos pe hartie si destinate unei colectivitati umane , nu sunt urmate de fapte, promisiunile raman la categoria” ILUZII „, rezultat care nu tine de foame.
Cand auzim un prieten :” Iata ce gandesc eu !” si iti insira „idei” intr-o chestiune, fara prezentarea si a modului de a pune in miscare ideile „geniale” , trebuie sa – i spui rapid : „Fapte nu vorbe ! ” . Daca il incurajam in a bate campii, chiar cu gratie, sa nu ne mai miram ca nu e bine in societatea in care traim.
Greu si imposibil sa ajungem la fapte care sa ne schimbe in bine viata, mai ales ACUM , cand imaginile televizorului tin loc de Realitate.
Se poate afirma intemeiat destul de multe.Numai ca, neajunsurile nu au atins maximul si de aceea nu simtim constrangerea care sa genereze gandul bun, urmat de infaptuire ! Suntem solidari in lenea de a gandi si de a refuza infaptuirea, cand gandul salvator apare !
Fara „miscari seismice” grave chiar nu putem sa retinem gandurile nobile si sa le infaptuim ?

Sursa foto : https://google.com

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material trimis astăzi 10 Noiembrie 2018 în exclusivitate.Totodată,pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul