Criteriul National

Nicușor Dan, acuzații grave pentru Primăria Capitalei: ilegalități imobiliare, PUZ-uri pentru spații verzi, demolări de clădiri de patrimoniu – Politic

Nicușor Dan, acuzații grave pentru Primăria Capitalei: ilegalități imobiliare, PUZ-uri pentru spații verzi, demolări de clădiri de patrimoniu – Politic
septembrie 22
20:11 2020
​Candidatul partidelor de dreapta la Primăria București, Nicușor Dan, a susținut astăzi o nouă conferință de presă pe tema ilegalităților comise de „mafia imobiliară”, menționând mai multe tipuri de acțiuni pe care administrația Firea le face, generând astfel degradarea Bucureștiului.

Grave disfuncționalități ale Bucureștiului

Nicușor Dan a spus jurnaliștilor că „urbanismul derogatoriu al Bucureștiului duce la grave disfuncționalități în funcționarea orașului”. El a mai explicat că „modul în care s-a făcut această dezvoltare cu blocuri între case – și de aceea am venit aici, uitați o autorizație emisă de Gabriela Firea – a distrus o piață, pentru că nu vin aici investitori serioși, pentru că trebuie trebuie să dea șpagă. Și mai distruge ceva, o piață a profesioniștilor, pentru că un investitor este tentat să nu aleagă profesionistul care face proiectul cel mai bun, ci să aleagă acel arhitect care are relații în Primărie și cu care ia autorizație mai repede și cu mai multe etaje.”

Candidatul susținut de PNL și USR PLUS la aceste alegeri pentru Primăria Capitalei a prezentat o hartă cu spațiile verzi revizuite de Primăria București, prin intermediul unor PUZ-uri care transformă aceste spații în terenuri construibile. „Vă dau un singur exemplu. Aici pe malul lacului Floreasca avem o suprafață de 3 hectare. Dacă astăzi proprietarul vinde la preț de spațiu verde 3 hectare , el câștigă 3 milioane de euro, dacă vinde la preț de teren construibil, el câștigă 30 de milioane de euro. Deci aici avem un folos necuvenit, printr-un simplu PUZ de 27 de milioane de euro.” Nicușor Dan a continuat cu astfel de exemple, precizând că justiția a oprit unele dintre ilegalități: „PUZ sector 1 și PUZ sector 3 au fost suspendate de instanță pentru că le-a considerat nelegale. Alte exemple de spații verzi: Kiseleff 45, aveți aici planșa. Este acesta spațiu verde? Da, și, printr-o autorizație emisă de Primarul General,a permis construirea pe spațiu verde. Instanța a anulat această autorizație. Aceeași situație o avem în Modrogan, la mai multe baze sportive, dintre care baza sportivă Girueta, care conform legii, bazelor sportive nu le este permisă schimbarea destinației.”

Construcții aprobate ilegal

Un alt tip de acțiune ilegală a celor care acționează în sectorul imobiliar este, potrivit lui Nicușor Dan, cel care permite construcțiile nepotrivite cu zona: „Știți că prin PUZ sector 6, aprobat de Consiliul General în cea mai aglomerată intersecție din București, la Răzoare, se permit blocuri de 30 de etaje?

Avem un exemplu chiar aici, aceasta este o zonă istorică a Bucureștiului, este o stradă cu potențial turistic al Bucureștiului și această construcție aprobată ilegal de Primarul în funcție distruge potențialul istoric al acestei zone. Vă mai aduc aminte de PUZ-ul care prevede o construcție de 7 etaje pe Calea Victoriei, în spatele Palatului Știrbey, vă aduc aminte de o autorizație din zona Mântuleasa, declarată ilegală de instanță, în urma căreia Primăria Generală, prin acest Primar General a decis intrarea în legalitate. Vă aduc aminte, tot aici în zona Kiseleff, avem două clădiri și în fiecare an Primăria a mai dat câte un etaj pentru fiecare din aceste clădiri”, a mai explicat Nicușor Dan.

Distrugerea clădirilor de patrimoniu

În fine, un al treilea tip de acțiuni sunt cele care vizează clădirile de patrimoniu: „Acestea au fost clădiri care au fost demolate în acest mandat în baza autorizațiilor de demolare emise de Primarul Capitalei. Sunt mai multe. Avem un primar care se laudă pe publicitate plătită la televizor că iubește patrimoniul. De fapt a demolat mai mult decât a consolidat și uitați aici exemple. Fiecare din aceste clădiri au fost demolate în acest mandat”, a afirmat candidatul dreptei, amintit și de faptul că Primăria Capitalei mai susține mafia imobiliară „pierzând procese”.

Prima dezbatere 1 la 1, la B1 TV

Nicușor Dan a mai amintit în aceeași conferință de presă că va participa la B1 TV la o primă dezbatere cu candidatul PSD, Gabriela Firea, în urma invitației primite de la realizatori. „O provoc să discutăm despre mafia imobiliară de care a vorbit intens, prin aparatul său de propagandă”.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul