Criteriul National

Nicușor Dan adaugă alte nume pe „harta cumetriilor” de la Primăria Capitalei / Gabriela Firea: Ne vedem la Tribunal – Politic

Nicușor Dan adaugă alte nume pe „harta cumetriilor” de la Primăria Capitalei / Gabriela Firea: Ne vedem la Tribunal – Politic
septembrie 18
14:08 2020
Nicușor Dan a completat „harta cumetriilor” de la Primăria Capitalei cu alte persoane despre care susține că au fost angajate grație legăturilor pe care le au Gabriela Firea și soțul Acesteia, Florentin Pandele, primar la Voluntari. În replică, Gabriela Firea spune că dezvăluirile lui Nicușor Dan reprezintă „o campanie bazată pe fake news”.
Lista prezentată de Nicușor Dan:

1. Marius Coajă – consilier pentru infrastructură al Primarului General. Este director adjunct al administrației pentru consolidări și, susține Nicușor Dan, a fost condamnat cu suspendare pentru furt.

2. Mirela Ercuță – directoarea direcției de relații publice din primărie. Nicușor Dan susține că fost condamnată pentru evaziune fiscală și a fost angajată în mandatul lui Sorin Oprescu. În anul 2019, Agenția Națională pentru Funcționari Publici a înaintat o adresă către Primăria Capitalei, în care a spus că această doamnă, prin faptul că este condamnată penal, nu mai poate să ocupe funcția de director în Primărie și cu toate aceste continuă să ocupe această funcție.

3. Ștefan Dumitrașcu, arhitectul șef al Capitalei. Potrivit lui Dan, DNA a constatat, în urma unei expertize, că în urma unor autorizații ilegale pentru imobilul din Calea Dudești, nr 94, folosul necuvenit a fost de 600.000 de euro. El a fost adus de către Gabriela Firea, arhitect șef al Primăriei Capitalei.

4. Dumitru Catană conduce corpul de control, a fost coleg și este prieten cu Florentin Pandele. Ocupă această funcție începând cu anul 2017.

5. Tania Haritonivici este directorul adjunct al Radet, actualmente director general al Energetica Servicii.

6. Adrian Corbu este director general al companiei de consolidări și vine pe această poziție direct din Voluntari.

7. Alina Nicoleta Barbința vine dintr-o companie a Primăriei Voluntari și a fost instalată, direct, director general în compania municipală de protecție civilă și voluntariat.

8. Mihaela Oana Barbu vine de asemenea, dintr-o companie a orașului Voluntari și a fost instalată, direct, director general al companiei municipală imobiliară București.

9. Milner Eduard Răducanu vine dintr-o companie a orașului Voluntari și a ajuns, direct, director general al companiei municipale eco-igienizare din București.

10. Corina Bogaciu este unul dintre cei mai tineri deputați din Camera Deputaților și este nepoata lui Florentin Pandele. Soțul său, Chinta Marinel Roberto, este director general, al companiei greencity din Voluntari.

11. Ștefan Văsâi fost șef al Poliției Locale, acum, director general în Primăria Capitalei pe administrativ, și-a angajat ginerele, la serviciul relații cu Diaspora, și soția, la direcția juridică, precum și o nepoată.

12. Ștefan Stroe conduce Asociația de Transport București – Ilfov. Este asociația care se ocupă de transport și coordonează STB cu societățile de transport ale localităților din jurul Bucureștiului. Și-a angajat în această asociație de transport, nepoata și pe cumnatul acesteia, Marian Mitroi.

13. Liviu Nedelcu este directorul adjunct al Poliției Locale a Municipiului București vine din Voluntari, unde s-a remarcat în campanii electorale pentru primarul PSD, actualmente independent, Florentin Pandele.

Firea: Ne vedem la Tribunal

În replică, Gabriela Firea spune că dezvăluirile lui Nicușor Dan reprezintă „o campanie bazată pe fake news”.

„Dupa campania bazata doar pe fake-news, ne vom vedea la tribunal! Ca tot ii plac procesele! De aceasta data, va plati pentru elucubratiile inventate de consultanti si pe care si le-a asumat fara o minima verificare!

Sunt mentionati in asa-zisa mea “caracatita” oameni angajati pe vremea fostilor primari, persoane care nu mai lucreaza sau nu au lucrat niciodata in Primarie, rude imaginare etc. Pe principiul calomniaza, calomniaza ca tot ramane ceva.. Acesta este maretul proiect pentru noul Bucuresti! Zero competenta! 100% Fals!!”, a scris Firea pe Facebook.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul