Criteriul National

Nicuşor Dan: Trebuie să impunem, în Bucureşti, colectarea selectivă a deşeurilor – Radio – TV

octombrie 17
07:07 2020
Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat vineri seară, într-o emisiune la Realitatea Plus, că rampele clandestine de gunoi, care uneori sunt incendiate, trebuie identificate cu ajutorul Poliţiilor Locale, staţiilor de monitorizare şi laboratorului mobil. Nicuşor Dan a adăugat că Bucureştiul va colecta selectiv deşeurile, aceasta fiind o obligaţie a României faţă de Uniunea Europeană.

„Bucureştiul are 3 mari probleme: termia, gunoiul şi locurile de parcare. În ceea ce priveşte deşeurile sunt lucruri pe care trebuie să le facem pe termen scurt. Şi asta trebuie, în primul rând, cu direcţiile de mediu din Poliţiile Locale şi cu staţiile de monitorizare şi cu laboratorul nostru mobil al Primăriei, să identificăm locurile în care se depozitează ilegal gunoi în Bucureşti și Ilfov, şi de multe ori la aceste gropi de gunoi se produc incendii, cele mai multe voite şi cu consecinţe pentru aerul din Bucureşti. Deci ăsta e un lucru pe care trebuie să îl facem foarte repede şi, la fel, un lucru pe care trebuie să îl facem cât mai repede – să discutăm cu operatorii de salubritate astfel încât să avem o spălare periodică a străzilor, ceea ce este extrem de posibil pentru o capitală europeană cum este Bucureşti”, a declarat Nicuşor Dan, potrivit agenției News.ro.

Întrebat dacă s-a gândit la un program de educare a cetăţenilor, Nicuşor Dan a declarat că există legislaţie pentru cei care aruncă pe jos chiştoace de ţigări sau alte gunoaie.

„Există sancţiune prevăzută de legislaţia naţională şi de legislaţia locală a Bucureştiului pentru acest gen de acşiune, există şiu un organ care trebuie să o constate, care se numeşte Poliţia Locală. O să veghem ca acest lucru să se întâmple din momentul ăsta. Pentru că din nou mă întorc la cuvântul comunitate. Suntem toţi o comunitate şi respectul faţă de comunitate însemană inclusiv respectul faţă de spaţiul public. Nimeni nu aruncă chiştocul de ţigară la el în casă, pe parchet. E momentul în care trebuie să învăţăm cu toţii că spaţiul public este al nostru, al tuturor şi în momentu în care unul dintre noi aruncă chiştocul de ţigară sau coaja de banană, sau ştiu eu ce pe domeniul public, înseamnă că trebuie sancţionat pentru binele comunităţii. O să fiu foarte ferm în această privinţă”, a declarat Nicuşor Dan.

Primarul ales al Bucureştiului a adăugat că locuitorii din Capitală vor colecta selectiv deşeurile, aşa cum se întâmplă în oraşe din Europa, dar şi localităţi din România.

„Vreau să adaug, în chestiunea gunoului, care este o chestiune foarte serioasă, nu este o promisiune pe termen scurt, dar o să o facem într-un orizont de timp rezonabil, trebuie să impunem, în Bucureşti, colectarea selectivă a deşeurilor, ceea ce va duce la o scădere a cantităţii de gunoi pe care le final Bucureştiul o produce. Se întâmplă în Europa, se întâmplă şi în câteva localităţi din România, e foarte posibil să o face şi în Bucureşti. Pur şi simplu fiecare dintre noi o să colectăm în 3 sau 4 recipiente diferite, gunoi menajer, hârtie, plastic, sticlă. Asta este ceea ce nu numai că vrem noi să facem, dar este o obligaţie pe care România şi-a luat-o în faţa Uniunii Europene, o obligaţie pe care dacă nu o respectă, o să ajungem la penalităţi foarte mari, deci cu atât mai mult trebuie să implementăm acest mecanism de colectare selectivă”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul