Criteriul National

Noi producţii cinematografice vor dezvălui tenebroase scandaluri ţinute secret de Biserica Catolică

Noi producţii cinematografice vor dezvălui tenebroase scandaluri ţinute secret de Biserica Catolică
septembrie 15
12:03 2016

Aflat în plină carieră, actorul Robert de Niro îl va interpreta pe Papa Pius al XI-lea- din secolul al XIX-lea într-un film regizat de Baltasar Komakur.  Acesta va rivaliza cu filmul lui Spielberg, „Edgardo”, ambele abordand aceeaşi temă, mai precis a scandalului din interiorul bisericii catolice, legat de răpirea unui copil de 6 ani. Informaţiile sunt publice şi au fost oferite în exclusivitate de către site-ul de specialitate nme.com.

7  777

Astfel, din câte se întrevede celebrul actor american de origine italiană Robert de Niro va interpreta rolul suveranului pontif din secolul al XIX-lea.Precum se ştie în istorie, Papa Pius al XI-lea a trecut la cele veşnice în anul 1878 şi a fost canonizat recent, în anul 2000.

Filmul va fi regizat de către Baltasar Kormakur, cunoscut pentru lungmetrajul „Everest”.  Harvey Weinstein va fi producătorul acestui film cu subiect istoric. Iniţial, domnul Weinstein trebuia sp realizeze filmul cu legenda vie a regizorilor din întreaga lume Steven Spielberg, dar se pare că înţelegerea lor a expirat odată cu momentele din pre-negocieri desfăşurate în luna aprilie.

Cu alte cuvinte, filmul lui Weinstein este bazat pe o nuvelă despre cazul lui Mortare, „The Kidnapping Of Edgardo Mortara”, scrisă în anul 1997 de David Kertzer. Scenariul adaptat va fi scris de Jeremy Brock, cel care a scris scenariul pentru „The Last King Of Scotland”.
Filmarile vor debuta în luna ianuarie a anului 2017.

De cealaltă parte, Steven Spielberg l-a ales pe Mark Rylance să întruchipeze rolul lui Papa Pius al XI-lea în „Edgardo”, pelicula ce spune povestea lui Edgardo Mortara, copilul care a fost răpit de la părinţii săi evrei de forţele de ordine din Bologna din tumultosul an 1857,care a fost crescut sub protecţia exclusivă a Papei.

Filmul lui Steven Spielberg îl va avea protagonist pe Oscar Isaac, în rolul lui Mortara. Acesta  se va concentra pe viaţa sa la maturitate, în timp ce filmul domnului Weinstein va prezenta răpirea în sine.

77

Sursa foto: radioiasi.rowww.jurnal.md

 

Sinteză realizată de Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanţa, redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro