Criteriul National

Noi producţii cinematografice vor dezvălui tenebroase scandaluri ţinute secret de Biserica Catolică

Noi producţii cinematografice vor dezvălui tenebroase scandaluri ţinute secret de Biserica Catolică
septembrie 15
12:03 2016

Aflat în plină carieră, actorul Robert de Niro îl va interpreta pe Papa Pius al XI-lea- din secolul al XIX-lea într-un film regizat de Baltasar Komakur.  Acesta va rivaliza cu filmul lui Spielberg, „Edgardo”, ambele abordand aceeaşi temă, mai precis a scandalului din interiorul bisericii catolice, legat de răpirea unui copil de 6 ani. Informaţiile sunt publice şi au fost oferite în exclusivitate de către site-ul de specialitate nme.com.

7  777

Astfel, din câte se întrevede celebrul actor american de origine italiană Robert de Niro va interpreta rolul suveranului pontif din secolul al XIX-lea.Precum se ştie în istorie, Papa Pius al XI-lea a trecut la cele veşnice în anul 1878 şi a fost canonizat recent, în anul 2000.

Filmul va fi regizat de către Baltasar Kormakur, cunoscut pentru lungmetrajul „Everest”.  Harvey Weinstein va fi producătorul acestui film cu subiect istoric. Iniţial, domnul Weinstein trebuia sp realizeze filmul cu legenda vie a regizorilor din întreaga lume Steven Spielberg, dar se pare că înţelegerea lor a expirat odată cu momentele din pre-negocieri desfăşurate în luna aprilie.

Cu alte cuvinte, filmul lui Weinstein este bazat pe o nuvelă despre cazul lui Mortare, „The Kidnapping Of Edgardo Mortara”, scrisă în anul 1997 de David Kertzer. Scenariul adaptat va fi scris de Jeremy Brock, cel care a scris scenariul pentru „The Last King Of Scotland”.
Filmarile vor debuta în luna ianuarie a anului 2017.

De cealaltă parte, Steven Spielberg l-a ales pe Mark Rylance să întruchipeze rolul lui Papa Pius al XI-lea în „Edgardo”, pelicula ce spune povestea lui Edgardo Mortara, copilul care a fost răpit de la părinţii săi evrei de forţele de ordine din Bologna din tumultosul an 1857,care a fost crescut sub protecţia exclusivă a Papei.

Filmul lui Steven Spielberg îl va avea protagonist pe Oscar Isaac, în rolul lui Mortara. Acesta  se va concentra pe viaţa sa la maturitate, în timp ce filmul domnului Weinstein va prezenta răpirea în sine.

77

Sursa foto: radioiasi.rowww.jurnal.md

 

Sinteză realizată de Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanţa, redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo