Criteriul National

Noile dezvăluiri întăresc îngrijorarea că motivele politice ale lui Trump sunt o prioritate mai mare decât sănătatea americanilor – International

Noile dezvăluiri întăresc îngrijorarea că motivele politice ale lui Trump sunt o prioritate mai mare decât sănătatea americanilor – International
septembrie 18
22:18 2020
O serie de noi dezvăluiri cu privire la răspunsul guvernului federal la coronavirus ar putea întări îngrijorările cu privire la motivele politice ale administrației Trump care au fost o prioritate mai mare decât sănătatea americanilor, spune CNN.

New York Times a raportat joi că o recomandare a Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) care restrânge domeniul de aplicare a persoanelor care ar trebui să fie testate pentru coronavirus nu a fost scrisă de oamenii de știință ai CDC, ci a fost postată pe site-ul public al CDC de către Departamentul Sănătății de sub controlul administrației prezidențiale.

Și Washington Post a dezvăluit recent că în primăvara trecută, Serviciul Poștal al SUA și HHS lucrau la un plan de trimitere a măștilor în zonele puternic infectate și, eventual, la nivel național. Dar ideea ar fi fost eliminată de Casa Albă din cauza îngrijorării că primirea măștilor ar putea provoca panică.

Noile rapoarte întăresc comentariile președintelui Donald Trump adresate jurnalistului Bob Woodward în primele etape ale pandemiei din SUA când Trump a minimalizat intenționat pericolul.

Indiferent dacă a fost intenționat sau nu, în ambele povești, agențiile păreau să opteze pentru strategii mai prietenoase cu Trump, minimizând urgența pandemiei.

Potrivit Times, ghidurile CDC lăsate de HHS au fost publicate în ciuda obiecțiilor oamenilor de știință CDC. Și când au fost făcute publice, HHS nu a supus normele procesului riguros de revizuire științifică al CDC.

Un oficial federal apropiat de proces a declarat în mod similar CNN luna trecută că noua directivă a venit de sus în jos. O sursă a mai declarat vineri CNN că îndrumarea a fost trimisă către CDC de către HHS.

CNN a raportat anterior că modificarea a fost făcută pe 24 august, actualizându-și recomandarea pentru testarea coronavirusului „pentru toși contacții persoanelor cu SARS-CoV-2″, afirmând că este posibil ca unele persoane fără simptome să nu fie testate, chiar dacă a fost în contact direct cu cineva despre care se știe că are coronavirus.

Schimbarea a avut loc după ce Trump a spus la începutul verii că testarea a fost o „sabie cu două tăișuri”, deoarece, a argumentat el, a arătat mai multe cazuri pozitive.

Președintele a mai spus că nu glumește când a cerut personalului să încetinească testele. Însă oficialii federali din domeniul sănătății au susținut că nu li s-a spus să încetinească testarea.

Vineri, CDC a actualizat din nou ghidul de testare, revenind la modificările HHS.

Ghidul actualizat subliniază încă o dată că oricine a fost în contact cu o persoană infectată ar trebui să fie testat pentru coronavirus.

USPS și HHS, potrivit publicației, au planificat în această primăvară să distribuie măști la nivel național, direcționând mai întâi transporturile către zonele cele mai afectate ale țării.

Planul a mers atât de departe încât USPS a elaborat un comunicat de presă pentru planul de distribuție.

Dar Casa Albă a anulat planul, optând în schimb pentru un program HHS, Project America Strong, de a distribui „măști faciale din bumbac refolosibile sectoarelor de infrastructură critice, companiilor, instituțiilor medicale și organizațiilor comunitare și religioase din întreaga țară”.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul