Criteriul National

Nomad prin viata, Nomad prin iubire…

iulie 03
11:40 2015

Nomad prin viata, Nomad prin iubire…

SONY DSC

Festivalul NOMAD, organizat in Constanta, este un semn al unei frumuseti morale de exceptie, prin incercarea sa, de a aduce lumina si ganduri de bine, in suflete, contrazicand astfel, o societate a inceputului de secol XXI, abrutizata de televizor, cu uitare pentru sentimentele frumoase, cu dispret pentru tandrete si continuitate in relatiile de iubire.

Este Iubirea vesnica un termen obosit, aruncat in incendiul uitarii, un termen vetust, pierdut sub colbul vechilor principii, ce acum au apus Chiar este adevarat.

Chiar asa doamnele nu mai au nevoie de atentia noastra, nu mai au nevoie de flori, de poezii de dragoste, nu mai au nevoie sa vada impreuna cu noi, rasarituri de soare, sau superbe apusuri, sau nopti de dragoste patimase.

Chiar asa nu le mai putem emotiona pe doamnele sufletelor noastre, cu lectura unei poezii de Eminescu, Nichita Stanescu, Labis sau Omar Khayam.

Sau cu admirarea unei expozitii de pictura, sau cu filme de dragoste, sau filme care sa vorbeasca despre Credinta, Pasiune, Continuitate de gand si suflet.

Oare chiar trebuie sa ne convingem ca Dragostea acum este sustinuta numai de interese ce tin doar de nivel social, marca masinii, sau conturi in banca.

Chiar asa, in viata diurna a acestui secol, IUBIREA, ajunge sa fie un sentiment intamplator si de cele mai multe ori, rusinos si demn de deradere.

Ei bine, se pare ca dupa filmele prezentate in Piata Mare a unuia dintre cele mai cosmopolite orase din Romania, dupa selectia facuta de jurii, cat si dupa numarul mare de spectatori, si dupa discutiile generate de subiectele acestor filme.

OAMENII DIN CONSTANTA INCA SUNT OAMENI !!!
SONY DSC

Barbatii inca stiu sa aprecieze momentele de tandrete, de feminitate reala,  de forta ascunsa in captuseala unei frumoase iubiri.

Femeile par, deasemenea, ca apreciaza gesturile tandre, dar puternice, deciziile barbatesti, ferme, imaginatia in exprimare si delicatetea in cuvinte si gesturi

Indiferent de cate crime, tradari, SAU JOSNICII AR FI PREZENTATE LA TELEVIZOR SI IN ZIARE, INCONTINUU.

Oamenii isi doresc inca Iubiri adevarate, suflete frumoase si music emotionanta, pentru ca, in fapt, Sufletele oamenilor sunt, indeferent de ce am incerca sa punem in loc, inspirate de Credinta, de Principii bune DE DRAGOSTE.

Profunda admiratie si apreciere pentru acest festival, ce TREBUIE SA MEARGA MAI DEPARTE.

Cu drag,

FLORIN KEVORKIAN
ACTOR,

LECT.UNIV DR,

SCENARIST, REGIZOR,

CASTING DIRECTOR

Pe final, va invit sa vizionati interviul acordat in exclusivitate de acest minunat om- Florin Kevorkian in care veti afla despre despre filme, despre lume si intelesurile lor.

Regizorul Florin Kevorkian ne-a acordat in exclusivitate un interviu in care a raspuns cu amabilitate intrebarilor formulate de catre noi!
Multumim inca o data pentru acest privilegiu!

VA ASIGURAM CA PE VIITOR, IN NUMELE UNEI FRUMOASE PRIETENII si SIMBIOZE intre ARTE veti mai avea placerea de a asculta asemenea pareri pline de intelepciune despre filme, despre lume si despre intelesurile lor!

Zadkielix alias Prof. Dr. Daniel Mihai, redactor-sef al ziarului Criteriul National in colaborare cu Dfm Tendency

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo