Criteriul National

Nomad prin viata, Nomad prin iubire…

iulie 03
11:40 2015

Nomad prin viata, Nomad prin iubire…

SONY DSC

Festivalul NOMAD, organizat in Constanta, este un semn al unei frumuseti morale de exceptie, prin incercarea sa, de a aduce lumina si ganduri de bine, in suflete, contrazicand astfel, o societate a inceputului de secol XXI, abrutizata de televizor, cu uitare pentru sentimentele frumoase, cu dispret pentru tandrete si continuitate in relatiile de iubire.

Este Iubirea vesnica un termen obosit, aruncat in incendiul uitarii, un termen vetust, pierdut sub colbul vechilor principii, ce acum au apus Chiar este adevarat.

Chiar asa doamnele nu mai au nevoie de atentia noastra, nu mai au nevoie de flori, de poezii de dragoste, nu mai au nevoie sa vada impreuna cu noi, rasarituri de soare, sau superbe apusuri, sau nopti de dragoste patimase.

Chiar asa nu le mai putem emotiona pe doamnele sufletelor noastre, cu lectura unei poezii de Eminescu, Nichita Stanescu, Labis sau Omar Khayam.

Sau cu admirarea unei expozitii de pictura, sau cu filme de dragoste, sau filme care sa vorbeasca despre Credinta, Pasiune, Continuitate de gand si suflet.

Oare chiar trebuie sa ne convingem ca Dragostea acum este sustinuta numai de interese ce tin doar de nivel social, marca masinii, sau conturi in banca.

Chiar asa, in viata diurna a acestui secol, IUBIREA, ajunge sa fie un sentiment intamplator si de cele mai multe ori, rusinos si demn de deradere.

Ei bine, se pare ca dupa filmele prezentate in Piata Mare a unuia dintre cele mai cosmopolite orase din Romania, dupa selectia facuta de jurii, cat si dupa numarul mare de spectatori, si dupa discutiile generate de subiectele acestor filme.

OAMENII DIN CONSTANTA INCA SUNT OAMENI !!!
SONY DSC

Barbatii inca stiu sa aprecieze momentele de tandrete, de feminitate reala,  de forta ascunsa in captuseala unei frumoase iubiri.

Femeile par, deasemenea, ca apreciaza gesturile tandre, dar puternice, deciziile barbatesti, ferme, imaginatia in exprimare si delicatetea in cuvinte si gesturi

Indiferent de cate crime, tradari, SAU JOSNICII AR FI PREZENTATE LA TELEVIZOR SI IN ZIARE, INCONTINUU.

Oamenii isi doresc inca Iubiri adevarate, suflete frumoase si music emotionanta, pentru ca, in fapt, Sufletele oamenilor sunt, indeferent de ce am incerca sa punem in loc, inspirate de Credinta, de Principii bune DE DRAGOSTE.

Profunda admiratie si apreciere pentru acest festival, ce TREBUIE SA MEARGA MAI DEPARTE.

Cu drag,

FLORIN KEVORKIAN
ACTOR,

LECT.UNIV DR,

SCENARIST, REGIZOR,

CASTING DIRECTOR

Pe final, va invit sa vizionati interviul acordat in exclusivitate de acest minunat om- Florin Kevorkian in care veti afla despre despre filme, despre lume si intelesurile lor.

Regizorul Florin Kevorkian ne-a acordat in exclusivitate un interviu in care a raspuns cu amabilitate intrebarilor formulate de catre noi!
Multumim inca o data pentru acest privilegiu!

VA ASIGURAM CA PE VIITOR, IN NUMELE UNEI FRUMOASE PRIETENII si SIMBIOZE intre ARTE veti mai avea placerea de a asculta asemenea pareri pline de intelepciune despre filme, despre lume si despre intelesurile lor!

Zadkielix alias Prof. Dr. Daniel Mihai, redactor-sef al ziarului Criteriul National in colaborare cu Dfm Tendency

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo