Criteriul National

Nota de plată a indiferenței față de o bună educație și implicare civică a cetățeanului român

Nota de plată a indiferenței față de o bună educație și implicare civică a cetățeanului român
septembrie 03
11:12 2016

NOTA DE PLATĂ A INDIFERENȚEI FAȚĂ DE O BUNĂ EDUCAȚIE ȘI IMPLICARE CIVICĂ A CETĂȚEANULUI ROMÂN

money-1377857622

Putem constata fiecare dintre noi că ”Acolo unde mintea cetățeanului funcționează corect pe baza unei educații civice temeinice, obligă omul la luarea unor decizii corecte și pozitive în opțiunea sa pentru alegerea celor care urmează a ne conduce, iar efectul este vizibil, nimeni nu moare de foame, iar aspirațiile noastre spre bunăstare se înzecesc”.

Dacă astăzi în România peste 55% din populația țării trăiește efectiv sub pragul de sărăcie, putem să înțelegem că mintea cetățeanului român nu a mai funcționat bine și că această afirmație este nu numai adevărată, dar și pe deplin demonstrabilă prin multiplele efecte negative care îi afectează astăzi viața, sănătatea, nivelul de trai și chiar drepturile constituționale ale fiecăruia dintre noi.

Am ajuns în această situație DISPERATĂ ȘI MAI ALES RUȘINOASĂ, pentru că noi, cetățenii întregii Românii, oamenii care suntem cei mai creduli, indiferenți și mai ales cei mai dezbinați din acest colț al continentului, am dat toată puterea în mâinile unor pseudo-politicieni cu vocație de analfabetism educațional și politic, plini de complexe existențiale, oameni care nu au nici frică și nici respect față de Dumnezeu, pentru a ne conduce spre acest mare dezastru în care se pare că vom mai naviga încă ceva timp, până la dispariția totală a noastră, dacă ne încăpățânăm să nu ne trezim la realitate.

Iată că dacă mintea celor care ne conduc astăzi, împreună cu mintea demnitarilor care ne fac legile pentru buna funcționare a acestei țări și societăți, dacă nu funcționează așa cum ar fi trebuit, atunci starea aceasta de sărăcie lucie, de umilință și de anonimat în care trăiește cea mai mare parte a populației noastre se poate explica ca fiind corectă.

Trebuie știut că sărăcia reprezintă cea mai rușinoasă stare a existenței umane care evidențiază indiferența, indolența și lipsa de educație și cultură a unui popor ce nu vrea să se implice în nimic, nici măcar în a se educa corect pentru a gândi și a acționa în primul rând pentru binele lui și al familiei sale și care a lăsat pe mâna unor oameni total nepregătiți și mai ales TICĂLOȘI tot destinul poporului și al țării sale.

Și astăzi persistăm în această greșeală și nu dorim să-i verificăm cu nimic pe toți cei care doresc să ne conducă în viitor, măcar asupra aptitudinilor lor de buni politicieni și manageri. În această privință cred că ne merităm pe deplin această soartă rușinoasă, dar care este și foarte greu de îndurat.

Nu avem nici o reacție asupra acelor candidați care vor să ne conducă, dar care vin dintr-un mediu infracțional ce abia a început să fie cât de cât destrămat. Nu avem reacții asupra acelor demnitari care au statut de pușcăriași și pușcăriabili sau asupra celor care a început anchetarea lor pentru grave fapte de corupție, dar care doresc să ne conducă. Ce legi și ce prosperitate poate să ne aducă acești indivizi rău famați? NIMIC, dar noi îi acceptăm și mai mult TĂCEM, ÎI MAI ȘI PLĂTIM GRAS pentru tupeul și hoțiile lor, pentru că bănuiesc că NOUĂ NE PALCE SĂ FIM DESCONSIDERAȚI, MARGINALIZAȚI ȘI BATJOCORIȚI.

Mai mult, nu avem curajul să admonestăm și să-i marginalizăm pe toți acei demnitari, guvernanți, politicieni și partide politice care și-au încălcat în repetate rânduri jurământul de credință făcut cu mâna pe Biblie și pe Constituția României în fața cetățeanului român, de a respecta legile țării și nu numai. Acceptăm ca acești mizerabili care practică SPERJURUL să apară în fața noastră să ne toarne iarăși noianul de minciuni și să-și mai încalce iarăși jurământul că de, pentru ei a devenit o practică uzuală de a batjocorii nu numai cetățeanul român, dar chiar și numele lui Dumnezeu. IATĂ CE LICHELE ȘI OAMENI IMORALI VREM SĂ PROMOVĂM PENTRU A NE INFLUEȚA DESTINUL NOSTRU ȘI AL ȚĂRII.

Iată că această maximă ne dă cheia de a depăși această stare rușinoasă de sărăcie lucie și mai ales de umilință care ne afectează negativ viața, sănătatea, siguranța existențială, libertatea, prosperitatea și chiar aspirațiile noastre și ale generațiilor viitoare spre ceea ce ar trebui să fie ROMÂNIA în acest spațiu nu numai european, dar și al lumii. Cred că prin acest comportament afișat timp de 26 de ani, noi românii putem spune că suntem unici pe această planetă.

Pentru a depăși această stare TREBUIE SĂ NE PUNEM MINTEA LA CONTRIBUȚIE, SĂ LUĂM ATITUDINE ȘI SĂ NE IMPLICĂM CONȘTIENT ȘI MAI ALES RESPONSABIL ATÂT PENTRU BINELE NOSTRU, CÂT ȘI PENTRU BINELE URMAȘILOR NOȘTRI, DAR ȘI PENTRU BUNUL MERS AL COMUNITĂȚII ÎN CARE TRĂIM.

transilvania-300x197
Nu este cu nimic greu să facem acest lucru, dar pentru acest lucru trebuie ca fiecare cetățean cu drept de vot SĂ VREA SĂ FACĂ ACEST LUCRU, ADICĂ SĂ FIE CU ADEVĂRAT CETĂȚEAN CU VOCAȚIE ATÂT NAȚIONALĂ, CÂT ȘI EUROPEANĂ. Pentru aceasta trebuie doar să ia în serios zilnic primele versuri al imnului național: „DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE DIN SOMNUL CEL DE MOARTE …” și vă spun eu că nu este nici greu și nici rușinos, ba chiar o OBLIGAȚIE MAJORĂ CETĂȚENEASCĂ.

 

Sursa foto : http://google.com

Prof.Univ.Dr.Mircea Vintilescu, senior-editor al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Mircea Vintilescu

Mircea Vintilescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul