Criteriul National

Nou avertisment dur al Rusiei, impotriva scutului antiracheta de la Deveselu. !…

octombrie 13
16:02 2015

                                                                                                Rusia avertizează România și SUA:

                                                                   Renunțați la scutul antirachetă cât nu e prea târziu!…

Rusia reataca dur faptul ca elementele de aparare anti-aeriana MK-1 AEGIS, ce urmeaza a fi instalate la Deveselu, ar incalca grosolan Tratatul Intermediar al Fortelor Nucleare si ca se „riscă să

devină o provocare gravă la adresa securităţii internaţionale” sustine Mihail Ulianov, director al Departamentului pentru neproliferare şi controlul armamentului din cadrul Ministerului rus de Externe.

Statele Unite şi România trebuie să înţeleagă amploarea reală a responsabilităţii acestui sistem şi să îşi dea seama că pot renunţa la acest plan cât nu este prea târziu”, a mai adăugat Mihail Ulianov.

Acordul la care se face referire de catre partea rusa nu face act de tratatul evocat, deoarece rachetele de la DEVESELU nu sunt rachete intercontinentale, ci simple rachete anti aeriene, destinate a dobora avioane inamice de la 25.000 de metrii inaltime. Avioanele militare rusesti zburand sub acest plafon, iar Romania si Polonia vor fi dotate cu astfel de rachete antiaeriene. Se cunosc foarte bine planurile de invazie rusesti, iar in cadrul acestora, aviatia de bombardament si de vanatoare ruseasca este un element determinant in sustinerea si inlesnirea invaziei terestre. Iar sistemele AEGIS antiaeriene sunt exact elementele care ingreuneaza tipul de atac rapid denumit BLITZKRIEG!… Astfel politicienii rusi se dau de gol privind intersele aparent ascunse, in moment ce altii politicieni tot de la Moscova se lauda cum ca doresc in mod clar ca Uniunea Euroasiatica sa cuprinda tari ale U.E din partea de EST , inclusiv Ungaria si chiar Austria.

                                                                                      In planurile secrete ale Rusiei se observa trei directii de atac:

                                                                           1.- în nord, prin zona ruseasca invecinata cu ţările baltice.

                                                                           2-. în centrul Europei, la Polonia – astfel fiind posibil accesul catre Germania.

                                                                           3.- la sud, in România deoarece se poate inainta usor catre Ungaria, Austria, Serbia si Bulgaria.

Mihail_Ulianov88_regnum_ru  combat-aegis     ORD_Arrow_Interception_Concept_lg

Este de inteles de ce Moscova este atat de interesata de Romania, pentru ca in cazul unui razboi de cuceriere a unor tari est europene dupa modelul anexarii Crimeiei. Tara noastra este elementul cel mai important pentru ca din Romania se pot realiza jonctiunile cu restul tarilor mici cu origini slavone si care ar capitula chiar fara lupta. Astfel batalia pentru Romania este cruciala pentru Rusia. Uniunea Europeana exista atat timp cat axista si Romania, iar aderarea Ucrainei siMoldovei la U.E este posibila doar atat timp cat Romania exista pe harta Europei.

Fostul presedinte al Romaniei in persoana domnului Traina Basescu a sustinut aseara intr-un interviu pe postul National de Televiziune TVR1 ca politicieni rusi nu cred ca scutul ant-iaerien de la Deveselu cum ca ar fi destinat doar in scop defensiv si ca aceste sisteme AEGIS ar putea lansa rachete de croazieră cu rază medie de actiune, fapt imposibil de realizat din punct de vedere tehnic. Traian Basescu a mai sustinut ca Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a subliniat la conferinta de la Passau că UE trebuie să-şi restabilească relaţiile cu Rusia si sa nu mai lase pe americani sa faca jocurile in Europa.

In aceste conditii Traian Basescu a transmis lui Junker sa nu uite ca SUA este garantul securitati in U.E, iar toatele tarile membre ale U.E sunt partenere NATO. Tot acesta a mai spus si ca”această abordare a dus şi la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, prin cedări succesive” iar la Bruxelles cu siguranta au loc anumite discutii, iar Junker nu a facut astfel de afirmatii de capul lui. Este clar ca relatia Merkel-Hollande a luat decizii in acest sens, iar fostul presedinte a mai declarat ca”ceva se întâmplă la Bruxelles, iar România nu participă la ceea ce se întâmplă, din păcate. România este puţin în afară şi neaducerea în dezbatere publică a marilor subiecte europene este o mare greşeală”.

       images       lgliugliu       ,gliliuh 

Gabriel Oprea, a precizat în urma vizitei în SUA, că până la sfârşitul anului acesta, scutul antirachetă de la Deveselu (Olt) va fi operaţional, ca România să se încadreze în ansamblul măsurilor de protecţie NATO în regiune. În planul cooperării strategice s-a discutat foarte mult despre importanţa facilităţii de la Deveselu, pe care o vom operaţionaliza până la sfârşitul acestui an. Acest lucru fiind o dovadă în plus a capacităţii României de a se încadra în ansamblul măsurilor de protecţie al NATO în regiune, a mai afirmat vicepremierul Gabriel Oprea.

SUA a reactionat imediat la acuzatiile aduse de Moscova in legatura cu scutul antiracheta, prin Preşedinţia Statelor Unite, care a comunicat de fiecare data ca sistemele AEGIS din cele doua tari ale U.E nu încalcă Tratatul forţelor nucleare intermediare (INF).  Acordul Forţelor Nucleare Intermediare, semnat de SUA şi URSS în 1987 şi intrat în vigoare pe 1 iunie 1988, obligă ambele părţi să distrugă toate rachetele balistice şi de croazieră cu raze de acţiune cuprinse între 500 şi 5.500 de kilometri.

 

 

 

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo