Criteriul National

Nou avertisment dur al Rusiei, impotriva scutului antiracheta de la Deveselu. !…

octombrie 13
16:02 2015

                                                                                                Rusia avertizează România și SUA:

                                                                   Renunțați la scutul antirachetă cât nu e prea târziu!…

Rusia reataca dur faptul ca elementele de aparare anti-aeriana MK-1 AEGIS, ce urmeaza a fi instalate la Deveselu, ar incalca grosolan Tratatul Intermediar al Fortelor Nucleare si ca se „riscă să

devină o provocare gravă la adresa securităţii internaţionale” sustine Mihail Ulianov, director al Departamentului pentru neproliferare şi controlul armamentului din cadrul Ministerului rus de Externe.

Statele Unite şi România trebuie să înţeleagă amploarea reală a responsabilităţii acestui sistem şi să îşi dea seama că pot renunţa la acest plan cât nu este prea târziu”, a mai adăugat Mihail Ulianov.

Acordul la care se face referire de catre partea rusa nu face act de tratatul evocat, deoarece rachetele de la DEVESELU nu sunt rachete intercontinentale, ci simple rachete anti aeriene, destinate a dobora avioane inamice de la 25.000 de metrii inaltime. Avioanele militare rusesti zburand sub acest plafon, iar Romania si Polonia vor fi dotate cu astfel de rachete antiaeriene. Se cunosc foarte bine planurile de invazie rusesti, iar in cadrul acestora, aviatia de bombardament si de vanatoare ruseasca este un element determinant in sustinerea si inlesnirea invaziei terestre. Iar sistemele AEGIS antiaeriene sunt exact elementele care ingreuneaza tipul de atac rapid denumit BLITZKRIEG!… Astfel politicienii rusi se dau de gol privind intersele aparent ascunse, in moment ce altii politicieni tot de la Moscova se lauda cum ca doresc in mod clar ca Uniunea Euroasiatica sa cuprinda tari ale U.E din partea de EST , inclusiv Ungaria si chiar Austria.

                                                                                      In planurile secrete ale Rusiei se observa trei directii de atac:

                                                                           1.- în nord, prin zona ruseasca invecinata cu ţările baltice.

                                                                           2-. în centrul Europei, la Polonia – astfel fiind posibil accesul catre Germania.

                                                                           3.- la sud, in România deoarece se poate inainta usor catre Ungaria, Austria, Serbia si Bulgaria.

Mihail_Ulianov88_regnum_ru  combat-aegis     ORD_Arrow_Interception_Concept_lg

Este de inteles de ce Moscova este atat de interesata de Romania, pentru ca in cazul unui razboi de cuceriere a unor tari est europene dupa modelul anexarii Crimeiei. Tara noastra este elementul cel mai important pentru ca din Romania se pot realiza jonctiunile cu restul tarilor mici cu origini slavone si care ar capitula chiar fara lupta. Astfel batalia pentru Romania este cruciala pentru Rusia. Uniunea Europeana exista atat timp cat axista si Romania, iar aderarea Ucrainei siMoldovei la U.E este posibila doar atat timp cat Romania exista pe harta Europei.

Fostul presedinte al Romaniei in persoana domnului Traina Basescu a sustinut aseara intr-un interviu pe postul National de Televiziune TVR1 ca politicieni rusi nu cred ca scutul ant-iaerien de la Deveselu cum ca ar fi destinat doar in scop defensiv si ca aceste sisteme AEGIS ar putea lansa rachete de croazieră cu rază medie de actiune, fapt imposibil de realizat din punct de vedere tehnic. Traian Basescu a mai sustinut ca Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a subliniat la conferinta de la Passau că UE trebuie să-şi restabilească relaţiile cu Rusia si sa nu mai lase pe americani sa faca jocurile in Europa.

In aceste conditii Traian Basescu a transmis lui Junker sa nu uite ca SUA este garantul securitati in U.E, iar toatele tarile membre ale U.E sunt partenere NATO. Tot acesta a mai spus si ca”această abordare a dus şi la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, prin cedări succesive” iar la Bruxelles cu siguranta au loc anumite discutii, iar Junker nu a facut astfel de afirmatii de capul lui. Este clar ca relatia Merkel-Hollande a luat decizii in acest sens, iar fostul presedinte a mai declarat ca”ceva se întâmplă la Bruxelles, iar România nu participă la ceea ce se întâmplă, din păcate. România este puţin în afară şi neaducerea în dezbatere publică a marilor subiecte europene este o mare greşeală”.

       images       lgliugliu       ,gliliuh 

Gabriel Oprea, a precizat în urma vizitei în SUA, că până la sfârşitul anului acesta, scutul antirachetă de la Deveselu (Olt) va fi operaţional, ca România să se încadreze în ansamblul măsurilor de protecţie NATO în regiune. În planul cooperării strategice s-a discutat foarte mult despre importanţa facilităţii de la Deveselu, pe care o vom operaţionaliza până la sfârşitul acestui an. Acest lucru fiind o dovadă în plus a capacităţii României de a se încadra în ansamblul măsurilor de protecţie al NATO în regiune, a mai afirmat vicepremierul Gabriel Oprea.

SUA a reactionat imediat la acuzatiile aduse de Moscova in legatura cu scutul antiracheta, prin Preşedinţia Statelor Unite, care a comunicat de fiecare data ca sistemele AEGIS din cele doua tari ale U.E nu încalcă Tratatul forţelor nucleare intermediare (INF).  Acordul Forţelor Nucleare Intermediare, semnat de SUA şi URSS în 1987 şi intrat în vigoare pe 1 iunie 1988, obligă ambele părţi să distrugă toate rachetele balistice şi de croazieră cu raze de acţiune cuprinse între 500 şi 5.500 de kilometri.

 

 

 

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo