Criteriul National

Noul ambasador SUA la Bucureşti ştie germana şi japoneza REVISTA PRESEI

Noul ambasador SUA la Bucureşti ştie germana şi japoneza REVISTA PRESEI
martie 26
06:01 2015

SUA trimit în România un ambasador care ştie germana şi japoneza, anunţă HotNews. Hans J. Klemm, probabil un etnic german american, după nume, a mai lucrat de exemplu ca ataşat economic la Ambasada SUA din Tokio, apoi s-a ocupat de managementul resurselor umane pentru Departamentul de Stat în Centrala de la Washington.

Darius Vâlcov şi-a făcut numărul, de ziua lui, de la tribuna Parlamentului, cerând senatorilor să lase Justiţia să-şi urmeze cursul (implicit, se deduce că în cazul lui Dan Şova Senatul nu a lăsat Justiţia să-şi urmeze cursul), apoi a fost reţinut de DNA, conform Ziare.com. Telenovela continuă mâine, la ÎCCJ.

Fostul ministru, ce se vedea cu acoliţii săi prin cimitire şi dosea tablouri de artă prin seifuri, i-ar fi dat în gât pe Traian Băsescu şi Vasile Blaga, susţine Bursa, într.un articol numit „Pârăşti şi câştigi”.

PNL atacă la CCR decizia Senatului, de respingere a avizului de reţinere şi arestare pentru Dan Şova, şi cere alegeri anticipate, informează Realitatea. La taiwanezi circulă legenda lui Chu, un regat care era aproape cucerit de regatul rival, ce-i bătea la porţi cu săbiile oştenilor săi, şi totuşi a învins. Noi nu aşteptăm de la PNL să îşi spună, când au astfel de iniţiative, „amintiţi-vă de Chu”.

Un român din Italia îi scrie lui Klaus Iohannis, cerându-i să dizolve Parlamentul, explică Adevărul. Problema este că acest român de bună-credinţă nu a citit Constituţia.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei