Criteriul National

Noul ambasador SUA la Bucureşti ştie germana şi japoneza REVISTA PRESEI

Noul ambasador SUA la Bucureşti ştie germana şi japoneza REVISTA PRESEI
martie 26
06:01 2015

SUA trimit în România un ambasador care ştie germana şi japoneza, anunţă HotNews. Hans J. Klemm, probabil un etnic german american, după nume, a mai lucrat de exemplu ca ataşat economic la Ambasada SUA din Tokio, apoi s-a ocupat de managementul resurselor umane pentru Departamentul de Stat în Centrala de la Washington.

Darius Vâlcov şi-a făcut numărul, de ziua lui, de la tribuna Parlamentului, cerând senatorilor să lase Justiţia să-şi urmeze cursul (implicit, se deduce că în cazul lui Dan Şova Senatul nu a lăsat Justiţia să-şi urmeze cursul), apoi a fost reţinut de DNA, conform Ziare.com. Telenovela continuă mâine, la ÎCCJ.

Fostul ministru, ce se vedea cu acoliţii săi prin cimitire şi dosea tablouri de artă prin seifuri, i-ar fi dat în gât pe Traian Băsescu şi Vasile Blaga, susţine Bursa, într.un articol numit „Pârăşti şi câştigi”.

PNL atacă la CCR decizia Senatului, de respingere a avizului de reţinere şi arestare pentru Dan Şova, şi cere alegeri anticipate, informează Realitatea. La taiwanezi circulă legenda lui Chu, un regat care era aproape cucerit de regatul rival, ce-i bătea la porţi cu săbiile oştenilor săi, şi totuşi a învins. Noi nu aşteptăm de la PNL să îşi spună, când au astfel de iniţiative, „amintiţi-vă de Chu”.

Un român din Italia îi scrie lui Klaus Iohannis, cerându-i să dizolve Parlamentul, explică Adevărul. Problema este că acest român de bună-credinţă nu a citit Constituţia.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo