Criteriul National

Noul codul rutier explicat 2017

Noul codul rutier explicat 2017
aprilie 12
11:07 2017

Toti posesorii de permise si participantii la trafic trebuie sa cunoasca codul rutier pentru evitarea accidentelor cu urmari grave cat si mai putin grave, a amenzilor dar si a litigiilor. Noul Cod Rutier se aplica in functie de situatiile din trafic si este valabil atat pentru pietoni cat si pentru soferi indiferent de categoria de permis detinuta.

Modificarile noului cod rutier

Pentru a fi mereu informati si la zi cu legislatia rutiera si schimbarile ce au loc in aceasta participantii la trafic sunt sfatuiti sa consulte manuale electronice ce prezinta codul rutier explicat precum Codul Rutier Mura in Gura.

1. Se interzice accesul autovehiculelor murdare pe drumurile publice

Se sanctioneaza cu 9 pana la 20 de puncte de amenda posesorii de permise care patrund pe drumurile publice cu autovehiculele murdare, deteriorand astfel partea carosabila.

2.  Anvelopele se adapteaza in functie de sezon

Posesorii de permise sunt obligati sa-si echipeze autovehiculele cu anvelope de iarna indiferent de data calendaristica daca circula pe drumuri acoperite cu polei sau cu zapada. Dupa prima ninsoare este interzisa circularea cu anvelope de vara, in caz contrar conducatorii auto risca sa fie amendati conform legii.

3. Lipsa politetii in trafic este sanctionata

Se sanctioneaza cu amenda contraventionala si puncte de penalizare (intre 9 si 20) toti conducatorii care folosesc gesturi obscene in trafic. De asemenea este interzisa adresarea injuriilor si comportamentul violent si obscen fata de ceilalti participanti la trafic.

4. Este interzisa agresivitatea la volan

Gesturile de agresiune fata de ceilalti participanti la trafic se sanctioneaza cu 6 pana la 8 puncte de amenda. In functie de gravitatea gesturilor se poate recurge si la retragerea carnetului de catre organul de politie competent. Este interzisa demararea in tromba si agresarea celorlalti conducatori prin manevre bruste,  prin nerespectarea limitei de distanta dintre vehicule sau folosirea repetata a semnalelor sonore si luminoase. Posesorilor de permise A le este interzisa conducerea pe o singura roata.

5. Este interzisa utilizarea telefonului fara dispozitivul de maini libere

Indiferent de cat de urgent este un apel telefonic acestea sunt interzise la volan fara dispozitivul de maini libere atasat. Aceasta abatere se pedepseste cu amenda de pana la 1600 lei. Cea mai frecventa cauza ale accidentelor soldate cu pagube materiale este nefolosirea dispozitivului de maini libere atunci cand va aflati in trafic.

Salvează

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo