Criteriul National

Noul iOS 13 poate transforma iPadul într-un adevărat laptop

Noul iOS 13 poate transforma iPadul într-un adevărat laptop
iulie 05
16:33 2019

Calitatea și funcționalitatea tabletelor de la compania Apple este evidentă și atestată în timp, fiind demonstrată și de specialiștii din oricare service laptop. iPad-urile au o mulțime de avantaje care concurează cu laptopurile, însă, nu au reușit până când să devină un veritabil înlocuitor pentru calculatoarele portabile.

iPadul Pro a fost îmbunătățit cu un hardware puternic, care încă este limitat de software. Din fericire, această problemă va deveni de ordinul trecutului. Potrivit dezvoltatorilor de la Apple, iOS 13 va oferi mai multe beneficii care vor îmbunătăți experiența de utilizare a tabletei. De asemenea, o dată cu lansarea noului iOS 13, va fi disponibil și un suport pentru mouse.  Redactorul-șef al MacStories, Federico Viticci, a declarat că suportul pentru mouse va fi activat prin portul USB-C al iPad-ului. Această caracteristică va fi disponibilă pentru iPad Pro 11 și iPad Pro 12.9.  iPad-urile suportă deja tastaturile externe cu comenzi rapide, astfel mouse-ul ar trebui să facă interfața mult mai puternică și mai asemănătoare cu cea a PC-ului.

Îmbunătățiri ale multitasking-ului

Multitaskingul pentru iPad-uri a fost mereu un punct slab, dar se pare că situația se va schimba spre bine. Apple a anunțat un web design cu mai multe aplicații în Slide Over. Atunci când o aplicație este afișată în partea laterală a display-ului iPad-ului, puteți trece rapid de-a lungul părții de jos pentru a comuta între ele, glisați în sus pentru a vedea toate aplicațiile deschise prin Slide Over sau trageți o aplicație Slide Over în partea de sus a ecranului pentru a deveni full screen.  O altă posibilitate este să deschideți două aplicații identice, alături, ceea ce va simplifica utilizarea iPadului atunci când lucrați.

Ecranul de start plus widget-uri

Cu noul update va fi posibilă utilizarea unui spațiu mai mare pe ecran și folosirea mai multor widget-uri. De fiecare dată când este apăsat butonul de pornire, widget-urile vor fi afișate în partea stângă. Aplicații și widget-urile vor putea fi folosite mai ușor, rapid și vor răspunde la mai multe necesități fără click-uri suplimentare.

Stocare USB și partajări de fișiere de rețea

O schimbare în iOS 13 înseamnă că pot fi conectate direct unități externe – unități USB, unități de disc și chiar carduri SD cu un adaptor – direct în iPad. Fișierele de pe unitate vor apărea în aplicația Fișiere iPad. Acest lucru înseamnă că fotografii pot importa rapid fotografiile dintr-o cameră digitală în aplicații cum ar fi Adobe Lightroom. Apple a anunțat, de asemenea, suport pentru acțiunile de fișiere SMB – acesta este protocolul pe care Windows îl folosește pentru partajarea de fișiere în rețea locală.

Problemele pe care le aveau utilizatorii cu browser-ul Safari, la fel au fost rezolvate. Safari va funcționa ca un browser desktop și  va afișa întregul site desktop pe care îl veți vedea pe MacOS. Noile schimbări transformă browser-ului în unul mai mult potrivit pentru calculatoare decât unul pentru telefoane mobile. De acum Safari acceptă peste 30 de comenzi rapide de la tastatură atunci când este folosită o tastatură externă.

Utilizatorii pasionați de jocuri nu vor putea rămâne indiferenți la schimbările adaptate pentru experiențe cât mai interesante pentru jucători. Împreună cu iOS 13, versiunea stabilă a iPadOS va fi disponibilă în toamnă și are rolul să transforme iPad-ul într-un dispozitiv și mai puternic.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

RaduPlugaru

RaduPlugaru

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul