Criteriul National

Noul iPhone SE vs IPhone 8

Noul iPhone SE vs IPhone 8
mai 25
17:31 2020

 

După aproape un an de zvonuri, Apple a anunțat în sfârșit ediția 2020 a modelului iPhone SE. Aparatul are același design ca iPhone 8, incluzând un ecran de 4,7 inci și un buton Touch ID, dar are un cip A13 Bionic mai rapid și 1GB suplimentar de memorie RAM.

Dar cât de bun e raportul calitate-preț? Astăzi comparăm noul iPhone cu modelul iPhone 8, a cărei producție tocmai a fost întreruptă. Asta înseamnă că noul iPhone SE și iPhone XR, lansat în octombrie 2018, reprezintă acum capătul inferior al gamei de smartphone-uri Apple.

Afișaj

Noul iPhone SE are un ecran de 4,7 inci, în timp ce iPhone XR are un ecran de 6,1 inchi. Noul iPhone SE il gasiti acum si la eMAG.

Ambele afișaje sunt LCD-uri cu 326 pixeli pe inch, True Tone, luminozitate maximă de 625 de nits, un raport de contrast 1400: 1 și suport pentru gama de culori P3.

Performanța cipurilor

Noul iPhone SE este alimentat de un cip A13 Bionic, care este cel mai recent și mai mare cip, același din interiorul modelelor iPhone 11 și iPhone 11 Pro. Prin comparație, iPhone XR este echipat cu cipul A12 Bionic de generație anterioară.

 

Cipul A13 este cu până la 20 la sută mai rapid și cu până la 30 la sută mai eficientă decât cipul A12.

Design

Noul iPhone SE are același design ca iPhone 8, cu margini mai groase deasupra și dedesubtul afișajului pentru camera frontală și butonul Touch ID de home.

 

iPhone XR renunță la butonul de pornire și are în schimb un ecran foarte aproapiat de margine, cu o crestătură în partea de sus a camerei frontale și a senzorilor Face ID.

Touch ID vs Face ID

IPhone SE are un buton Touch ID pentru autentificarea amprentelor digitale, în timp ce iPhone XR folosește sistemul mai avansat Face ID de la Apple pentru autentificare facială.

 

Face ID a debutat pe ‌iPhone‌ X în 2017. La vremea respectivă, Apple a spus că probabilitatea ca o persoană aleatorie să deblocheze ‌iPhone‌ X a altcuiva era aproximativ una din 1.000.000, față de una în 50.000 pentru ‌Touch ID‌. Cu toate acestea, ambele forme de autentificare sunt destul de sigure, așa că se reduce cu adevărat la preferințele personale.

 

Face ID nu funcționează bine cu măștile, în timp ce Touch ID nu funcționează bine cu degetele umede sau transpirate, deci nici un sistem nu este perfect.

 

Deoarece noul iPhone SE nu are Face ID, nu acceptă Animoji sau Memoji.

Camera din spate

Atât noul iPhone SE, cât și iPhone XR sunt echipate cu o singură cameră posterioară cu un unghi larg de 12 megapixeli cu o deschidere f / 1.8. Dar iPhone XR are un senzor mai nou cu 1,4 µm pixeli și Focus Pixels mai mari, în timp ce iPhone SE are același senzor ca și iPhone 8.

 

Cu toate acestea, noul iPhone SE beneficiază de procesorul de semnal de imagine îmbunătățit al cipului A13, astfel încât decalajul dintre camere este minim.

Durata de viață a bateriei

Ca un dispozitiv mai mare per total, din punct de vedere fizic, iPhone XR are o durată de viață mai mare a bateriei decât noul iPhone SE.

 

Apple spune că noul iPhone SE poate rezista până la 13 ore pentru redarea video fără streaming și până la 40 de ore pentru redarea audio, ceea ce este aproximativ la fel ca iPhone 8. Prin comparație, Apple spune că iPhone XR durează până la 16 ore pentru redare video fără difuzare și până la 65 de ore pentru redare audio.

LTE

Noul iPhone SE acceptă clasa LTE Gigabit, permițând potențial viteze LTE puțin mai rapide în comparație cu un iphone X sau chiar iPhone XR.

Grosime și greutate

Noul iPhone SE are o grosime de 7,3 mm și cântărește 0,13 kilograme, în timp ce iPhone XR este puțin mai gros și mai greu la 8,3 mm și 0,18 kilograme.

Culori

Atât noile iPhone SE, cât și iPhone XR sunt disponibile pe negru, alb și rosu, iar iPhone XR este disponibil și pe albastru, coral și galben. Comparativ cu un iPhone 11, este putin mai bun.

iphone SE 2020

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul