Criteriul National

Noul peisaj morbid al puilor de câine sugrumati – noua „capodoperă” a primăriei și a comunității

Noul peisaj morbid al puilor de câine sugrumati – noua „capodoperă” a primăriei și a comunității
februarie 18
13:27 2017

serviciul de ecarisaj la Constanta nu mai functioneaza de mai bine de un an de zile, de fosta firma Puppy Vet se leaga deja multe scandaluri si nereguli asa ca situtia ce urmeaza a fi descrisa, se repeta cu ziguranta de zeci si sute de alte locuri in oras.

Pe strada Topoloveni, in apropierea casei mele, se afla un grup de caini pe care ii intalnesc de multa vreme, vreo 2-3 ani.  Astazi am avut o surpriza, un pui (in varsta de cateva luni) mort zacea pe marginea strazii intr-o balta de sange in apropierea bisericii (private de pocaiti probabil) Nova Vita. In spatele unui gard, la mica distanta, in spatele unui teren de plasa, erau in doua locuri in jur de zece pui vii de cateva zile, la alta mica distanta erau alti doi pui mai mari care erau de asemenea morti, pe acelasi teren alti 3-4 caini adulti. Mai multi decat am fotografiat sunt morti, probabil ucisi de un mascul prin axfisere. In grup este o femela de culoare neagra de talie medie care naste de doua ori pe an si oamenii din zona ii hranesc in loc sa ii infieze poate si sa ii sterilizeze. Masculii adulti ucid puii pentru a determina femela sa intre in calduri probabil si pentru a se imperechea, sau ucide puii mai mari pentru a se ingriji de cei mici.

Despre primarie si primar, mi-e lehamite si sa-mi anintesc in astfel de momente, orasul asta este o rana de la un capat in celalalt. I-am informat in scris printr-un email, dar nu am asteptare la vre un raspuns, daca ar fi avut un dram de decenta macar, ar fi renuntat demult la posul de edil sef care este o palarie mult prea mare.

2 3 4

 

5

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo