Criteriul National

Noul peisaj morbid al puilor de câine sugrumati – noua „capodoperă” a primăriei și a comunității

Noul peisaj morbid al puilor de câine sugrumati – noua „capodoperă” a primăriei și a comunității
februarie 18
13:27 2017

serviciul de ecarisaj la Constanta nu mai functioneaza de mai bine de un an de zile, de fosta firma Puppy Vet se leaga deja multe scandaluri si nereguli asa ca situtia ce urmeaza a fi descrisa, se repeta cu ziguranta de zeci si sute de alte locuri in oras.

Pe strada Topoloveni, in apropierea casei mele, se afla un grup de caini pe care ii intalnesc de multa vreme, vreo 2-3 ani.  Astazi am avut o surpriza, un pui (in varsta de cateva luni) mort zacea pe marginea strazii intr-o balta de sange in apropierea bisericii (private de pocaiti probabil) Nova Vita. In spatele unui gard, la mica distanta, in spatele unui teren de plasa, erau in doua locuri in jur de zece pui vii de cateva zile, la alta mica distanta erau alti doi pui mai mari care erau de asemenea morti, pe acelasi teren alti 3-4 caini adulti. Mai multi decat am fotografiat sunt morti, probabil ucisi de un mascul prin axfisere. In grup este o femela de culoare neagra de talie medie care naste de doua ori pe an si oamenii din zona ii hranesc in loc sa ii infieze poate si sa ii sterilizeze. Masculii adulti ucid puii pentru a determina femela sa intre in calduri probabil si pentru a se imperechea, sau ucide puii mai mari pentru a se ingriji de cei mici.

Despre primarie si primar, mi-e lehamite si sa-mi anintesc in astfel de momente, orasul asta este o rana de la un capat in celalalt. I-am informat in scris printr-un email, dar nu am asteptare la vre un raspuns, daca ar fi avut un dram de decenta macar, ar fi renuntat demult la posul de edil sef care este o palarie mult prea mare.

2 3 4

 

5

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro