Criteriul National

Noul peisaj morbid al puilor de câine sugrumati – noua „capodoperă” a primăriei și a comunității

Noul peisaj morbid al puilor de câine sugrumati – noua „capodoperă” a primăriei și a comunității
februarie 18
13:27 2017

serviciul de ecarisaj la Constanta nu mai functioneaza de mai bine de un an de zile, de fosta firma Puppy Vet se leaga deja multe scandaluri si nereguli asa ca situtia ce urmeaza a fi descrisa, se repeta cu ziguranta de zeci si sute de alte locuri in oras.

Pe strada Topoloveni, in apropierea casei mele, se afla un grup de caini pe care ii intalnesc de multa vreme, vreo 2-3 ani.  Astazi am avut o surpriza, un pui (in varsta de cateva luni) mort zacea pe marginea strazii intr-o balta de sange in apropierea bisericii (private de pocaiti probabil) Nova Vita. In spatele unui gard, la mica distanta, in spatele unui teren de plasa, erau in doua locuri in jur de zece pui vii de cateva zile, la alta mica distanta erau alti doi pui mai mari care erau de asemenea morti, pe acelasi teren alti 3-4 caini adulti. Mai multi decat am fotografiat sunt morti, probabil ucisi de un mascul prin axfisere. In grup este o femela de culoare neagra de talie medie care naste de doua ori pe an si oamenii din zona ii hranesc in loc sa ii infieze poate si sa ii sterilizeze. Masculii adulti ucid puii pentru a determina femela sa intre in calduri probabil si pentru a se imperechea, sau ucide puii mai mari pentru a se ingriji de cei mici.

Despre primarie si primar, mi-e lehamite si sa-mi anintesc in astfel de momente, orasul asta este o rana de la un capat in celalalt. I-am informat in scris printr-un email, dar nu am asteptare la vre un raspuns, daca ar fi avut un dram de decenta macar, ar fi renuntat demult la posul de edil sef care este o palarie mult prea mare.

2 3 4

 

5

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo