Criteriul National

Noul trend: Casa Ecologica 

Noul trend: Casa Ecologica 
mai 10
10:53 2019

Traim intr-o lume in care resursele naturale se afla pe cale de disparitie si acest lucru ar trebui sa ne ingrijoreze pe fiecare dintre noi. In ultimii ani, avand in vedere declinul faunei si florei si nivelul ridicat de poluare cauzat de dezvoltarea necontrolata a activitatilor omului, oamenii au devenit mai constienti de influenta actiunilor lor asupra mediului. Schimbarea vine din fiecare dintre noi, asa ca, daca vrei sa ajuti mediul inconjurator, imbunatatindu-ti totodata stilul de viata, poti opta pentru noul trend in materie de locuinte: casa ecologica.

Conceptul de casa ecologica presupune folsirea integrala sau partiala a materialelor de constructii naturale, utilizandu-se in mod responsabil resursele naturale. Nu va faceti iluzii, folosirea unor materiale economice nu te scutesc de vizitele la magazinele de materiale de constructii! O casa ecologica nu presupune utilizarea elementelor din natura, ci, din contra, folosirea unor materiale sustenabile si reciclabile, care nu dauneaza planetei.

In ultimii ani, acest concept a devenit foarte popular in randul romanilor, iar magazinele de materiale de constructii s-au conformat! Mai mult decat atat, acest nou obicei a contribuit la dezvoltarea unor noi companii ce furnizeaza materiale de constructii destinate unor astfel de proiecte. 

Ce inseamna materiale ecologice?

 Pentru a se incadra pe lista materialelor ecologice, produsele trebuie sa indeplineasca o serie de carcteristici. Materialele de constructie trebuie sa fie produse la nivel local. Aceasta particularitate vine cu o serie de avantaje precum cresterea economiei locale sau reducerea poluarii cauzate de transport. Mai mult decat atat, fabricarea la nivel local a materialelor ce urmeaza sa ajunga pe rafturile magazinelor de materiale de constructii presupune o rata scazuta a emisiilor de dioxid de carbon. Totodata, materialele naturale trebuie sa fie regenerabile, putand fii reintroduse in uz de cate ori este nevoie. Materialele folosite la constructia unei case ecologice trebuie sa fie bune izolatoare termice, asigurand un consum cat mai redus de energie. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca magazinele de materiale de constructii in care vei intra au un raion special pentru materiale reciclate si reciclabile. Flexibilitatea acestor produse contribuie la diminuarea deseurilor. Nu in ultimul rand, materialele folosite trebuie sa fie durabile, protejand in acest fel mediul inconjurator pe termen lung.

Avantajele unei case ecologice:

Conceptul de casa ecologica nu se rezuma doar la construirea acesteia, ci la intregul ciclu de viata al locuintei. Acest nou model de locuinta are impact minim asupra mediului si utilizeaza forme de energie alternativa precum energia solara sau turbinele eoliene. Aflate in plina dezvoltare, aceste tipuri de energii alternative pot fii costisitoare la inceput, dar pe termen lung reduc cheltuielile lunare. Unul dintre principalele avantaje ale utilizarii unor materiale ecologice este calitatea aerului pe care il respiram in interiorul casei, contribuind la un stil de viata sanatos. 

In cee ace priveste gasirea materialelor potrivite pentru constructia unei case ecologice, nu iti face griji! Magazinele de materiale de constructii iti vor pune la dispozitie tot ce ai nevoie! Daca, insa, vrei sa te asiguri ca toate produsele sunt fabricate in Romania, poti apela cu incredere la platforma online 5oferte.ro. Aceasta colaboreaza cu furnizori autohtoni de materiale de constructii care sunt gata sa iti sara in ajutor!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Ionut Barbieri

Ionut Barbieri

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul