Criteriul National

Noul trend in Romania: Vanzari haine second hand en gros

Noul trend in Romania: Vanzari haine second hand en gros
ianuarie 22
10:17 2018

Daca pana acum cativa ani era o rusine sa iti cumperi haine de la second hand, se pare ca si vedetele internationale, cu sume uriase de bani in conturi, au devenit adeptele acestui stil de viata. Emma Watson, Charlize Theron, Robert Pattinson si multi alti celebri de la Hollywood, sustin ca nu vad nimic in neregula cu a-ti achizitiona haine second hand.

Ba mai mult, tot ei sustin ca persoanele care au un dressing bogat, cu articole vestimentare pe care nu le mai poarta, ar fi bine sa se gandeasca sa le ofere, contracost, unui depozit de haine second hand. Desi la prima vedere totul ar fi legat de bani, lucrurile nu sunt atat de simple.

Leonardo DiCaprio sustine ca hainele pe care le purtam sunt create de copii si persoane mature din cele mai sarace parti ale Globului, care sunt tinute in sclavie. Astfel, indiferent daca iti cumperi un articol vestimentar de brand, pe care dai cateva mii de euro, la muncitori vor ajunge maximum 10 dolari, cu care vor trebui sa traiasca si sa isi intretina familia timp de o luna.

Si vedetele din Romania militeaza pentru acest schimb, mai ales ca asa poti face si o fapta buna, insa le oferi fanilor tai posibilitatea de a purta un articol vestimentar de vedeta, la pret de chilipir. Astfel, nici nu este de mirare ca au aparut in Romania tot mai multe depozite cu haine second hand en gros, provenite in special din Europa de Vest, din tari precum Germania, Italia, Anglia.

De cele mai multe ori, oferta acestor depozite de imbracaminte SH contine articole vestimentare variate, de inalta calitate, de dama, de barbati si chiar de copii. In plus, pentru a-si fideliza clientela, multe dintre aceste depozite ofera si transport la domiciliu.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul