Criteriul National

Novak Djokovic, primele explicații după descalificarea de la US Open – Tenis

Novak Djokovic, primele explicații după descalificarea de la US Open – Tenis
septembrie 14
14:15 2020

​Aflat la Roma acolo unde va participa la Mastersul de pe zgura de la Foro Italico, Novak Djokovic a dialogat cu presa la o săptămână distanță după descalificarea de la US Open.

Lider mondial detașat și principal favorit la câștigarea turneului de la Roma, Nole a susținut luni o conferință de presă. Sârbul s-a impus de patru ori la Foro Italico, iar în 2019 a disputat finala (a fost învins de Rafael Nadal).

Ce a spus Novak Djokovic

„Pentru mine a fost un șoc să termin US Open în acest fel. A fost pentru prima dată în carieră când mi s-a întâmplat așa ceva. Putea să mi se întâmple mai înainte în carieră, putea să li se întâmple și altor jucători… Am avut ghinion că mingea a lovit arbitra.

Am acceptat ce mi s-a întâmplat, am mers mai departe. După meci am vorbit cu ea, m-am interesat de starea ei. Nu merita să i se întâmple așa ceva.

Pentru mine a fost dezamăgitor să închei US Open în acest fel. Mă simțeam bine, eram încrezător. Regulile sunt clare, am lovit un arbitru și am plătit pentru asta. Nu voi uita niciodată ce s-a întâmplat. Cu cât voi reintra mai rapid pe teren, voi putea să las în urmă ce s-a întâmplat. Abia aștept să joc primul meci la Roma”, a declarat Novak Djokovic, citat de Tiebreak.ro.

Pe lângă descalificare, Nole a mai primit o amendă egală cu premiul câștigat până la acel moment la US Open (250.000 de dolari) și a fost nevoit să mai scoată din buzur și alți 10.000 de dolari pentru că nu s-a prezentat la conferința de presă.

S-ar putea să te intereseze și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul