Criteriul National

Novak Djokovici – câştigător al turneului din acest an de la Roland Garros

Novak Djokovici – câştigător al turneului din acest an de la Roland Garros
iunie 05
16:24 2016

Novak Djokovici (locul 1 ATP) și Andy Murray (locul 2 ATP) s-au duelat în finala Roland Garros.Djokovici și Murray au demonstrat că sunt cei mai în formă jucători din circuitul ATP și astăzi se duelează pentru câștigarea celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului.

men-s-final-4325132602

Meciul a avut o importanţă pentru fiecare dintre cei doi. Sportivul din Serbia a câștigat pentru prima dată Roland Garros-ul și a ajuns la 11 turnee de Grand Slam în carieră. În plus, este deținătorul tuturor celor patru mari turnee.

Pentru Andy Murray aceasta este prima finală la Roland Garros. Scoțianul deţinătorul a două titluri de Grand Slam, a devenit primul britanic care se califică în finala de la Paris după Austin în 1937.

Cei doi s-au înfruntat și în ultimele două finale de Grand Slam, la US Open și la Australian Open, Nole câștigând de fiecare dată.

Primul set a fost controlat autoritar de Andy Murray. Djokovici a fost primul care a făcut break, dar Murray a revenit și a condus cu 4-1. Pe parcursul setului, scoțianul a fost extrem de nervos și a acuzat prezența pe raza sa vizuală a unui spectactor îmbrăcat cu un tricou albastru deschis, care îl incomoda.

În setul al doilea, Djokovici a intrat pe teren mult mai concentrat şi nu i-a dat nicio şansă britanicului. Sârbul a fost tot timpul aproape fără greşeală impunându-şi jocul rapid, în doar 36 de minute.

Setul al treilea a început echilibrat şi ambii jucătorii au câştigat primele game-uri pe propriul serviciu, însă Djokovici a reuşit să facă break primul, în timp ce Murray a ratat trei mingi de break la 4-1. Sârbul este la un singur set de câştigarea turneului.

Setul al patrulea a fost unul dintre cele mai disputate din toată istoria întâlnirilor directe dintre cei doi competitori.

Scorul final a fost  3/6, 6/1, 6/2, 6/4.

Sursa foto : www.vavel.com

Redacţia ziarului Criteriul Naţional

 

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo