Criteriul National

Novak Djokovici – câştigător al turneului din acest an de la Roland Garros

Novak Djokovici – câştigător al turneului din acest an de la Roland Garros
iunie 05
16:24 2016

Novak Djokovici (locul 1 ATP) și Andy Murray (locul 2 ATP) s-au duelat în finala Roland Garros.Djokovici și Murray au demonstrat că sunt cei mai în formă jucători din circuitul ATP și astăzi se duelează pentru câștigarea celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului.

men-s-final-4325132602

Meciul a avut o importanţă pentru fiecare dintre cei doi. Sportivul din Serbia a câștigat pentru prima dată Roland Garros-ul și a ajuns la 11 turnee de Grand Slam în carieră. În plus, este deținătorul tuturor celor patru mari turnee.

Pentru Andy Murray aceasta este prima finală la Roland Garros. Scoțianul deţinătorul a două titluri de Grand Slam, a devenit primul britanic care se califică în finala de la Paris după Austin în 1937.

Cei doi s-au înfruntat și în ultimele două finale de Grand Slam, la US Open și la Australian Open, Nole câștigând de fiecare dată.

Primul set a fost controlat autoritar de Andy Murray. Djokovici a fost primul care a făcut break, dar Murray a revenit și a condus cu 4-1. Pe parcursul setului, scoțianul a fost extrem de nervos și a acuzat prezența pe raza sa vizuală a unui spectactor îmbrăcat cu un tricou albastru deschis, care îl incomoda.

În setul al doilea, Djokovici a intrat pe teren mult mai concentrat şi nu i-a dat nicio şansă britanicului. Sârbul a fost tot timpul aproape fără greşeală impunându-şi jocul rapid, în doar 36 de minute.

Setul al treilea a început echilibrat şi ambii jucătorii au câştigat primele game-uri pe propriul serviciu, însă Djokovici a reuşit să facă break primul, în timp ce Murray a ratat trei mingi de break la 4-1. Sârbul este la un singur set de câştigarea turneului.

Setul al patrulea a fost unul dintre cele mai disputate din toată istoria întâlnirilor directe dintre cei doi competitori.

Scorul final a fost  3/6, 6/1, 6/2, 6/4.

Sursa foto : www.vavel.com

Redacţia ziarului Criteriul Naţional

 

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo