Criteriul National

Nu caşti bine ochii, deschizi larg punga! Partea a Doua

Nu caşti bine ochii, deschizi larg punga! Partea a Doua
martie 05
11:12 2020

received_222907682224903

Altă boacănă acum. Recentă, e drept. Se poate chiar să fie izvorul de inspiraţie al acestui pamflet. Asta nu pot să ştiu. Creierul uman este atât de complicat.
Dar să trec la subiect. Mă pune dracu’ şi mă las încântată de un oarecare site să trimit material pentru o antologie şi cu ce credeţi că mă aleg? Cu bani lipsă-n buzunar şi cu opt pagini într-o lucrare grandioasă, monumentală, de excepţie, superbă… şi superlativele pot continua, că dacă nici artiştii nu se pricep la asemenea înflorituri, d-apoi cine? Asta doar la vederea coperţii-reclamă pe nemuritorul (oare?) FB. Şi cum sunt circumspect, un cârcotaş, poftim, după cum vedeţi, mă întreb pe bună dreptate dacă şi conţinutul este la înălţimea coperţii atât de mult lăudate.
Mă frământă de câteva zile faptul că nu am cerut la timp şi părerea altui specialist în domeniu înainte de a comite mândreţe de ispravă. Nu am căscat bine ochii, am deschis larg punga? Am deschis! Mă rog… Să trecem peste situaţia asta hilară, dacă nu ar fi dramatică în ceea ce mă priveşte. Asta e!… Omul e supus greşelii sau, cum ziceau latinii, „Errare humanum est”.
Dar ai dracului mai suntem! Avem un pansament pentru orice rană, o vorbă de duh pentru orice situaţie jenantă. Ieşim cu fruntea sus din orice împrejurare mai mult sau mai puţin incomodă prin sintagme gata fabricate şi mergem înainte. Şi apoi, încotro am putea merge? Dar dacă stau şi mă gândesc, am putea foarte bine merge şi înapoi, fiind valabilă şi reciproca. În fond, totul relativ.
Ia’ să facem un exerciţiu de imaginaţie. Se poate întâmpla să ne îmbolnăvim brusc. Mai putem merge înainte? Categoric, nu!
Ne înfruptăm din toate din plin şi pe săturate, iar odată şi odată vine şi scadenţa. Nu sunt o puritană, departe de mine gândul, dar încerc să mănânc cât mai sănătos posibil şi să duc o viaţă cât mai echilibrată. Nu fac uz de abuz, ciugulesc câte puţin din toate. Asta pentru că de-a lungul timpului, am înţeles că cel mai sănătos este să mănânc puţin şi des şi să ştiţiţi că doctorii au perfectă dreptate când recomandă un asemenea stil de alimentaţie. Nu mai vorbesc de preceptul biblic: „Eşti ceea ce mănânci!” Şi e posibil ca oamenii din vechime, care trăiau cu sutele de ani, să fi ştiut acest lucru şi conform tradiţiei moştenite din generaţie în generaţie, să-l fi urmat întocmai. Noi însă, din păcate, nesocotimtradţia. Este mult mai uşor să apăsăm pe telecomandă şi să dăm fuga la supermarket pentru a cumpăra produsul poleit căruia i se face reclamă, decât să urmăm sfaturile bunicii.
Şi, desigur, invariabil şi aici deschidem foarte larg… punga. Oferta este atât de variată, poleiala ne ia ochii, aşa că picăm iar în păcat. Dar până când, Doamne iartă-mă, că odată şi odată tot ajungem la fundul sacului?
No comments!

Sursa foto: https:// google.com

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul