Criteriul National

Nu caşti bine ochii, deschizi larg punga! Partea Întâi

Nu caşti bine ochii, deschizi larg punga! Partea Întâi
martie 04
14:11 2020

received_648792982599834

Îţi fură ochii marfa din galantar, o marfă poleită pe dinafară, dar otrăvită pe dinăuntru? Nu caşti bine ochii, deschizi larg punga!…
Şi nu, nu este un eufemism, deşi mulţi l-ar putea considera astfel. De ce nu? Pentru că dacă n-ai învăţat încă să calci a popă şi te mănâncă limba să ţii predici, s-ar putea să te coste scump, foarte scump!
Dar haide să exemplificăm spre a ne dumiri cum stă treaba.
Precum ştiţi, după trâmbiţata Revoluţie din ’89 (că numai Revoluţie n-a fost!), s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie firmele distribuitoare de suplimente alimentare. Au găsit aici un teren virgin, nepervertit şi nepregătit şi au început să exploateze la sânge circumstanţa. Şi dacă nu caşti bine ochii, deschizi larg punga, plecând urechea la caii verzi pe pereţi îndrugaţi de aşa-zişii oameni de bine, puşi la patru ace (doar look-ul contează, nu?!) Căci să fie clarun lucru. Firma-mamă îşi selectează foarte minuţios liderii şi îi motivează considerabil financiar pentru a converti noi membrii şi a perverti noi şi noi pălmaşi, care se zbat la rândul lor să ajungă lideri în renumitul MLM – marketingul de reţea -, despre care nu se auzise nimic înainte de ’89. După prăbuşirea regizată a industriei, considerată de guvernanţi un morman de fiare vechi, acest mijloc a fost privit de fiecare dintre cei racolaţi ca un colac de salvare, ca o modalitate de ridicare şi depăşire a condiţiei plebeiene, pentru că, trebuie să recunoaştem, aveam şi încă mai avem acest complex de inferioritate faţă de occidentali, un complex întreţinut oarecum, din interese oculte, meschine, atât de cei dinăuntru, cât şi de cei dinafară.
Există un climat de emulaţie în MLM, întreţinut de membrii activi, iar preşedintelui nu-i rămâne altceva decât să organizeze simpozioane semestriale, anuale, în locuri exotice, luxuriante, ce încântă albinuţele harnice a căror miere ajunge, se înţelege, la masa împăratului înzecit, dar ce zic, înmiit. De, cine nu cască bine ochii, deschide larg punga!
Ne-a exploatat naivitatea de frustraţi(e), entuziasmul tineresc, căci vă mărturisesc cu mâna pe inimă, majoritatea liderilor eram femei, tinere soţii şi mame. De ce spun acest lucru? Pentru că am trăit pe propria-mi piele un asemenea experiment ani de zile. Am fost distribuitor, lider cu un palmier, doi, trei, am ajunse distribuitor Elite etc., iar când a venit criza din 2008 – regizată oare? -, am rămas simplu consumator până de curând. Şi dacă privesc în urmă, realizez cu amărăciune că am pompat bani grei într-o firmă care nu mi-a adus mari beneficii financiare şi nici în privinţa sănătăţii n-a excelat. M-am ales cel mult cu dependenţa de un Placebo, în fond.
Aşadar, cum vă spuneam: Nu caşti bine ochii, deschizi larg punga!

Sursa foto:https:// google.ro

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul