Criteriul National

„Nu credeam că vom ajunge aici”. Pacienții COVID-19 din acest spital mor într-un ritm pe care „nu l-am văzut niciodată până acum” – Coronavirus

„Nu credeam că vom ajunge aici”. Pacienții COVID-19 din acest spital mor într-un ritm pe care „nu l-am văzut niciodată până acum” – Coronavirus
decembrie 11
12:37 2021

​Asistenta Katie Sefton nu a crezut niciodată că cineva s-ar putea îmbolnăvi atât de rău de COVID-19, cu siguranță nu acum după aproape doi ani de pandemie. „Speram cu adevărat că ne vom vaccina toți și că lucrurile vor reveni la normal”, a spus Sefton, asistentă la Spitalul Sparrow din Lansing, Michigan.

În această săptămână, Michigan a avut mai mulți pacienți spitalizați cu COVID-19 decât oricând. Spitalizările au crescut cu 88% în ultima lună, potrivit Asociației de Sănătate și Spitale din Michigan.

„Avem mai mulți pacienți decât am avut vreodată și vedem mai mulți oameni care mor într-un ritm pe care nu l-am văzut niciodată până acum”, a declarat Jim Dover, CEO al Sparrow Health System.

Katie Sefton spune că acum vede cum pacienți mai tineri mor din cauza bolii cu care se confruntă omenirea în ultimii doi ani.

„Din ianuarie, am avut aproximativ 289 de decese. 75% au fost persoane nevaccinate”, precizează și Dover, subliniind că foarte puține persoane vaccinate au decedat.

Printre ultimele victime ale COVID-19, Katie Sefton spune că a observat o tendință tulburătoare.

„Vedem mulți oameni tineri”, comentează ea, amintindu-și cum a ajutat familia unui pacient tânăr să-și ia rămas bun de la el. „A fost o noapte îngrozitoare, a fost una dintre zilele în care am plecat acasă și am plâns”, adaugă ea.

„Nu credeam că vom ajunge aici. Am crezut cu adevărat că oamenii se vor vaccina”

Nu doar Michigan se confruntă cu o perioadă grea în lupta cu COVID-19. La nivel național, spitalizările pentru au crescut cu 40% față de acum o lună, potrivit datelor Departamentului de Sănătate din SUA.

Experții în sănătate spun că cea mai bună protecție împotriva coronavirusului este vaccinarea. Dar, până joi, doar 64,3% dintre americanii eligibili fuseseră vaccinați complet, iar mai puțin de o treime dintre cei eligibili pentru rapel au primit unul.

Asistentă medicală de la Spitalul Sparrow, Danielle Williams spune că marea majoritatea pacienților săi cu COVID-19 nu sunt vaccinați și nu își închipuiau că ar putea ajunge într-o stare atât de gravă. „Înainte aveau o viață normală. Erau oameni sănătoși. Au sărbătorit Ziua Recunoștinței și acum sunt aici, cu o mască pe față, cu ochii înlăcrimați, se uită la mine, întrebându-mă dacă vor trăi sau nu”, spune ea.

Asistenta Leah Rasch este epuizată. Ea a lucrat cu pacienți cu COVID-19 de la începutul pandemiei și a fost uluită să vadă atât de mulți oameni nevaccinati care ajung la spital.

„Nu credeam că vom ajunge aici. Am crezut cu adevărat că oamenii se vor vaccina”, a spus asistenta de la Spitalul Sparrow.

Numărul mare al pacienților a afectat și sănătatea lui Rasch. „Există multă frustrare”, a spus ea. „Zilele trecute, am avut primul meu atac de panică… Am condus la serviciu și nu am putut să cobor din mașină”.

„Dacă vrei cu adevărat să-ți susții personalul și chiar vrei să sprijini eroii din domeniul sănătății, vaccinează-te”, a a declarat Jim Dover, CEO al Sparrow Health System. „Nu este ceva politic. Avem nevoie ca toată lumea să se vaccineze”, a insistat el.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul