Criteriul National

Nu mai vrei să cari sticle cu apă de la market? Instalează-ți un sistem de purificare a apei direct în bucătărie

Nu mai vrei să cari sticle cu apă de la market? Instalează-ți un sistem de purificare a apei direct în bucătărie
septembrie 08
12:12 2020

Din motiv că apa din robinet nu este curățată suficient de bine și poate conține multe bacterii sau impurități periculoase pentru organism, o bună majoritate optează pentru apa potabilă îmbuteliată. Totuși, o astfel de practică nu este chiar comodă, deoarece trebuie să cari câțiva litri de apă săptămânal. Totodată, participi la creșterea cantității de mase plastice în mediu. Dar, care ar fi soluția cea mai optimă și sănătoasă? Instalarea unui filtru cu osmoză inversă ar putea fi aceasta și iată de ce.

Principiul de funcționare a filtrului cu osmoză inversă

Acest tip de purificator pentru apă este cea mai avansată și calitativă metodă de curățare existentă la moment. Înainte ca apa să ajungă în starea finală, bună pentru consum, aceasta trece prin cinci trepte de filtrare:

    1. Filtrul de sedimente – elimină impuritățile mecanice (nisip, rugină, mâl etc.), cu o dimensiune mai mare de 5 microni;
    2. Filtrul cu carbon activat - îmbunătățește gustul, mirosul și culoarea apei;
    3. Filtrul de sedimente – elimină sedimentele mai mari de 1 micron;
    4. Membrana semipermeabilă – cea mai importantă etapă a sistemului. Aceasta are o finețe de filtrare de 0.0001 microni, eliminând astfel contaminanții organici și anorganici, solidele dizolvate, metalelele grele, elementele radioactive și parțial bacteriile.
  • Filtru cu cărbune activ - scoate gazele și substanțele volatile, îmbogățește gustul și mirosul apei.

 

Probabil te întrebi de unde ai putea cumpăra un aparat de filtrat apa. De regulă, acestea se vând în magazinele cu instalații pentru casă. De exemplu, la KBK Store, prețul unui purificator de apă Ecosoft, în 5 trepte, este de 639.99 lei, cu livrare gratuită până acasă.

filtrarea apei din robinet- kbk store

Filtru cu osmoză inversă vs apă îmbuteliată

Pe lângă faptul că nu este chiar practic să porți apa de la market până acasă și să faci stocuri cu butelii, există alte motive care te vor convinge să optezi pentru filtrarea apei din robinet.

În primul rând, pentru depozitarea apei îmbuteliate sunt utilizate mase plastice, dar acestea pot fi dăunătoare pentru sănătate din cauza substanțelor pe care le elimină în anumite condiții, dar și pentru mediu, când nu sunt reciclate. Totodată, nu poți fi sigur în calitatea apei îmbuteliate, deoarece chiar fiind supusă controlului din partea unor instituții de stat, aceasta poate fi la limita de jos a admiterii pentru comercializare.

Un aspect greu de ignorat, care ar trebui să încurajeze oamenii să renunțe la apa îmbuteliată este gradul de poluare a mediului. Anual sunt aruncate 1.5 milioane tone de plastic, în urma consumului de apă potabilă, dintre care doar 20% sunt reciclate. Lucru care un impact major asupra apelor și viețuitoarelor acvatice – poluarea cu mase plastice a afectat 267 de specii la nivel global. Iar microplasticul… ajunge și pe masa noastră, din diverse produse maritime comestibile.

În cele din urmă, ne este interesant și aspectul financiar. Dacă ar fi să calculăm cât cheltuim pentru apa îmbuteliată, timp de un an, am observa cu ușurință că procurarea și întreținerea unui sistem de filtrare este mult mai ieftină și s-ar răscumpăra rapid. 

Purificatoarele cu osmoză inversă filtrează în medie 98.8% din impuritățile pe care le conține apa din robinet. Prin urmare, cu o investiție minimă, vei putea consuma un produs calitativ și complet sigur pentru sănătatea ta, fără a mai fi nevoit să arunci la gunoi zeci de butelii din plastic.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul