Criteriul National

Numerologia, o practica ce atrage tot mai multi adepti

Numerologia, o practica ce atrage tot mai multi adepti
aprilie 07
11:47 2020

Numerologia reprezinta studiul numerelor sau, mai precis, a ceea ce ele semnifica. De regula, numerologia este folosita pentru a determina personalitatea, punctele slabe si forte ale unei persoane, talentul, obstacolele, reactiile emotionale si gradul de sociabilitate.

Fie ca este folosita pentru a ne evalua viata sau a putea profita de oportunitatile ce apar, numerologia atrage tot mai multi adepti, interesati de a-si confirma credintele sau talentele. De aici si interesul ridicat pentru carti de numerologie, cum sunt si cele de la Editura For You.

 

Cum functioneaza numerologia?

Fundamentul numerologiei este numarul, conceput ca element fundamental al realitatii. In vremea Antichitatii, unde existau 3 alfabete sacre: Ebraic, Grec si Coptic, iar in fiecare dintre ele, fiecarei litere ii corespundea o valoare numerica, care era mai apoi folosita in calcule si alte operatii matematice.

Datorita acetei asocieri, Pitagora, spre exemplu, si-a dat seama ca putea calcula o expresie numerica pentru fiecare cuvant in parte, practica pe care au intitulat-o Isopsephia – numararea boabelor – sau Aritmosofie (la greci) sau Gematria sau Cabala (la evrei).

Aplicand principiile numerologiei si folosind numai numele si data nasterii ca date de baza, putem determina frecventele majore apartinand diferitelor persoane. Iata cum functioneaza:

 

Calculul numerologic de baza

In numerologie, toate numerele sunt reduse la cifrele de la 1 la 9, cu exceptia numerelor master speciale 11 si 22. Literele din numele unei persoane sunt transformate in numere si apoi sunt adunate. Literele alfabetului sunt impartite egal intre cele 9 cifre, astfel:

 • 1 – A, J, S
 • 2 – B, K, T
 • 3 – C, L, U
 • 4 – D, M, V
 • 5 – E, N, W
 • 6 – F, O, X
 • 7 – G, P, Y
 • 8 – H, Q, Z
 • 9 – I, R

De obicei, numerele inseamna:

 • 1 – individualitate, leadership;
 • 2 – echilibru, parteneriat, persoana foarte receptiva;
 • 3 – comunicare, interactiune, atitudini inovative, expresivitate;
 • 4 – creativitate;
 • 5 – actiune, neliniste, experiente;
 • 6 – responsabilitate, familie, persoana casnica;
 • 7 – introspectie, spirit de observatie;
 • 8 – putere, sacrificiu;
 • 9 – schimbari (persoana schimbatoare, nu neaparat duplicitara, sau care va trece prin foarte multe schimbari de-a lungul vietii).

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul