Criteriul National

O altă ediție a concursului județean „Educație pentru Sănătate” în învățământul primar

O altă ediție a concursului județean „Educație pentru Sănătate” în învățământul primar
ianuarie 18
16:23 2017

Sigla-Colegiul-National-de-Arte-Regina-Maria-Constanta

  

INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN CONSTANŢA DIMPREUNĂ CU COLEGIUL NAŢIONAL DE ARTE REGINA MARIA CONSTANŢA ORGANIZEAZĂ CONCURSUL JUDEŢEAN

EDUCAŢIE PENTRU SĂNĂTATE ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PRIMAR

Editia a VII-a / 25 MARTIE 2017

Inclus în Calendarul Activităţilor Educative Judeţene 2017,

 ISJ Constanţa, Domeniul ştiinţific, poziţia 38

Propus pentru CAEN/CAER, 2017,

MEN, Domeniul ştiinţific

 

Organizatori şi parteneri proiect:

 • Colegiul Naţional de Arte Regina Maria Constanţa
 • Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa
 • Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa
 • Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Constanţa
 • Şcoala Gimnazială Mihai Viteazul, Constanta
 • Şcoala Gimnazială Ţiţeica, Constanţa
 • Şcoala Gimnazială L. Caragiale, Medgidia

 

 

Data desfăşurării: 25 MARTIE 2017, ora 10:00

 

Locaţie: Colegiul Naţional de Arte Regina Maria  Constanţa, B-dul Al. Lăpuşneanu nr.11; tel/fax 0241/636859

 

Participanţi:

 • elevii claselor I-IV şi clasa pregătitoare din şcolile municipiului Constanţa şi judeţ (înscrierea şi participarea nu este condiţionată de parcurgerea opţionalului Educaţie pentru sănătate în şcoală).

Probe de concurs:

·         Concursul se desfăşoară în trei etape –  la nivel de şcoală, etapa judeţeană şi naţională. Faza judeţeană cuprinde trei secţiuni:

Ø  Secţiunea ştiinţifică cuprinde evaluarea cunoştinţelor pe baza bibliografiei recomandate – pentru elevii din clasele II, III, IV;

Ø  Secţiunea creaţie/colaj pentru elevii din clasa I şi clasa pregătitoare;

Ø  Secţiunea fotografie – pentru elevii din clasele II, III, IV.

Important

Pentru elevii din clasa I și clasa pregătitoare, organizatorii   propun realizarea unei lucrări folosind tehnica colajului cu

TemaSunt un copil fericit, cresc sănătos!

·         Colajul va fi realizat pe foaie de bloc, format A4 (sau la alegere), iar pe verso se vor scrie numele și prenumele elevilor din echipă, școala, clasa, învățător/profesor coordonator, date de contact coordonator (telefon/email), anul 2017, tema şi titlul colajului. Lucrările vor fi realizate  la şcoală, în echipă de câte 3 elevi,  sub îndrumarea cadrului didactic  și vor fi predate comisiei de evaluare cel mai târziu în ziua concursului, interval-orar 8.30- 9.00.

·         Fotografiile (în format 15×20 sau la alegere), clasele II-IV, cu

Tema – Veselie, bucurie = Sănătate

vor fi predate comisiei de evaluare cel mai târziu în ziua concursului, ora 8.30-9,00, de către cadrul didactic coordonator. Pe verso se vor scrie numele și prenumele elevului, școala, clasa, învățător/profesor coordonator (cu date de contact –telefon/email), anul 2017, tema şi titlul fotografiei.

·         Prezența la concurs a elevilor din clasa I, din clasa pregătitoare şi a copiilor care  vor participa la secţiunea fotografie nu este obligatorie, dar participanţii sunt invitaţi la festivitatea de premiere care va avea loc la o dată care va fi comunicată ulterior desfăşurării concursului.

·         Rezultatele jurizării se vor afișa în ziua concursului la sediul C.N.A. Regina Maria Constanţa.

 
·         Cadrele didactice care vor însoți elevii la concurs vor prezenta:

Lucrările (colajele) elevilor din clasa I și din clasa pregătitoare, fotografiile elevilor din clasele II, III, IV, însoțite de un  tabel nominal cu elevii care au realizat lucrarea/fotografia, clasa, şcoala de provenienţă, cadrul didactic coordonator cu date de contact, tema şi titlul lucrării, semnat de către directorul şcolii.

·         Selecţia participanţilor la secţiunea ştiinţifică se face la nivelul fiecărei unităţi şcolare implicate prin organizarea primei etape a concursului. La etapa judeţeană a concursului vor participa maximum 10 elevi din fiecare şcoală – câştigatorii locurilor I, II şi III de la fiecare nivel;

 • Timpul de lucru la secţiunea ştiinţifică, pentru proba individuală, clasele II-IV, este de 2 ore.

Faza naţională a CEPS – se va desfăşura în 27 mai, 2017, la C.N.A. Regina Maria, Constanţa. Evenimentul este propus pentru includerea în CAEN/CAER, Domeniul ştiinţific. Vor participa elevii de la secţiunile colaj şi fotografie, calificaţi de la faza judeţeană.

 

Tematica şi bibliografia:  Alfabetul Sănătăţii – Dr. Loti Popescu – Ed. Muntenia, 2011.

 

Perioada de înscriere: 13–23 martie 2017, la adresa de e-mail: dianaadriana2003@yahoo.com, prof. Diana Adriana Irimia, mobil 0740058074, format excel.

 

Format de înscriere (cu diacritice, times new roman, 12):

Unitatea de învăţământ

……………………………………………..

Nr……./data…………

Obiect – Elevii participanţi la Concursul Judeţean Educaţie pentru Sănătate în Învăţământul Primar, ediţia a VII-a, 2017

 

Nr.

crt.

Nume şi prenume elevi Clasa Profesor/învăţător îndrumător telefon, email
         

 Semnează: director şi profesor îndrumător

 

Notă:

 • Adresele oficiale, semnate şi ştampilate, vor fi aduse de către profesorii/învăţătorii care însoţesc elevii la data organizării concursului şi vor fi predate comisiei de organizare.
 • Profesorii/învăţătorii care înscriu elevii la concurs fac parte din comisia de desfăşurare a concursului şi sunt rugaţi să confirme participarea pentru asistenţă şi evaluare odată cu transmiterea listelor la adresa de email recomandată.
 • Elevii şi profesorii asistenţi-evaluatori sunt invitaţi la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria, în data de 25 martie 2017,  în intervalul orar 8.30 – 9.00.

 

 

Mulţumim pentru încredere şi continuitate.

 

 

Director, prof. Mitrică Doiniţa

 

Colegiul Naţional de Arte Regina Maria Constanţa

 

 

Director adjunct, prof. Ivanciu Dorina

 

Colegiul Naţional de Arte Regina Maria Constanţa

 

 

Organizatori:

Prof. Victoria Dorobantiu, 0723069706, dorobantiu.victoria@yahoo.com

Prof. Claudia Codreanu, 0726390674, claudiacodreanuu@yahoo.com

Prof. Diana Adriana Irimia, 0740058074, dianaadriana2003@yahoo.com

Dr. Loti Popescu, 0728111974, loti_popescu@hotmail.com

 

Sursa foto Criteriul National

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte tuturor organizatorilor cât şi celor care vor participa la acest concurs, susţinând demersul artistic!

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro