Criteriul National

O altfel de abordare…

O altfel de abordare…
noiembrie 02
07:47 2016

„Noua  Ordine Morală ” - semne de recunoaștere 

rugaciune
    Suntem parcă născuți să judecăm mereu pe alții pentru ” vina” că nu sunt ca noi. În anii din urmă, se observă o exigență maximă pentru - a fi conform- cu Noua ordine morală .
   În spațiul public , cei care se exprimă, copleșiți de această exigență, ajung să lipsească de conținut discursul , preocupați doar de C.P.(corectitudinea politică).
 
  Dincolo de spațiul public câtă   MORALĂ NOUĂ găsim ?
 
  Pozăm în public ca bărbați independenți, stăpâni pe deciziile noastre, iar în relațiile personale,” IUBI ” face ce vrea din noi. 
De exemplu : Dacă „IUBI ” crede că nu mai e bine să păstrezi legătura cu părinții, te conformezi , cu justificarea că „ am viața mea, relațiile mele „, ceilalți nu contează !
    O fi bine, o fi rău ?
Nu se pot da verdicte. NATURA fiecăruia generează cu prioritate conduita în viață personală !  Nici trecerea anilor, nici morala oficială nu-i va schimba esența. 
 
   Ce-i de făcut ? 
 
 Să le respectăm opțiunea , cu presupunerea că alegerea este însoțită de responsabilitatea aferentă .
 
  Să ne adaptăm permanent împrejurărilor și să încercăm și noi transformarea.  Nu e loc de naivități.                                  
   Realitățile fiecăruia au o dublă manifestare : una publică și alta privată. Anticiparea stă numai la îndemâna celui care cunoaște OMUL ÎNTREG , atât în acțiunile din viața publică , cât și natura sufletului în viața privată.
Noi, ceilalși, putem schimba numai ceea ce stă în puterea noastra. Noua Morală nu este nemijlocit opera noastră. Suntem numai cei care trebuie să o asimileze.
 
    Trăirea în societate presupune acceptarea „Moralei Oficiale „, precum și respectarea celuilalt, așa diferit cum este !
Sursa foto CE-I CU NOI?
 Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro