Criteriul National

O analiză excepţională scrisă de profesor doctor Mircea Vintilescu

O analiză excepţională scrisă de profesor doctor Mircea Vintilescu
iunie 02
23:44 2016

” Trebuie să conștientizăm că STĂ ÎN PUTEREA FIECĂRUI CETĂȚEAN VIITORUL LUIȘI AL URMAȘILOR LUI, iar implicarea lui în a redresa această situație dezastroasă în care ne aflăm este ABSOLUT NECESARĂ.”

vintilescu

” TOȚI CANDIDAȚII LA FUNCȚIA DE PRIMAR NE ASIGURĂ CU MULTĂ INDIFERENȚĂ DE CONSERVAREA DEZASTRULUI
Campania electorală pentru alegerile locale este în toi și politicienii noștri au tras cele mai bune concluzii: TREBUIE GĂSITE CELE MAI BUNE METODE PENTRU CONSERVAREA DEZASTRULUI ROMÂNILOR ȘI AL ROMÂNIEI.
Cred că acesta este singurul lucru care îi preocupă major pe acești pseudo-politicieni pe care îi avem astăzi.
O primă metodă folosită este ABUREALA POPULAȚIEI. Iată că în loc să se preocupe de găsirea acelor metode și mijloace de a scote orașele și satele noastre din sărăcia cruntă în care se zbat, ei se preocupă de îndobitocirea populației cu probleme doctrinare, cu realizarea de alianțe și fuziuni care să dea consistență mai mare furturilor realizate de așa-zisele partide de stânga sau de dreapta.
În mintea acestor pseudo-politicieni se conturează acum un gând și mai sălbatic: DACĂ POLARIZĂM POLITICUL ÎN DOI POLI ”SERIOȘI” DE STÂNGA SAU DE DREAPTA, ALTERNATIVA LA HOȚIA BANULUI PUBLIC SE VA REALIZA FĂRĂ NICI O PROBLEMĂ.
Îmi amintesc că la finele anului 1989 eram singura țară din fostul lagăr socialist care NU AVEAM NICI UN FEL DE DATORIE EXTERNĂ, BA MAI MULT, ERAM SINGURA ȚARĂ SOCIALISTĂ CARE AVEA DE ÎNCASAT SUME IMPRESIONANTE DIN ACTIVITATEA DE COMERȚ EXTERIOR. Mai aveam o industrie și o agricultură care a produs suficient de mult pentru a achita nu numai datoriile de război, dar și datoriile făcute pentru dezvoltarea sau industrializarea țării. Totodată aveam planuri mărețe de electrificare integrală a transportului feroviar, de construcție de autostrăzi etc.
După anul 1990 partidele politice de dreapta sau de stânga, în cea mai bună alternanță la hoție și jaf au făcut în 26 de ani praf toată zestrea România, au pauperizat toată populația și se gândesc acum foarte serios cum pot vinde totul, INCLUSIV VIITORUL COPIILOR NOȘTRI.
Beneficiind de TOTALA INDIFERENȚĂ A FIECĂRUI CETĂȚEAN ROMÂN, toți politicienii au făcut numai pe căi necurate averi fabuloase, unii au ajuns chiar în topul milionarilor lumii. Atât partidele de dreapta cât și cele de stânga s-au luptat din răsputeri în acest interval de timp pentru a jefui în folosul lor cam tot ce se poate fura, astfel că astăzi România se află datorită politicilor promovate de ei, pe ultimul loc în mai toate domeniile în rândul țărilor care fac parte din Uniunea Europeană.
Speram înaintea începerii acestei campanii electorale că după finalizarea acestor alegeri, liderii politici de drepta sau de stânga vor analiza cu maximă responsabilitate cum trebuie REDRESATĂ ROMÂNIA PENTRU A INTRODUCE PROGRESUL ȘI BUNĂSTAREA, PENTRU ERADICAREA SĂRĂCIEI, PENTRU PROTEJAREA ACESTUI TERITORIU ÎMPOTRIVA FENOMENELOR DISTRUCTIVE GENERATE DE SCHIMBĂRILE CLIMATICE etc., etc., dar m-am înșelat amarnic.
Nici vorbă de așa ceva, toți se gândesc numai cum să procedeze pentru a pune mâna pe puterea absolută ca să trăiască numai din hoție și jaf. Născocesc combinații politice care să le aducă procente în plus în alegeri, dar nu se gândesc ce legi trebuie să dezvolt și să promovez pentru a face ceea ce trebuie, adică să genereze prosperitate și bunăstare în toate localitățile țării și mai ales populației care ar trebui să-i voteze.
Greșeala monumentală a cetățeanului român este că SE RESEMNEAZĂ, nu vrea să se implice cu nimic pentru a schimba radical acest curs al DEZMĂȚULUI POLITIC. Mulți cetățeni scârbiți de incultura politică promovată de toți demnitarii, cred că ABSENTEISMUL DE LA URNE îi va scuza CĂ NU AU CU CINE VOTA, dar viața a demonstrat că și în lipsa a peste 67 % din electorat, jaful politic al țării nu este cu nimic influențat de neparticiarea la vot.
Alții încă mai cred că prin anularea de către ei a buletinului de vot vor da un semnal clar CĂ NU AU CU CINE VOTA, dar și așa, viața a demonstrat că mărețele idealuri ale politicienilor români de a se îmbogăți numai prin jaf și hoție nu pot fi oprite. Ba mai mult, acum încearcă să valorifice în folosul lor aceste comportamente nefirești ale cetățeanului, spunând sus și tare că ASTA ESTE VOINȚA POPORULUI.
Eu nu pot înțelege cum cea mai mare parte a populației educate a României acceptă un asemenea comportament al întregii clasei politice, respectiv de a se folosi de mase pentru a distruge definitiv această țară și mai ales de a oprima la sânge pe fiecare cetățean în parte.
Oare nu mai are România cetățenii care să mai aibă ceva de spus în legătură cu soarta noastră și a țării în general? Chiar vrem să fim spectatorii acestui comportament a dezmățului și dezastrului politic?
În loc să ne unim forțele ca să gândim cum putem face față acestor nenorociri la care până astăzi suntem doar simpli spectatori, noi încercăm să intrăm în jocul murdar al politicienilor și să ne polarizăm și noi în adepți ai doctrinelor de stânga sau de dreapta. Păi de doctrine are nevoie România astăzi când natura se răzbună cu multă furie pe dezmățul făcut asupra fondului silvic, pe proasta organizare administrativă și politică a fiecărei localități și județ în parte?
Chiar nu putem să înțelegem că la îndemnul puterilor străine asupra justiției, vizualizăm cum toți zilnic, cum absolut toți demnitarii țării de dreapta și de stânga sunt arestați pentru numeroasele hoții săvârșite cu nerușinare?
Dacă această boală a indiferenței față noi ne-a contaminat în așa măsură că nu mai suntem în stare să reacționăm, eu spun că nu avem nici o scuză mai ales în fața copiilor sau a nepoților noștri de a continua cu un asemenea comportament.
Trebuie să conștientizăm că STĂ ÎN PUTEREA FIECĂRUI CETĂȚEAN VIITORUL LUI ȘI AL URMAȘILOR LUI, iar implicarea lui în a redresa această situație dezastroasă în care ne aflăm este ABSOLUT NECESARĂ.
Trebuie mai mult ca ori când să demonstrăm noi, SOCIETATEA CIVILĂ EDUCATĂ că nu polarizarea doctrinară în stânga sau dreapta reprezintă calea de a ieși din acest mare necaz în care ne aflăm, CI O NOUA NOASTRĂ GÂNDIRE ȘI ABORDARE ASUPRA MODULUI CUM PUTEM SĂ NE AUTOPROTEJĂM, CUM PUTEM SĂ NE IMPLICĂM PENTRU READUCEREA PROGRESULUI ȘI A PROSPERITĂȚII ÎN ROMÂNIA.
Invit pe această cale pe fiecare cetățean român să își rezerve un minim de timp necesar pentru a înțelege că numai PRIN IMPLICAREA LUI CONȘTIENTĂ ȘI RESPONSABILĂ, PRIN UNITATE ȘI ATITUDINE CIVICĂ mai putem schimba lucrurile în bine în ROMÂNIA.
Circul la care asistăm astăzi cu POLARIZAREA CIOLANULUI nu ne folosește la nimic, iar antidotul îl poate reprezenta numai CETĂȚEANUL EDUCAT care trebuie să se implice pentru a nu lăsa această corabie care se numește România în bătaia valurilor, respectiv la discreția anarhismului politic promovat prin doctrine declarative și fără conținut. ”

Sursa document şi foto https://www.facebook.com/mircea.vintilescu

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte domnului profesor Mircea Vintilescu pentru acest inspirat material!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro