
Cafeaua cu care ne incepem ziua ne energizeaza, ne tonifiaza si ne creaza stare de bine. De aceea este foarte important sa ne incepem fiecare dimineata cu o ceasca de cafea buna, proaspat rasnita si aromata. Dar cum obtinem o licoare savuroasa si care sunt micile secrete care ne ajuta ii exploatam la maxim gustul perfect? Acestea sunt cateva dintre lucrurile care vreau sa le examinez acum.
Cum obtinem o cafea excelenta? In primul rand, procesul de preparare a cafelei este, la fel ca si prepararea mancarii, o arta. Tine de tipul bobelor alese, de performanta aparatului de preparat bautura, de masina de macinat si de modul de preparare.
Este bine sa stiti ca gustul cafelei este influentat de prospetimea de prajire a cafelei. Cu cat boabele sunt mai proaspat prajite, cu atat gustul este mai intens. Se considera ideale cele prajita cu maxim doua-trei saptamani inainte de preparare. Cafeaua trebuie depozitata in spatii calduroase, lipsite de umiditate si mucegai. Daca cutiile sunt tinute in spatii neconforme se pierde din calitatea boabelor, lucru care se observa imediat in gustul final al bauturii.
Indiferent de metoda de preparare – expressor, filtru sau ibric – este esential ca boabele sa fie proaspat macinate. Granulele obtinute trebuie sa fie fine pentru a-si lasa toata aroma, daca sunt prea mari apa trece prea repede printre ele si cafeaua obtinuta este lipsita de savoare.
Si apa are o influente asupra gustului final al acestei bauturi. Daca apa este prea fierbinete, licoarea va avea gust amarui, putin placut; daca apa este prea rece aroma nu va fi extrasa in totalitate. Este bine ca granulele sa fie adaugate putin inainte ca apa sa atinga punctul de fierbere, nu inainte nici dupa. La expressoare si aparate de filtrat temperatura poate fi setata la 94- 96 grade celsius pentru a obtine o licoare perfecta.
Un alt aspect de care trebuie sa se tina cont este si tipul si locul de provenienta al boabelor. Acest factor este unul personal, in functie de gustul si preferinta fiecaruia.
Specialistii JezabelCafe.ro, recomanda diferite sortimente de cafea robusta si arabica care sa ne bucure in fiecare dimineata. Boabele obtinute dupa unsprezece luni de coacere, recoltate manual, uscate la soare pentru doua saptamani, sunt atent selectionate si prajite lent pentru ca licoarea din cestile noastra sa posede, in final, un gust perfect.
Ne putem bucura de sortimentul de cafea Crema, fina cu gust intens de ciocolata, provenit de pe plantatiile orientale indiene. Cafeaua Jezabel Gusto, este echilibrata, puternica, rafinata. Boabele atent selectionate provin de pe plantatiile din America Centrala si de Sud. Sortimentul Suave are gust presistent si arome suave de caramel si nuci prajite. Din boabele care intra in componenta Jezabel Pasion obtinem o cafea fina, nobila cu gust fructat si parfum de anason.
There are no comments at the moment, do you want to add one?
Write a comment