Criteriul National

O cafea de calitate inseamna o zi perfecta

O cafea de calitate inseamna o zi perfecta
septembrie 03
15:28 2015

Cafeaua cu care ne incepem ziua ne energizeaza, ne tonifiaza si ne creaza stare de bine. De aceea este foarte important sa ne incepem fiecare dimineata cu o ceasca de cafea buna, proaspat rasnita si aromata. Dar cum obtinem o licoare savuroasa si care sunt micile secrete care ne ajuta ii exploatam la maxim gustul perfect? Acestea sunt cateva dintre lucrurile care vreau sa le examinez acum.

Cum obtinem o cafea excelenta? In primul rand, procesul de preparare a cafelei este, la fel ca si prepararea mancarii, o arta. Tine de tipul bobelor alese, de performanta aparatului de preparat bautura, de masina de macinat si de modul de preparare.

Este bine sa stiti ca gustul cafelei este influentat de prospetimea de prajire a cafelei. Cu cat boabele sunt mai proaspat prajite, cu atat gustul este mai intens. Se considera ideale cele prajita cu maxim doua-trei saptamani inainte de preparare. Cafeaua trebuie depozitata in spatii calduroase, lipsite de umiditate si mucegai. Daca cutiile sunt tinute in spatii neconforme se pierde din calitatea boabelor, lucru care se observa imediat in gustul final al bauturii.

Indiferent de metoda de preparare – expressor, filtru sau ibric – este esential ca boabele sa fie proaspat macinate. Granulele obtinute trebuie sa fie fine pentru a-si lasa toata aroma, daca sunt prea mari apa trece prea repede printre ele si cafeaua obtinuta este lipsita de savoare.

Si apa are o influente asupra gustului final al acestei bauturi. Daca apa este prea fierbinete, licoarea va avea gust amarui, putin placut; daca apa este prea rece aroma nu va fi extrasa in totalitate. Este bine ca granulele sa fie adaugate putin inainte ca apa sa atinga punctul de fierbere, nu inainte nici dupa. La expressoare si aparate de filtrat temperatura poate fi setata la 94- 96 grade celsius pentru a obtine o licoare perfecta.

Un alt aspect de care trebuie sa se tina cont este si tipul si locul de provenienta al boabelor. Acest factor este unul personal, in functie de gustul si preferinta fiecaruia.

Specialistii JezabelCafe.ro, recomanda diferite sortimente de cafea robusta si arabica care sa ne bucure in fiecare dimineata. Boabele obtinute dupa unsprezece luni de coacere, recoltate manual, uscate la soare pentru doua saptamani, sunt atent selectionate si prajite lent pentru ca licoarea din cestile noastra sa posede, in final, un gust perfect.

Ne putem bucura de sortimentul de cafea Crema, fina cu gust intens de ciocolata, provenit de pe plantatiile orientale indiene. Cafeaua Jezabel Gusto, este echilibrata, puternica, rafinata. Boabele atent selectionate provin de pe plantatiile din America Centrala si de Sud. Sortimentul Suave are gust presistent si arome suave de caramel si nuci prajite. Din boabele care intra in componenta Jezabel Pasion obtinem o cafea fina, nobila cu gust fructat si parfum de anason.

Comentarii

Comentarii

Tags

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo