Criteriul National

O cafea de calitate inseamna o zi perfecta

O cafea de calitate inseamna o zi perfecta
septembrie 03
15:28 2015

Cafeaua cu care ne incepem ziua ne energizeaza, ne tonifiaza si ne creaza stare de bine. De aceea este foarte important sa ne incepem fiecare dimineata cu o ceasca de cafea buna, proaspat rasnita si aromata. Dar cum obtinem o licoare savuroasa si care sunt micile secrete care ne ajuta ii exploatam la maxim gustul perfect? Acestea sunt cateva dintre lucrurile care vreau sa le examinez acum.

Cum obtinem o cafea excelenta? In primul rand, procesul de preparare a cafelei este, la fel ca si prepararea mancarii, o arta. Tine de tipul bobelor alese, de performanta aparatului de preparat bautura, de masina de macinat si de modul de preparare.

Este bine sa stiti ca gustul cafelei este influentat de prospetimea de prajire a cafelei. Cu cat boabele sunt mai proaspat prajite, cu atat gustul este mai intens. Se considera ideale cele prajita cu maxim doua-trei saptamani inainte de preparare. Cafeaua trebuie depozitata in spatii calduroase, lipsite de umiditate si mucegai. Daca cutiile sunt tinute in spatii neconforme se pierde din calitatea boabelor, lucru care se observa imediat in gustul final al bauturii.

Indiferent de metoda de preparare – expressor, filtru sau ibric – este esential ca boabele sa fie proaspat macinate. Granulele obtinute trebuie sa fie fine pentru a-si lasa toata aroma, daca sunt prea mari apa trece prea repede printre ele si cafeaua obtinuta este lipsita de savoare.

Si apa are o influente asupra gustului final al acestei bauturi. Daca apa este prea fierbinete, licoarea va avea gust amarui, putin placut; daca apa este prea rece aroma nu va fi extrasa in totalitate. Este bine ca granulele sa fie adaugate putin inainte ca apa sa atinga punctul de fierbere, nu inainte nici dupa. La expressoare si aparate de filtrat temperatura poate fi setata la 94- 96 grade celsius pentru a obtine o licoare perfecta.

Un alt aspect de care trebuie sa se tina cont este si tipul si locul de provenienta al boabelor. Acest factor este unul personal, in functie de gustul si preferinta fiecaruia.

Specialistii JezabelCafe.ro, recomanda diferite sortimente de cafea robusta si arabica care sa ne bucure in fiecare dimineata. Boabele obtinute dupa unsprezece luni de coacere, recoltate manual, uscate la soare pentru doua saptamani, sunt atent selectionate si prajite lent pentru ca licoarea din cestile noastra sa posede, in final, un gust perfect.

Ne putem bucura de sortimentul de cafea Crema, fina cu gust intens de ciocolata, provenit de pe plantatiile orientale indiene. Cafeaua Jezabel Gusto, este echilibrata, puternica, rafinata. Boabele atent selectionate provin de pe plantatiile din America Centrala si de Sud. Sortimentul Suave are gust presistent si arome suave de caramel si nuci prajite. Din boabele care intra in componenta Jezabel Pasion obtinem o cafea fina, nobila cu gust fructat si parfum de anason.

Comentarii

Comentarii

Tags

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul