Criteriul National

O cafea de calitate inseamna o zi perfecta

O cafea de calitate inseamna o zi perfecta
septembrie 03
15:28 2015

Cafeaua cu care ne incepem ziua ne energizeaza, ne tonifiaza si ne creaza stare de bine. De aceea este foarte important sa ne incepem fiecare dimineata cu o ceasca de cafea buna, proaspat rasnita si aromata. Dar cum obtinem o licoare savuroasa si care sunt micile secrete care ne ajuta ii exploatam la maxim gustul perfect? Acestea sunt cateva dintre lucrurile care vreau sa le examinez acum.

Cum obtinem o cafea excelenta? In primul rand, procesul de preparare a cafelei este, la fel ca si prepararea mancarii, o arta. Tine de tipul bobelor alese, de performanta aparatului de preparat bautura, de masina de macinat si de modul de preparare.

Este bine sa stiti ca gustul cafelei este influentat de prospetimea de prajire a cafelei. Cu cat boabele sunt mai proaspat prajite, cu atat gustul este mai intens. Se considera ideale cele prajita cu maxim doua-trei saptamani inainte de preparare. Cafeaua trebuie depozitata in spatii calduroase, lipsite de umiditate si mucegai. Daca cutiile sunt tinute in spatii neconforme se pierde din calitatea boabelor, lucru care se observa imediat in gustul final al bauturii.

Indiferent de metoda de preparare – expressor, filtru sau ibric – este esential ca boabele sa fie proaspat macinate. Granulele obtinute trebuie sa fie fine pentru a-si lasa toata aroma, daca sunt prea mari apa trece prea repede printre ele si cafeaua obtinuta este lipsita de savoare.

Si apa are o influente asupra gustului final al acestei bauturi. Daca apa este prea fierbinete, licoarea va avea gust amarui, putin placut; daca apa este prea rece aroma nu va fi extrasa in totalitate. Este bine ca granulele sa fie adaugate putin inainte ca apa sa atinga punctul de fierbere, nu inainte nici dupa. La expressoare si aparate de filtrat temperatura poate fi setata la 94- 96 grade celsius pentru a obtine o licoare perfecta.

Un alt aspect de care trebuie sa se tina cont este si tipul si locul de provenienta al boabelor. Acest factor este unul personal, in functie de gustul si preferinta fiecaruia.

Specialistii JezabelCafe.ro, recomanda diferite sortimente de cafea robusta si arabica care sa ne bucure in fiecare dimineata. Boabele obtinute dupa unsprezece luni de coacere, recoltate manual, uscate la soare pentru doua saptamani, sunt atent selectionate si prajite lent pentru ca licoarea din cestile noastra sa posede, in final, un gust perfect.

Ne putem bucura de sortimentul de cafea Crema, fina cu gust intens de ciocolata, provenit de pe plantatiile orientale indiene. Cafeaua Jezabel Gusto, este echilibrata, puternica, rafinata. Boabele atent selectionate provin de pe plantatiile din America Centrala si de Sud. Sortimentul Suave are gust presistent si arome suave de caramel si nuci prajite. Din boabele care intra in componenta Jezabel Pasion obtinem o cafea fina, nobila cu gust fructat si parfum de anason.

Comentarii

Comentarii

Tags

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro