Criteriul National

O cafea de calitate inseamna o zi perfecta

O cafea de calitate inseamna o zi perfecta
septembrie 03
15:28 2015

Cafeaua cu care ne incepem ziua ne energizeaza, ne tonifiaza si ne creaza stare de bine. De aceea este foarte important sa ne incepem fiecare dimineata cu o ceasca de cafea buna, proaspat rasnita si aromata. Dar cum obtinem o licoare savuroasa si care sunt micile secrete care ne ajuta ii exploatam la maxim gustul perfect? Acestea sunt cateva dintre lucrurile care vreau sa le examinez acum.

Cum obtinem o cafea excelenta? In primul rand, procesul de preparare a cafelei este, la fel ca si prepararea mancarii, o arta. Tine de tipul bobelor alese, de performanta aparatului de preparat bautura, de masina de macinat si de modul de preparare.

Este bine sa stiti ca gustul cafelei este influentat de prospetimea de prajire a cafelei. Cu cat boabele sunt mai proaspat prajite, cu atat gustul este mai intens. Se considera ideale cele prajita cu maxim doua-trei saptamani inainte de preparare. Cafeaua trebuie depozitata in spatii calduroase, lipsite de umiditate si mucegai. Daca cutiile sunt tinute in spatii neconforme se pierde din calitatea boabelor, lucru care se observa imediat in gustul final al bauturii.

Indiferent de metoda de preparare – expressor, filtru sau ibric – este esential ca boabele sa fie proaspat macinate. Granulele obtinute trebuie sa fie fine pentru a-si lasa toata aroma, daca sunt prea mari apa trece prea repede printre ele si cafeaua obtinuta este lipsita de savoare.

Si apa are o influente asupra gustului final al acestei bauturi. Daca apa este prea fierbinete, licoarea va avea gust amarui, putin placut; daca apa este prea rece aroma nu va fi extrasa in totalitate. Este bine ca granulele sa fie adaugate putin inainte ca apa sa atinga punctul de fierbere, nu inainte nici dupa. La expressoare si aparate de filtrat temperatura poate fi setata la 94- 96 grade celsius pentru a obtine o licoare perfecta.

Un alt aspect de care trebuie sa se tina cont este si tipul si locul de provenienta al boabelor. Acest factor este unul personal, in functie de gustul si preferinta fiecaruia.

Specialistii JezabelCafe.ro, recomanda diferite sortimente de cafea robusta si arabica care sa ne bucure in fiecare dimineata. Boabele obtinute dupa unsprezece luni de coacere, recoltate manual, uscate la soare pentru doua saptamani, sunt atent selectionate si prajite lent pentru ca licoarea din cestile noastra sa posede, in final, un gust perfect.

Ne putem bucura de sortimentul de cafea Crema, fina cu gust intens de ciocolata, provenit de pe plantatiile orientale indiene. Cafeaua Jezabel Gusto, este echilibrata, puternica, rafinata. Boabele atent selectionate provin de pe plantatiile din America Centrala si de Sud. Sortimentul Suave are gust presistent si arome suave de caramel si nuci prajite. Din boabele care intra in componenta Jezabel Pasion obtinem o cafea fina, nobila cu gust fructat si parfum de anason.

Comentarii

Comentarii

Tags

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

U-NI-RE în cuget și în simțiri… EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tema unirii cu Basarabia este mai actuală și mai dorită ca oricând. Aceasta, datorită însemnătății sale deosebite suscită nenumărate discuții mai mult sau mai puțin aprinse. În special, în presa scrisă, subiectul este tratat în nota sferei de influență de care sau prin care se poate proba ori atașamentul față de culorile și legile acestui teritoriu blagoslovit de Dumnezeu ori unda de răutate vis a vis de cele menționate. De asemenea, ar trebui ca tocmai caracterul unificator să fie mai puternic decât orice fel de simbolistică istorică și de aceea disprețul și ducerea într-o accentuată stare de relativitate, de autentică degradare a tot ceea ce valorează ideea de românism amplifică starea de încordare,de neliniște atât de prezente în cele două state înrudite.În această ultimă și nedorită categorie se pot identifica destule articole asemănătoare unor mostre îmbibate de ură și venin ce frizează orice urmă de omenie sau de bun simț. Din respect făță de dumneavoastră și mai ales nedorind să nominalizez provocând polemică,am să mă abțin…Dar nu pot să-mi cenzurez o întrebare… Oare câtă dezinformare grosieră se poate ascunde în spatele acestor propagandiști de-a dreptul înfrățiți cu puterile străine,cu imperiile care mereu ne-au râvnit teritoriile și bogățiile de orice natură?De aceea nu pot să trec cu vederea și să uit mincinoasele mituri fabricate împotriva unirii care sunt de fapt niște teorii promovate, cu amatorism sau profesionalism, de cei care își manifestă constant antipatia faţă de procesul de reîntregire a ţării. Cu o retorică plină de ură, anumiți indivizi falsifică și denaturează adevărul istoric și chiar au nerușinarea să spună despre unirea Basarabiei cu România că „ar fi frumos, dar nu se poate” invocând, în acest sens, argumente de ordin economic sau strategic. Interesant e faptul că aceștia nu contrazic adevărul istoric și anume că Basarabia e parte a terioriului românesc. Mesajul lor induce mereu nesiguranţă și teamă, sugerând pericole majore precum instabilitatea economică, apariţia unei minorităţi incontrolabile sau a unei corupţii imposibil de eradicat. Ca și când acești propagandiști ar fi descoperit peste noapte secretul tinereţii fără bătrâneţii și al vieţii fără de moarte dublat de cel al guvernării fără de corupţie, ei influențează pe unii dintre noi la modul cel mai abject și care ține doar de negativitate. Au chiar unele pseudo- argumente care corelează problemele existente în societatea românească cu cele din Republica Moldova, de genul ”că România n-ar avea nevoie de o regiune săracă” . Cunoaștem bine că această stare de corupție endemică este generată de o clasă politică oligarhică, mult mai apropiată de modelul din Asia centrală decât de Europa. Dar,vă rog să fiți fără grijă deoarece domniile lor nu au contract permanent cu funcția și nu vor domni la infinit, așa cum li se pare… A sosit timpul ca să dăm dovezi că suntem înfrățiți, înrudiți, că suntem de același sânge și limbă cu verișorii de dincolo de Prut! Revenind la planul inițial,nu am dispoziția și nici timpul necesar de a demonta toate aceste pseudo-teorii, deoarece aceasta revine ca o datorie de onoare a istoricilor și diplomaților. Dar în cele ce urmează vă propun un exercițiu de imaginație. Acesta se realizează prin corelarea tuturor elementelor posibile care ar duce la acest eveniment cu profunde rezonanțe- UNIREA! De fapt, mai bine spus după reîntregirea, reunirea celor două state,altcumva vor fi parametrii,regulile, legile și automat nivelul de trai. Numai încercați să vă proiectați ideea conform căreia, Republica Moldova va face parte dintr-un stat integrat european, membru al NATO. Peste acestea, îndrăzniți să vă proiectați și imaginea unei justiții imparțiale, corecte ce se vor extinde ca model și peste Prut. Cu alte cuvinte, lucrurile pot evolua într-o direcție normală, firească.Totuși, filo-rușii nu se lasă și încetinesc acest proces. Mai e cazul să ne aducem aminte de „prietenia” și interesul Rusiei, care a încercat să blocheze eforturile Republicii Moldova în sensul integrării europene, aşa cum a procedat de altfel şi în cazul altor state din fosta Comunitate a Statelor Independente? De aceea, din dorința de a ne vedea visul împlinit,ar trebui să nu mai ezităm deloc și nici să luăm peste picior pe semenii care luptă,speră și cred în idealul acestei uniri, în cuget și în simțiri.......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu