Criteriul National

O congresmenă americană de origine ucraineană a călătorit la Kiev pentru a sărbători Paștele cu bunica sa în vârstă de 88 de ani

O congresmenă americană de origine ucraineană a călătorit la Kiev pentru a sărbători Paștele cu bunica sa în vârstă de 88 de ani
aprilie 24
20:03 2022

Victoria Spartz, o republicană din Indiana, prima reprezentantă de origine ucraineană din Congresul SUA, a declarat că a călătorit în Ucraina pentru a fi alături de familie și a sărbători Paștele ortodox, potrivit CNN.

Slujbă de Paște în UcrainaFoto: Paul Grover / Zuma Press / Profimedia

Spartz a spus că s-a întâlnit cu șeful bisericii ucrainene din Kiev în timpul călătoriei sale.

„Oamenii, știți, chiar dacă trec prin probleme, încearcă să sărbătorească” Paștele, a spus ea adăugând că a reușit să participe astăzi la slujba de Paște la biserică împreună cu bunica sa în vârstă de 88 de ani. Ea mai are o altă bunică, în vârstă de 95 de ani, care, de asemenea, încă locuiește în Ucraina.

Întrebată dacă își face griji pentru siguranța lor, Spartz a răspuns: „Îmi fac”.

„Nu le vine să creadă că după tot ce a trecut Ucraina, Stalin, al Doilea Război Mondial, când cea mai mare parte a familiei mele a fost ucisă, acum trece prin acest război”, a spus ea.

Spartz a spus despre bunica ei cu care a fost mai devreme astăzi, că tatăl și mama ei au fost împușcați în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și că ceea ce se întâmplă astăzi în țară este „incredibil” pentru ea.

„Este atât de rău. Este ceva de necrezut. Iar lumea trebuie să ajute Ucraina să câștige acest război, să readucă pacea în Europa și să readucă ordinea internațională. Aceasta este responsabilitatea noastră. Trebuie să punem mai multă presiune asupra Rusiei”, a spus ea.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul