Criteriul National

O demonstrație de forță în flancul estic al NATO

O demonstrație de forță în flancul estic al NATO
aprilie 26
12:20 2016

Two_F-22_Raptor_in_flying

 Două aparate F22-Raptor, un model din generația a cincea cu caracteristici tehnico-tactice dintre cele mai sofisticate din lume au aterizat luni dimineață la Baza Militară „Mihail Kogalniceanu” din județul Constanța. Așa cum bine intuiți și dumneavoastră,nu au venit ca să întărească flancul estic al NATO, ci doar să demonstreze că o pot face.Acest lucru este întărit de relatările reporterilor de la CNN cât și a corespondenților de la Criteriul Național, ediția de Constanța.

avioane

Ce scriu jurnaliștii CNN și cei de la Criteriul.ro despre avioanele trimise de SUA în România

Aeronava „invizibilă”a fost  creată de Lockheed Martin și este cu siguranță cel mai sofisticat aparat de zbor şi, totodată, cel mai preţios al Forţelor aeriene americane.Avionul poate trece cu uşurinţă nedetectat de radarele şi sistemele de apărare,deoarece a fost construit și conceput special pentru spionaj şi operaţiuni secrete, având compartimente ascunse, de unde poate fi lansată muniţia.

Presupunând că toate promisiunile facute de USAF si Lockheed Martin sunt adevărate, nu poate deține decât o supremație, un impact în cazul folosirii acestui model. În acest sens ne-am interesat și, din mărturia unui specialist am aflat că acest model e cumva similar cu Me263 Sturmvogel, avionul de vânătoare cu reactie al Germaniei din cel de-al Doilea Război Mondial. Ca si F-22, modelul german a fost conceput ca o minune tehnologică , iar spre deosebire de F-22, a folosit cu adevărat o tehnologie care încă nu fusese folosită înaintea lui de alte modele. Cu toate acestea, a fost învins de numărul superior de avioane  de vânătoare aliate inferioare tehnologic, fapt care a alimentat anumite suspiciuni și temeri, efectul său fiind în final neglijabil în cursul evenimentelor din cadrul celui de al Doilea Război Mondial.

Avionul F-22 este în dotarea forţelor aeriene ale SUA din 2006 și se remarcă printr-o distanţă foarte mică între cele două motoare, care a redus la minim spaţiul compartimentului intern pentru armament. Acest compartiment a trebuit să fie plasat la F-22 sub prizele de admisie, dând astfel posibilitatea aplatisării structurii aeronavei.Tracţiunea motoarelor de pe F-22 este vectorizată bidimensional(axul ajutajului deplasându-se doar în sus şi în jos).Performanţele îmbunătăţite ale motoarelor sunt bazate în mare măsură pe multiplele fluxuri de răcire a lor, create de prize special de aer cu schimbător de căldură, montate atât pe intradosul cât şi pe extradosul fuselajului posterior. Ampenajele verticale, spre exemplu, au la baza lor câte o priză de aer pentru răcirea compartimentelor ajutajelor motoarelor.

„Oficial, a fost un exercițiu de antrenament al NATO, din programul de răspuns rapid, pentru a arăta cât de eficiente si agile sunt avioanele de luptă americane. Dar a fost de asemenea și o demonstrație de forță a aliaților NATO la Marea Neagră, unde Rusia asamblează arme militare”, scriu jurnalistii de la CNN.

America

Ambasadorul Statelor Unite la București, domnul Hans Klemm a declarat că atât SUA cât și România își respectă în continuare parteneriatul cu NATO pentru îmbunătățirea securității pe flancul estic al Alianței, după ce agresiunile Rusiei au adus multă instabilitate în ultimii doi -trei ani.

În cadrul Reuniunii de la Hanovra Preseditntele Barack Obama a cerut celorlalți parteneri ai NATO și din UE ca să sprijine România pentru că este “ un aliat din linia întâi”.

„Vom continua să consolidăm apărarea aliaților noștri „din linia întâi”, în Polonia, România și țările baltice. Trebuie să asigurăm securitatea fiecărui aliat.” a mai spus președintele Obama.Iar ,acest lucru se datorează exclusiv pentru că nu odată forțele noastre aeriene au intrat în alertă din cauza vecinul rus.

vulturii_training_10

În timp ce președintele Obama se afla la Hanovra pentru o întâlnire la nivel înalt G5 pentru a impulsiona relațiile SUA-UE, la București, președintele Klaus Iohannis l-a primit, luni, la Palatul Cotroceni, pe secretarul general adjunct al Alianței NATO domnul Alexander Wershbow, cu care a avut o întrevedere și un schimb de opinii despre viitorul summit din luna iunie de la Varșovia.

La rândul său, Alexander Vershbow a apreciat România în cadrul NATO, evidențiind participarea semnificativă a forțelor armate române la eforturile de prevenire și combatere a riscurilor și provocărilor de securitate cu care se confruntă Alianța.

 

Tensiunile NATO si RUSIA au escaladat în mod clar, săptămâna trecută când două avioane SU -37 de proveniență rusească au zburat extrem de aproape de nava Donald Cook. Ambasadorul american la NATO, Douglas Lute  a declarat ca distrugătorul se afla într-o misiune de rutină în apele internaționale, în apropiere de Polonia, când a fost „hărțuit” de avioanele rusești care au trecut de mai multe ori, la distanță foarte mică, pe deasupra navei. Secretarul de stat John Kerry a declarat că luptătorii aveau chiar dreptul să deschidă focul asupra aeronavelor, după cum relatează cei de la The Independent.

nave-NATO

Revenind la F22- Raptor vă putem spune că este un avion foarte ușor manevrabil construit cu tehnolgie Stealth (invizibilitate pe RADAR), destinat operațiunilor din spatele liniilor inamice. Are o mare putere de foc și este destinat poliției aeriene cât și pentru atacul la sol. Concluziile privitoare la această demonstrație cu scop de descurajare a pericolului ce vine dinspre est a fost impecabil realizată.

În acest sens trupele SEAL fac antrenamente alături de cele mai performante nave speciale ale NATO.

navy water  navy-seal-wallpapers-610x343

Sursa foto en.wikipedia.org,www.ausairpower.net

 

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnilor Daniel Hintergraber și Daniel Mihai pentru redactarea acestui material !

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo