Criteriul National

O DESCOPERIRE DE EXCEPTIE! Maladia Alzheimer ar putea fi prezisă ?!

iunie 19
22:14 2015

 

Vesti bune din domeniul sanatatii! Cercetătorii de la Kings College din Londra au desfășurat un studiu în care au analizat peste 100 de perechi de gemeni identici.

Maladie Alzeimer Criteriul 222

Autorii studiului- publicat în revista Translational Psychiatry- au afirmat că acesta este cea mai amplă cercetare de acest gen, deoarece a măsurat simultan peste 1.000 de proteine din sângele a 200 de persoane sănătoase, prin utilizarea ca instrument a unui biomarker pentru proteine numit ‘SOMAscan’.
Potrivit unui comunicat de presă, ei au descoperit în premieră că nivelul sanguin al proteinei MAPKAPK5 a fost, în medie, mai mic la persoanele a căror capacitate cognitivă a scăzut pe parcursul a 10 ani. Acest declin a fost predominant în ceea ce privește nivelul proteinei menționate indiferent de cei doi factori de risc cunoscuți pentru Alzheimer: vârsta și particularitățile genetice.
Cu toate că studiile care implică imagistica prin rezonanță magnetică (RMN) și prin tomografie cu emisie de pozitroni (PET) au furnizat dovezi de demență la pacienți asimptomatici, cercetătorii au subliniat că aceste forme de investigare pot fi consumatoare de timp și foarte costisitoare.

Deocamdată, nu există nici un remediu pentru Alzheimer, iar studiile anterioare legate de prevenirea maladiei au fost contestate deoarece trebuiau să includă și riscul individual, care poate fi dificil de identificat, menționează comunicatul de presă citat de site-ul foxnews.com.
Autorii studiului au argumentat că descoperirea lor ar putea să ducă la proiectarea unor studii mai bune de prevenire a maladiei.

Sursa foto : www.alz.org

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo