Criteriul National

O femeie din India recunoaște că și-a otrăvit șase membri ai familiei – International

O femeie din India recunoaște că și-a otrăvit șase membri ai familiei – International
octombrie 07
21:33 2019
O femeie din statul indian Kerala a recunoscut că a otrăvit șase membri ai familiei într-o perioadă de 14 ani, adăugând cianură în mâncarea pe care le-o oferea, relatează The Guardian.

Poliția a început ancheta anul acesta când cumnatul femeii de 47 de ani, Jolly Thomas, a început să suspecteze că femeia ar fi falsificat testamentul părinților.

Autoritățile au descoperit că Thomas a fost prezentă la fiecare dintre cele șase decese și de fiecare dată decesele au avut loc după ce persoanele mâncaseră hrană preparată de ea.

Thomas, o membră populară a comunității din Calicut, ar fi vreut să ia controlul asupra finanțelor și proprietății familiei, potrivit poliției.

Potrivit aceleiași surse, prima otrăvire a vizat-o pe mama soacră, care a murit în 2002, după ce a mâncat o supă. În 2008, a murit socrul ei, apoi soțul ei în 2011, care ar fi decedat, potrivit poliției, după ce ar fi mâncat orez și curry.

O autopsie făcută la vremea respectivă a confirmat existența unor substanțe otrăvitoare în stomacul său, dar poliția a tratat decesul ca pe o sinucidere.

Unchiul soțului acesteia ar fi primit cafea cu cianură.

Poliția a spus că Thomas a omorât în 2014 fetița de doi ani a vărului soțului său, Scaria Shaju, iar soția vărului a fost omorâtă în 2016. Un an mai târziu Thomas și Shaju s-au căsătorit.

Shaju a spus poliției că nu știa că Thomas era în spatele morții soției și copilului, dar a fost arestat împreună cu o a treia persoană.

Poliția a exhumat rămășițele, iar otrăvirea cu cianură a fost confirmată în fiecare caz. Luni, Thomas a mărturisit toate crimele.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei