Criteriul National

O idee valabilă!

iulie 30
13:03 2016
 Să-i învățăm să învețe !
5
 
     Adevărul potrivit căruia prin EDUCAȚIE devenim liberi și sănătoși pare a fi cunoscut și acceptat de mulți.
    Problema este cum ajungem la aceste rezultate ?
Educație pot să facă numai cei educați și cu voința de a transmite celorlalți cunoștințe fundamentale, lăsându-l pe fiecare să caute mijloacele de a ajunge la „adevărul său „.
   Să presupunem că avem EDUCATORII (numiti generic- Formatori), cei care ar avea nevoie deFORMARE ,vor accepta acest rol de ÎNVĂȚACEL ?
  La gradul actual de mândrie- libertate prost înteleasă- și de preluare a tot ceea ce se prezintă a fi -la modă- pare garantat că profesorii nu vor avea elevi !
 
     Ce-i de făcut ?
 
Suntem într-un cerc vicios, păzit cu strășnicie de un întreg sistem care vrea să-și pastreze privilegiile.
E nevoie de un ȘOC pentru a ne trezi si a vedea că -Așa nu se mai poate ! -
 
     Cine să ne „servească” ȘOCUL ?
 
Actualul GUVERN și PREȘEDINTELE prin prezentarea adevărului despre FINANȚELE ȚĂRII și despre CONSECINȚELE amânării găsirii soluțiilor pentru asigurarea nevoilor esențiale pentru a trăi.
    Nu cred că va exista un OM de STAT care să facă o astfel de REVOLUȚIE !
   Spun aceasta bazat și pe un fapt recent. Producția de grâu anul acesta a fost foarte bună, dar fermierii sunt și mai săraci . Aceasta pentru că se oferă pe un(1) kg de grâu 0,35 de bani . 
   De ce STATUL nu cumpăra , pentru rezerve, la un preț de 1 leu , sute de mii de tone, stricând astfel și înțelegerile de monopol ce par a exista ?
    Dacă rămânem la stadiul în care Statul strânge doar taxe și impozite, o să constatăm că va rămâne și „EL „, în curând, fără obiectul muncii.
                                     
 
     Dă-ne DOAMNE mintea cea de pe urmă !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro