Criteriul National

O iniţiativă lăudabilă, demnă de a fi pusă în aplicare !

O iniţiativă lăudabilă, demnă de a fi pusă în aplicare !
iunie 30
14:21 2016

x

 Alberto Rodrigues-cercetător în ştiinţele economice şi digitale şi autor al unor lucrări “How countries can valorize their 3 magic Ts ( Tourism ,Talent, Tradition ) get billions and creates millions jobs” care va fi publicată în curând  ne-a contactat şi ne-a trimis  pe adresa de mail următorul document, nu înainte de a ne mulţumi pentru tot sprijinul şi felul nostru de a prezenta, de a ne exprima în new-media.

MULŢUMIRI AMBASADELOR STATELE UNITE ALE AMERICII ŞI GERMANIEI !

Top-Secret

” Doresc pe această cale să mulţumesc amabasadelor Statele Unite şi Germania pentru următoarele lucruri . După ce mi s-a permis să public două documente pe platformele digitale ale instituţiilor lor am determinat Guvernul României să oprească o măsură abuzivă pe care dorea să o adopte şi care afectează în mod grav intereselor României şi a poporului său. Oprirea unei astfel de măsuri a fost anunţat chiar de către Guvernul României la data de 29 Iunie. Întrucât acest lucru s-a intamplat după 5 zile în care am demontrat în ce fel o astfel de măsură afectează economia şi zecile de mii de companii. Pe această cale doresc să mulţumesc Ambasadelor SUA şi Germania întrucât mi s-au permis să fie publicate documente care demonstrau Guvernului României că o astfel de măsură era abuzivă .

b

În acest document cu permisiunea dumneavoastră vă reamintesc faptul că în documentele respective demonstram printre altele :

Felul în care UE favorizează o mână de companii de tip monopoliste care controlează resurse precum Gazul , Apa , curentul ,benzina şi aduc prejudicii altor firme de zeci de milioane

• Un adevăr trist este acesta deoarece peste 125 de milioane de cetăţeni din UE trăiesc în sărăcie Din cauza aceasta după ce plătesc sumele exagerat de mari pentru Gaz , Benzină , Apă ,Curent , rămân fără suficienţi bani ca să mai poată cumpăra ceea ce au nevoie. Din cauza aceasta zeci de milioane de alte companii din UE ,nu poate vinde cum ar trebuie şi ca o consecinţă negativă nu poate oferi salarii mai bune şi nici să creeze noi locuri de muncă. Din aceste motive investitorii strategi pleacă sau ocolesc diverse ţări ai UE deoarece nu pot investi în ţările unde rata consumului este relativ scăzut .

a

 

Din cauza acesta şi alte probleme există un parametru care arată de o manieră clară că lucrurile nu stau tocmai bine. In altă ordine de idei o astfel de politică descurajează consumul şi aduce prejudicii până la vârful economiei. Acest lucru poate fi văzut cu ochiul liber. Ca de exemplu, în perioada 2014 -2015 Franţa a pierdut peste 630 000 de milioane de dolari iar Germania 392 000. Acest lucru se întâmplă şi din cauza că UE adoptă un model economic care încurajează câteva firme monopoliste şi descurajează consumul. La polul opus, Statele Unite aplică un model economic care permite cetăţenilor săi să rămână cu cât mai mulţi bani în buzunare şi în felul acesta să contribuie la creşterea consumului. De aceea cât şi alte motive peste 70% din PIB-ul SUA este generat de către consum. În acest context sunt gata oricând să demonstrez în calitate de cercetător în ştiinţe economice şi digitale că dacă se vor scădea în România preţurile cu peste 70% la gaz , benzină , Apă ,curent etc zeci de mii de companii din România vor ajunge să vândă mai mult ceea ce înseamnă să creeze mai multe locuri de muncă şi să contribuie cu mai multe taxe la buget, ca să facă investiţii care înseamnă să dezvolte afaceri şi să creeze şi alte locuri de muncă.

2

Scăderea cu peste 70% a preţurilor la gaz ,benzină , apă , curent este posibilă. În cele ce urmează vă voi arăta şi de ce . Dacă cetăţenii germani, austrieci , francezi , italieni la un salariul de 3-4 mii de euro pot plăti mai puţin de 2 euro pentru un litru de benzină, un român cu un salari de 3-4 sute de euro ar trebui să platească de 9- 10 ori mai puţin. Din păcate, fiecare român plăteâşte în valoare relativă mult mai mare şi mai scumpă pentru un litru de benzină ,un metru cub de gaz , un metro cub de apă , un kilowat de energie electrică etc iar acest lucru nu este corect deoarece cetăţenii UE trebuie sa aibă aceleaşi drepturi. Acest lucru înseamnă automat ca să aibe şi aceleaşi condiţii de a suporta costurile . Nu este corect ca membrii ai aceleiaşi comunităţi să aibe condiţii diferite de a suporta costurile, deoarece în felul acesta se creează premiza ca unii să trăiască chinuiţi şi alţii nu! Din aceste motive într-un moment în care cetăţenii Marii Britanii au tras un semnal de alarmă asupra anumitor nedreptăţi care se întâmplă în UE ,trebuie analizat cu atenţie şi aceste aspecte ce sunt semnalate de către cei bine intenţionaţi. Până atunci trebuie ţinut cont de faptul că una din măsurile de a stimula creşterea consumului şi dinamizarea economiei în România şi UE în general este de a reduce preţurile la gaz , benzină , Apă ,curent . Aşa cum am spus pot oricând să demonstrez că o scădere de peste 70% în România ajută la dinamizarea economiei ,creşterea salariilor ,a veniturilor ,a bugetului ,crearea de locuri de muncă etc

DORIŢI SĂ PRIMIŢI SALARII CA ÎN CONGO ŞI SĂ PLĂTIŢI FACTURI LA GAZ ,BENZINĂ, CURENT ŞI APĂ ÎN VALOARE RELATIVĂ MAI SCUMPĂ CA ÎN GERMANIA , AUSTRIA , FRANŢA ?

Dacă în Germania, Austria se primesc salarii de peste 3-4 mii de euro şi plătesc mai puţin de 2 euro pentru benzină, gaz ,apă, curent în România la un salari de 3-4 sute de euro ar trebuie să plătiţi de zece ori mai puţin. Întrucât plătiţi în valoare relativă mai mult decât francezii, germanii, austriecii atunci se poate vedea în ce fel românii sunt batjocoriţi şi jefuiţi cu acceptul domnului Klaus Iohannis ,a domnului Davian Cioloş şi păpuşarilor din Parlament sau de la partidele politice . Am demonstrat Ambasadei Germaniei şi a Statelor Unite faptul că, după ce românii plătesc sume uriaşe la Gaz, curent ,benzină, apă rămân fără suficienţi bani ca să mai cumpere ceea ce au nevoie. Din cauza aceasta zeci de mii de firme din România au pierderi şi din cauza aceasta nu pot oferi un salariu mai bun, nu pot crea noi locuri de muncă. Din acelaşi motive investitorii strategici ocolesc România deoarece nu pot investi într-o ţară în care rata consumului este scăzut , adică oamenii nu au bani ca să cumpere produsele şi serviciile pe care le produc.

3

 

Acest lucru se petrece din cauza faptului că firmele monopoliste care controlează resurse precum petrol ,gaz ,apă curentă sărăcesc populaţia iar apoi autorităţile bagă mâna adânc în buzunarele cetăţenilor şi scot ultimii bani de pâine sub forma de taxe şi impozite. Pentru a scăpa românii de astfel de batjocură am cerut scăderea preţurilor cu peste 70% la benzină ,curent ,gaz ,apă şi la elaborarea unei noi legi a finanţării publice în care autorităţile să aibe restricţie în privinţa modului în care se bagă mâna în buzunarele firmelor şi a cetăţenilor.

În acest scop vor putea să fie obligaţi să obţină banii din cel puţin 7 surse externe , în a realiza activităţi de prestări servicii , în a încheia parteneriate în regim public privat ,etc La final vă întreb deschis. Oare aţi văzut vreodată vreun politician din România cerând aceste lucruri ? Aţi auzit vreun ziar sau post de TV, sau vreun ONG care să vorbească despre aşa ceva ? De ce credeţi că nu au vorbit până acum despre astfel de lucruri care ajută cetăţenii şi firmele din România să scape de jaful la care sunt supuşi ? Pentru toţi cei care tac , se prefac că nu văd şi nu aud dar sunt complici la astfel de nenorociri!

Sursa foto : www.criteriul.ro

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte domnului Alberto Rodrigues pentru acest document!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo