Criteriul National

O inteligență artificială a scris scenariul unui film de scurt metraj

O inteligență artificială a scris scenariul unui film de scurt metraj
iunie 12
14:46 2016

Acesta reprezintă un experiment uimitor purtat de regizorul Oscar Sharp și cercetătorul în domeniul inteligenței artificiale (IA) Ross Goodwin. Împreună, cei doi au dezvoltat un program numit Benjamin, comandat pentru a scrie scenarii de film.

sunspring

Pe data de 9 iunie ei au prezentat site-ului de specialitate Ars Technica  primul film conceput din această colaborare. Sunspring este un scurt film de science-fiction de 9 minute, al cărui rol principal este jucat de Thomas Middleditch, faimos pentru rolul său din seria Silicon Valley. Pentru a scrie scenariul, Benjamin a fost „alimentat” de zeci de scenarii de film și serii de science-fiction, cum ar fi 2001, A Space Odyssey, The Fifth Element, X-Files, sau Star Trek- Abis . Rețeaua artificială neuronală a analizat aceste scenarii, a reperat modele şi a fost inspirat să scrie propriul scenariu. Filmul a fost apoi împușcat în festivalul britanic Sci-Fi de la Londra , care oferă o provocare anuală de a oferi un film science-fiction în 48 de ore. Rezultatul a fost peste aşteptări printr- un film ieșit din comun, toate că scenariul îi lipsește în mod clar coerență, ca dialogurile.

„Într-un viitor în cazul în care există șomaj în masă, tinerii sunt obligați să vândă sânge”, spune personajul principal. „Ar trebui să vedeți băiatul și să taci, răspunde interlocutorul său. Eu sunt cel care trebuia să aibă 100 de ani. „

Creativitatea inteligenței artificiale se dezvoltă

În afară de dialogurile, DE indicațiile furnizate de program, a trebuit să încurce echipajul: „El stă în stele și totodată stă pe podea. „Din fericire, jocul actoricesc, punerea în scenă și muzica restabileşte măcar aparent de consistență și legarea la acest scurt film de la un film asemănător experimental.

Faptul că este un film science-fiction, de asemenea, face mai acceptabil ca globul ocular principalul  să fie imun la caracterul vomei sau la oricare  alt anunț că el ar trebui să „meargă la cap.” Ambii designeri Benjamin s-au observat rezultate interesante deoarece descoperirea scenariului produs de acest program este similar, în conformitate cu Oscar Sharp cu „o medie” a tuturor elementelor analizate de către AI. „Sunt lucruri care apar în Sunspring, când personajele spun,” Nu, eu nu știu ce este. Nu sunt sigur. „Ei pun la îndoială mediul înconjurător, ceea ce au în fața lor. Acest lucru este ceva recurent în filme SF în cazul în care personajele încearcă să înțeleagă mediul lor „, spune Ross Goodwin, în caracterizările sale de la Ars Technica.

ai-sunspring-image

Acest tip de tehnologie poate imita arta se dezvoltă. În luna mai, Google a decis chiar să dedice o echipă de cercetare, numit Magenta, problema creativității în IA. Acest lucru a produs deja un prim rezultat- o melodie simplă de 90 de secunde. Fie că este vorba de muzică, pictură sau scris, operațiunea rămâne aceeași. Aparatul este alimentat de o masă de exemple, care a inspirat să creeze noi producții. În acest fel, o mașină este capabil să reproducă, de exemplu, extracte din 2001, A Space Odyssey în maniera lui Picasso sau Van Gogh ca Star Wars.

În domeniul scrierii unui roman conceput de IA  dezvoltat de cercetătorii japonezi , aceştia au reușit în acest an nominalizarea pentru premiul literar Nikkei Hoshi Shinichi . Un premiu care recunoaște , de asemenea triumful şi amploarea fenomenului science – fiction .

Sursa foto : www.indiewire.com,techtub.in

Sursa video : www.youtube.com

Prof. Dr. Daniel Mihai,CNA Regina Maria,redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo