Criteriul National

O Mare Alianţă a Dreptei – singurul val care poate spăla ruinele PSD-ului

O Mare Alianţă a Dreptei – singurul val care poate spăla ruinele PSD-ului
aprilie 18
16:33 2016

IMAG ARTICOL

Caţi oameni de presă nu au încercat toate variantele să exprime tragedia unui oraș, câte zeci de mii şi sute de mii de oameni nu suferă privind în fiecare zi ruina unei localităţi care altă dată sclipea în diversele ei epoci de glorie? Cum a fost posibil un asemenea regres nu ar fi foarte greu de înţeles, numai dacă ne gândim la fosta nomenclatură cu şcoala aranjamentelor şi lipsită de scrupule care s-a urcat repede în vârf de unde a tras cu toate suliţele şi şi-a crescut apoi în „ laborator proprii copii„.

Alegerile din vară sunt un moment de răscruce pentru urbea noastră şi trăim vremuri atât de complicate încat actuala administraţie a reuşit să distrugă grav prin subfinanţarea culturii atmosfera în comunitate, permitând proastei educații şi comerţului specific ghetoului (şaormerii, saloane, cazinouri) să inunde zona istorică, centrală şi reprezentativă a oraşului, fapt ce a avut repercusiuni dintre cele mai triste. Stilul de viaţă al constănţenilor într-o legătură importantă odinioară cu parcul Tăbăcăriei, Casa de Cultură, Gară,  Delfinariul, staţiunea Mamaia şi instituţiile de cultură s-a simplificat într-un mod îngrijorător. Tinerii care altădată se plimbau în parc, acum mânâncă fast-food la mall-ul care a distrus spaţiul verde, RATC-ul electrificat a fost rapid distrus, iar centrul oraşului este dominat de o dezordine generală: ruine, praf şi maşini pe trotuare.

A venit momentul ca oraşul să-şi recapete mândria şi strălucirea de altă dată, a venit momentul ca oamenii cu curaj care au avut şi ei mult de suferit să se ridice, să-şi unească braţele şi să lupte pentu a recâştiga locul unde s-au născut şi au respirat! A venit momentul să ne cerem înapoi dreptul la o viaţă civilizată, a venit momentul să ne exprimăm indignarea şi să ne demonstrăm capacitatea de comunicare, de organizare şi de luptă cu toate argumentele şi uriaşul bagaj de cunoştinţe pe care prea rar am avut ocazia să-l folosim într-un oraş în care fostul edil care trebuia să ne reprezinte… a ales să danseze cu depravare și apucături specifice ghetourilor!

De ce s-ar mulţumi reprezentaţii dreptei cu câteva locuri de consilieri, când împreună pot câştiga mult mai mult? 

Oamenii au fost trădați de prea multe ori şi le este teamă să se mai încreadă cuiva. Aceasta este reuşita actualei administraţii şi împotriva acestei temeri trebuie să avem curajul să luptăm. Campania este un razboi modern iar alianţele sunt determinante. Nu contează partidul, nu contează vârsta, oamenii cu iniţiativă politică au o singură misiune. Să lase deoparte ambiţiile şi orgoliile trecutului şi să înțeleagă că în mâna lor stă viitorul acestui oraş, calitatea vieţii şi sănătatea a sute de mii de oameni. Să se uneasca şi să salveze oraşul!

TOŢI PENTRU UNUL ŞI UNUL PENTRU TOŢI! 

FAGA SI MAZARECAZINOU

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo