Criteriul National

O Mare Alianţă a Dreptei – singurul val care poate spăla ruinele PSD-ului

O Mare Alianţă a Dreptei – singurul val care poate spăla ruinele PSD-ului
aprilie 18
16:33 2016

IMAG ARTICOL

Caţi oameni de presă nu au încercat toate variantele să exprime tragedia unui oraș, câte zeci de mii şi sute de mii de oameni nu suferă privind în fiecare zi ruina unei localităţi care altă dată sclipea în diversele ei epoci de glorie? Cum a fost posibil un asemenea regres nu ar fi foarte greu de înţeles, numai dacă ne gândim la fosta nomenclatură cu şcoala aranjamentelor şi lipsită de scrupule care s-a urcat repede în vârf de unde a tras cu toate suliţele şi şi-a crescut apoi în „ laborator proprii copii„.

Alegerile din vară sunt un moment de răscruce pentru urbea noastră şi trăim vremuri atât de complicate încat actuala administraţie a reuşit să distrugă grav prin subfinanţarea culturii atmosfera în comunitate, permitând proastei educații şi comerţului specific ghetoului (şaormerii, saloane, cazinouri) să inunde zona istorică, centrală şi reprezentativă a oraşului, fapt ce a avut repercusiuni dintre cele mai triste. Stilul de viaţă al constănţenilor într-o legătură importantă odinioară cu parcul Tăbăcăriei, Casa de Cultură, Gară,  Delfinariul, staţiunea Mamaia şi instituţiile de cultură s-a simplificat într-un mod îngrijorător. Tinerii care altădată se plimbau în parc, acum mânâncă fast-food la mall-ul care a distrus spaţiul verde, RATC-ul electrificat a fost rapid distrus, iar centrul oraşului este dominat de o dezordine generală: ruine, praf şi maşini pe trotuare.

A venit momentul ca oraşul să-şi recapete mândria şi strălucirea de altă dată, a venit momentul ca oamenii cu curaj care au avut şi ei mult de suferit să se ridice, să-şi unească braţele şi să lupte pentu a recâştiga locul unde s-au născut şi au respirat! A venit momentul să ne cerem înapoi dreptul la o viaţă civilizată, a venit momentul să ne exprimăm indignarea şi să ne demonstrăm capacitatea de comunicare, de organizare şi de luptă cu toate argumentele şi uriaşul bagaj de cunoştinţe pe care prea rar am avut ocazia să-l folosim într-un oraş în care fostul edil care trebuia să ne reprezinte… a ales să danseze cu depravare și apucături specifice ghetourilor!

De ce s-ar mulţumi reprezentaţii dreptei cu câteva locuri de consilieri, când împreună pot câştiga mult mai mult? 

Oamenii au fost trădați de prea multe ori şi le este teamă să se mai încreadă cuiva. Aceasta este reuşita actualei administraţii şi împotriva acestei temeri trebuie să avem curajul să luptăm. Campania este un razboi modern iar alianţele sunt determinante. Nu contează partidul, nu contează vârsta, oamenii cu iniţiativă politică au o singură misiune. Să lase deoparte ambiţiile şi orgoliile trecutului şi să înțeleagă că în mâna lor stă viitorul acestui oraş, calitatea vieţii şi sănătatea a sute de mii de oameni. Să se uneasca şi să salveze oraşul!

TOŢI PENTRU UNUL ŞI UNUL PENTRU TOŢI! 

FAGA SI MAZARECAZINOU

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo