Criteriul National

O Mare Alianţă a Dreptei – singurul val care poate spăla ruinele PSD-ului

O Mare Alianţă a Dreptei – singurul val care poate spăla ruinele PSD-ului
aprilie 18
16:33 2016

IMAG ARTICOL

Caţi oameni de presă nu au încercat toate variantele să exprime tragedia unui oraș, câte zeci de mii şi sute de mii de oameni nu suferă privind în fiecare zi ruina unei localităţi care altă dată sclipea în diversele ei epoci de glorie? Cum a fost posibil un asemenea regres nu ar fi foarte greu de înţeles, numai dacă ne gândim la fosta nomenclatură cu şcoala aranjamentelor şi lipsită de scrupule care s-a urcat repede în vârf de unde a tras cu toate suliţele şi şi-a crescut apoi în „ laborator proprii copii„.

Alegerile din vară sunt un moment de răscruce pentru urbea noastră şi trăim vremuri atât de complicate încat actuala administraţie a reuşit să distrugă grav prin subfinanţarea culturii atmosfera în comunitate, permitând proastei educații şi comerţului specific ghetoului (şaormerii, saloane, cazinouri) să inunde zona istorică, centrală şi reprezentativă a oraşului, fapt ce a avut repercusiuni dintre cele mai triste. Stilul de viaţă al constănţenilor într-o legătură importantă odinioară cu parcul Tăbăcăriei, Casa de Cultură, Gară,  Delfinariul, staţiunea Mamaia şi instituţiile de cultură s-a simplificat într-un mod îngrijorător. Tinerii care altădată se plimbau în parc, acum mânâncă fast-food la mall-ul care a distrus spaţiul verde, RATC-ul electrificat a fost rapid distrus, iar centrul oraşului este dominat de o dezordine generală: ruine, praf şi maşini pe trotuare.

A venit momentul ca oraşul să-şi recapete mândria şi strălucirea de altă dată, a venit momentul ca oamenii cu curaj care au avut şi ei mult de suferit să se ridice, să-şi unească braţele şi să lupte pentu a recâştiga locul unde s-au născut şi au respirat! A venit momentul să ne cerem înapoi dreptul la o viaţă civilizată, a venit momentul să ne exprimăm indignarea şi să ne demonstrăm capacitatea de comunicare, de organizare şi de luptă cu toate argumentele şi uriaşul bagaj de cunoştinţe pe care prea rar am avut ocazia să-l folosim într-un oraş în care fostul edil care trebuia să ne reprezinte… a ales să danseze cu depravare și apucături specifice ghetourilor!

De ce s-ar mulţumi reprezentaţii dreptei cu câteva locuri de consilieri, când împreună pot câştiga mult mai mult? 

Oamenii au fost trădați de prea multe ori şi le este teamă să se mai încreadă cuiva. Aceasta este reuşita actualei administraţii şi împotriva acestei temeri trebuie să avem curajul să luptăm. Campania este un razboi modern iar alianţele sunt determinante. Nu contează partidul, nu contează vârsta, oamenii cu iniţiativă politică au o singură misiune. Să lase deoparte ambiţiile şi orgoliile trecutului şi să înțeleagă că în mâna lor stă viitorul acestui oraş, calitatea vieţii şi sănătatea a sute de mii de oameni. Să se uneasca şi să salveze oraşul!

TOŢI PENTRU UNUL ŞI UNUL PENTRU TOŢI! 

FAGA SI MAZARECAZINOU

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul