Criteriul National

O metoda simpla sa determini de cati watti trebuie sa fie sursa ta PC

O metoda simpla sa determini de cati watti trebuie sa fie sursa ta PC
martie 19
16:38 2019

Când vine vorba de asamblat calculatoare, acele sisteme desktop PC, mulți consideră că sursa este cea mai puțin importantă componentă din angrenaj. Nimic mai fals, însă. În funcție de performanțele sale overall, sursa de alimentare joacă un rol extrem de important în fiabilitatea și funcționalitatea computerului, așa că alegerea unei surse PC potrivite ar trebui privită cu mai multă atenție și responsabilitate. O sursă PC bună ar trebui să fie capabilă să-ți salveze toate componentele, inclusiv pe ea însăși, la nevoie.

 

Sursa PC îți protejează sistemul de căderile de curent care, într-o țară cu infrastructură atât de șubredă, pot surveni de la orice ploaie sau vânt mai puternic – ca să nu mai vorbim de căderile de zăpadă. Utilitatea unei surse PC este ca cea a unei asigurări RCA: mai bine s-o ai și să nu-ți trebuiască, decât să nu o ai și să fie nevoie de ea.

Surse PC – oferte

Așadar, cumpărarea unei surse PC de cât mai bună calitate ar trebui să fie un lucru la fel de important ca alegerea altor componente PC atunci când asamblezi un sistem desktop de la zero, dar și când vrei doar schimbarea sursei pe calculatorul tău. Dacă ești și gamer, cu atât mai mult.

 

Una dintre primele întrebări pe care ar trebui să ți le pui înainte de cumpărarea unei surse PC este ”Câți wați am nevoie pentru calculatorul meu de gaming?”.

 

Este un lucru care nedumerește multă lume. Câți wați îi sunt necesari unei surse pentru calculatorul pe care-l asamblez? În cei mai simpli termeni, un calculator menit gamingului ar avea nevoie de o sursă PC cu putere între 400 și 650 de wați, pentru a funcționa corespunzător.


Tablete la preturi avantajoase!


 

Exită însă o metodă foarte simplă și eficientă pentru a afla exact câți wați îi sunt necesari noii tale surse PC, metodă care depinde de tipul componentelor pe care le vei instala pe sistemul tău desktop PC.

 

Și principala componentă care va consuma cel mai mult din această putere (deci va determina în mare măsură cât de mare trebuie să fie sursa PC) este placa video. Mai exact, cu cât mai mare și mai puternică va fi placa video aleasă, cu atât mai mare va trebui să fie puterea noii tale surse PC.

Tu ti-ai pregatit calculatorul impotriva socurilor?

În fine, metoda simplă și eficientă de aflare a puterii necesară a sursei PC este consumul combinat al tuturor componentelor pe care le vei conecta la sursa de alimentare. Cel mai bine ar fi însă să adaugi un plus de 40%-50% de putere suplimentară pentru ca pe viitor să mai poți adăuga și alte componente la sursă.

Totuși, ține cont că puterea în wați nu este întotdeauna un factor bun de determinare a sursei PC potrivite. Asta pentru că multe surse PC de calitate îndoielnică pot susține că au 800 wați, dar în realitate abia vor ajunge la 500 W. Așadar, e important să alegi și calitatea recunoscută atunci când cumperi surse PC și să nu te lași păcălit de claiming-ul unor branduri no-name. Asta pentru a nu avea surprize să descoperi că una scrie în specificații și alta e realitatea odată ce ai instalat sursa PC pe computerul tău. Cele mai cunoscute branduri de surse PC sunt Corsair, Seasonic sau Enermax, dar îți faci treaba și cu Antec, Super Flow sau Zalman. Citește review-uri pe internet și te vei convinge și singur.

Surse PC – oferte eMag

sursa pc online de la emag

În plus, dacă tot vorbim de surse PC, poate ar trebui să amintim și de mitul care susține că o sursă cu mai mulți wați înseamnă o factură mai mare la curentul electric. Acest mit este fals. Numărul de wați ai fiecărei surse PC este limita superioară pe care o sursă o poate acoperi, nu consumul acesteia. Dacă ai componente care consumă mai puțin decât scrie pe cutie, sursa PC va converti doar atâta energie câtă este necesară. În fapt, așa cum am mai spus, chiar e indicat să cumperi surse PC cu 100-150 de wați mai mult decât ai nevoie, pentru că, probabil, pe viitor vei dori să faci upgrade unor componente, iar cele noi vor consuma mai mult.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei