Criteriul National

O metoda simpla sa determini de cati watti trebuie sa fie sursa ta PC

O metoda simpla sa determini de cati watti trebuie sa fie sursa ta PC
martie 19
16:38 2019

Când vine vorba de asamblat calculatoare, acele sisteme desktop PC, mulți consideră că sursa este cea mai puțin importantă componentă din angrenaj. Nimic mai fals, însă. În funcție de performanțele sale overall, sursa de alimentare joacă un rol extrem de important în fiabilitatea și funcționalitatea computerului, așa că alegerea unei surse PC potrivite ar trebui privită cu mai multă atenție și responsabilitate. O sursă PC bună ar trebui să fie capabilă să-ți salveze toate componentele, inclusiv pe ea însăși, la nevoie.

 

Sursa PC îți protejează sistemul de căderile de curent care, într-o țară cu infrastructură atât de șubredă, pot surveni de la orice ploaie sau vânt mai puternic – ca să nu mai vorbim de căderile de zăpadă. Utilitatea unei surse PC este ca cea a unei asigurări RCA: mai bine s-o ai și să nu-ți trebuiască, decât să nu o ai și să fie nevoie de ea.

Surse PC – oferte

Așadar, cumpărarea unei surse PC de cât mai bună calitate ar trebui să fie un lucru la fel de important ca alegerea altor componente PC atunci când asamblezi un sistem desktop de la zero, dar și când vrei doar schimbarea sursei pe calculatorul tău. Dacă ești și gamer, cu atât mai mult.

 

Una dintre primele întrebări pe care ar trebui să ți le pui înainte de cumpărarea unei surse PC este ”Câți wați am nevoie pentru calculatorul meu de gaming?”.

 

Este un lucru care nedumerește multă lume. Câți wați îi sunt necesari unei surse pentru calculatorul pe care-l asamblez? În cei mai simpli termeni, un calculator menit gamingului ar avea nevoie de o sursă PC cu putere între 400 și 650 de wați, pentru a funcționa corespunzător.


Tablete la preturi avantajoase!


 

Exită însă o metodă foarte simplă și eficientă pentru a afla exact câți wați îi sunt necesari noii tale surse PC, metodă care depinde de tipul componentelor pe care le vei instala pe sistemul tău desktop PC.

 

Și principala componentă care va consuma cel mai mult din această putere (deci va determina în mare măsură cât de mare trebuie să fie sursa PC) este placa video. Mai exact, cu cât mai mare și mai puternică va fi placa video aleasă, cu atât mai mare va trebui să fie puterea noii tale surse PC.

Tu ti-ai pregatit calculatorul impotriva socurilor?

În fine, metoda simplă și eficientă de aflare a puterii necesară a sursei PC este consumul combinat al tuturor componentelor pe care le vei conecta la sursa de alimentare. Cel mai bine ar fi însă să adaugi un plus de 40%-50% de putere suplimentară pentru ca pe viitor să mai poți adăuga și alte componente la sursă.

Totuși, ține cont că puterea în wați nu este întotdeauna un factor bun de determinare a sursei PC potrivite. Asta pentru că multe surse PC de calitate îndoielnică pot susține că au 800 wați, dar în realitate abia vor ajunge la 500 W. Așadar, e important să alegi și calitatea recunoscută atunci când cumperi surse PC și să nu te lași păcălit de claiming-ul unor branduri no-name. Asta pentru a nu avea surprize să descoperi că una scrie în specificații și alta e realitatea odată ce ai instalat sursa PC pe computerul tău. Cele mai cunoscute branduri de surse PC sunt Corsair, Seasonic sau Enermax, dar îți faci treaba și cu Antec, Super Flow sau Zalman. Citește review-uri pe internet și te vei convinge și singur.

Surse PC – oferte eMag

sursa pc online de la emag

În plus, dacă tot vorbim de surse PC, poate ar trebui să amintim și de mitul care susține că o sursă cu mai mulți wați înseamnă o factură mai mare la curentul electric. Acest mit este fals. Numărul de wați ai fiecărei surse PC este limita superioară pe care o sursă o poate acoperi, nu consumul acesteia. Dacă ai componente care consumă mai puțin decât scrie pe cutie, sursa PC va converti doar atâta energie câtă este necesară. În fapt, așa cum am mai spus, chiar e indicat să cumperi surse PC cu 100-150 de wați mai mult decât ai nevoie, pentru că, probabil, pe viitor vei dori să faci upgrade unor componente, iar cele noi vor consuma mai mult.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei