Criteriul National

O nouă dezbatere privind organizarea Zilelor Constanţei cât şi a Copilului-un nou semi-eşec!

O nouă dezbatere privind organizarea Zilelor Constanţei cât şi a Copilului-un nou semi-eşec!
februarie 27
00:09 2016

După o pauză îndelungată de mai bine de 14 ani, Primăria municipiului Constanţa dă unele semne de dialog şi ceva transparenţă decizională. Mai mult decât atât, fără a lăuda sau a critica în exces, instituţia administrativă locală intenţionează să organizeze două manifestări – „Ziua Constanţei 2016″ şi „Ziua Copilului 2016″.

Rasarit-de-soare-la-mare

Primul eveniment fixat pe data de 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena se doreşte a reaminti tuturor constănţenilor momentul în care se poate serba Ziua municipiului Constanţa.

Al doilea eveniment va fi dedicat Zilei Internaţionale a Copilului. În premieră, reprezentanţii administraţiei publice locale au programat o dezbatere publică pe această temă,în două „reprize”, vineri 26 Februarie 2016.

Vă aducem la cunoştinţă că aceasta este cea de-a doua dezbatere de acest gen, după eşecul din data de 16 februarie.

Fără a se prezenta tuturor celor prezenţi, dn prezidiu am putut recunoaşte pe reprezentantul Primăriei Municipiului Constanța-Liviu Pătrașcu, directorul executiv Departament de Relații Internaționale și Organizare Evenimente cât și purtărtorul de cuvânt al instituției, Liviu Tramudana dimpreună cu două doamne ce au ascultat şi au notat suma de idei şi de propuneri venite în această încercare de a transparentizare şi de a găsi soluţii valabile, prin procesul schimbului de idei, în ceea ce privește organizarea Zilei Orașului și Ziua Copilului.

a

A existat şi un set de propuneri venite din partea Primăriei.Aşa cum intuiţi,motivul întâlnirii de astăzi a fost acela de a primi propuneri din partea societăţii civile cu privire la evenimentele ce ar putea fi organizate cu acele prilejuri.

Totuşi,la dezbaterea publică au participat ceva mai mult de zece reprezentanți ai societății civile și ONG-uri.

Reamintesc celor  interesaţi faptul că pentru Ziua orașului (care va avea loc doar într-o zi pe 21 mai ), Primăria Constanța a alocat un buget de 600.000 de lei nerambursabili. Evenimentele se vor desfăşura în Zona parcării de la Poarta 1.
Pentru Ziua Copilului, din fonduri nerambursabile, Primăria pune la dispoziție 200.000 de lei. Evenimentele urmează să se desfăşoare în parcurile de copii.

Pentru a putea lua fondurile nerambursabile de la Primărie, cei care vor dori să obţină contractul cu Primăria trebuie să vină cu o parte de cofinanţare de aprox 10% din sumele menţionate anterior.

Un lucru dătător de speranţă ,după ce dezbaterea de săptămâna trecută a fost un eşec total l-a constituit maniera de  desfăşurare mult mai bună. Toţi participanţii s-au înscris pe o listă, iar cei care au dorit să ia cuvântul în cadrul dezbaterii şi-au trecut numele pe o altă listă,iar fiecare şi a expus punctul de vedere într-un mod civilizat.

propuneri

Oricum, este de salutat acest demers, deoarece de această manieră ar trebui să se întâmple cu toate evenimentele pe care instituţia publică locală reprezentativă a Constanţei le poate organiza în temeiul legii  nr.350/ 2001 actualizata în care se specifică foarte clar faptul că societatea civilă poate oferi idei, soluţii iar factorii decizionali poz lua în seamă aceste propuneri. Totodată  pentru a eficientiza politicile de dezvoltare, acest lucru se poate face prin conlucrarea mijloacele politico-administrative, organizatorice şi financiare, utilizate în scopul realizării unei strategii. Iar toate aceste programe de dezvoltare sunt de fapt ansamblu de obiective concrete propuse pentru realizarea politicilor ce pot fi aplicate şi în realitatea concretă prin organizarea acestor viitoare şi posibile evenimente festive.

Cu toate acestea,discuţiile de astăzi nu au clarificat în totalitate cum anume se vor desfăşura evenimentele mai sus menţionate, deoarece după stabilirea unor cerinţe minimale pentru întocmirea caietului de sarcini care va sta la baza viitoarelor evenimente, au existat păreri diferite şi diametral opuse, aşa cum am surpins în acest scurt video:

 

Sursa foto www.calatoriilasingular.rowww.criteriul.ro

Sursa video www.criteriul.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo